Include function plaatst op verkeerde plek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Roelofs

Bart Roelofs

16/12/2011 14:43:41
Quote Anchor link
Hey developers,

Ik ben begonnen aan een nieuw project om weer lekker diep php in te duiken en er weer goed van te leren. Maar nu liep ik tegen het volgende probleem aan:

Stel je hebt de layout zo geschreven (denk je):

Header.php
Index.php
Footer.php

Dus bovenaan de header, daaronder de content, en daaronder de footer. Dit heb ik geloof ik ook gedaan. Maar mijn code doet dit:

header.php
footer.php
index.php

Dus hij zet de footer boven de index neer, en dat is niet de bedoeling.

Ik heb hier de code van de index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php include('header.php'); ?>

<div class="center">


<table>
<tr>
<td>
    <form action="register.php" method="post"></td>
    <td>All fields that are marked with a (*) are required!</td>
</tr>
<tr>
    <td>First Name</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="firstname" value="<?php echo"$firstname"; ?>"/></td>
</tr>
<tr>
    <td>Middle Name</td>
    <td class="bright_red" width="5px;"></td>
    <td><input type="text" name="middlename" value="<?php echo"$middlename"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Last Name</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="lastname" value="<?php echo"$lastname"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Country</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="country" value="<?php echo"$country"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>State</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="state" value="<?php echo"$state"; ?>"  /></td>
</tr>
<tr>
    <td>City</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="city" value="<?php echo"$city"; ?>"  /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Postal/Zip Code</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="zip" value="<?php echo"$zip"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Phone</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="phone" value="<?php echo"$phone"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Website</td>
    <td class="bright_red" width="5px;"></td>
    <td><input type="text" name="website" value="<?php echo"$website"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Youtube</td>
    <td class="bright_red" width="5px;"></td>
    <td><input type="text" name="youtube" value="<?php echo"$youtube"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Email Address</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="email1" value="<?php echo"$email1"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Confirm Email</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="text" name="email2" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Create password</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="password" name="password1" value="<?php echo"$password1"; ?>" /></td>
</tr>
<tr>
    <td>Confirm password</td>
    <td class="bright_red" width="5px;">*</td>
    <td><input type="password" name="password2" /></td>
</tr>
<tr>
    <td></td>
    <td></td>
    <td><input type="submit" name="submit" value="Sign Up" />
</td>
    


</tr>
</div>

<?php include('footer.php'); ?>


En ik heb natuurlijk de css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
html            {background:#E1EBF4 url(images/topbar.png) repeat-x; font-family:"Trebuchet MS",Helvetica,Jamrul,sans-serif; font-size:14px; color:#313F5E;}

body            {margin:0;}

.center            {margin:0 auto; width:960px;}

#top            {height:35px; color:#58688A; padding:10px; text-transform:uppercase; font-weight:bold;}
#top span        {color:#F7AC08;}

#final            {background:#262C44; min-height:70px; color:#58688A;}
#final div        {margin:0 auto; width:920px; padding:20px;}

/*Lettertypes/color*/

.bright_red{color:#F00;}


En om het compleet te maken,
De header:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xml:lang='nl' lang='nl'>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Even weggehaald</title>
<link rel='stylesheet' href='style.css' type='text/css' media='screen' />

</head>

<body>

<div class='center'>

    <div id='top'>
    
        <a href='index.html' title=''>Home</a> | Bel Webbart: <span>06-1234 5678</span>
        
    </div>
    
</div>


En tot slot de footer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<div id='final'>
    
    <div>&copy; 2011-2012 Web-bart</div>

</div>

</div>

</body>

</html>


Dus nog 1x het probleem:

De header staat netjes bovenaan de pagina. Maar de footer staat onder de header, en de content staat onder de footer...

Wie weet hoe ik dit weer een beetje logisch kan maken?

Groeten,

B. Roelofs

P.s dit script is nog niet af, maar ik weet niet hoe ik dit probleem kan oplossen. Dit script voert momenteel nog niets uit.
Gewijzigd op 16/12/2011 14:45:35 door Bart Roelofs
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:12:12
 
Fabian M

Fabian M

16/12/2011 16:08:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $password;


kan ook.
 
Bart Roelofs

Bart Roelofs

16/12/2011 16:47:51
Quote Anchor link
Aangepast. Scheelt inderdaad weer wat bytes. Daarom gebruik ik ook echo i.p.v. print :)

Maar probleem niet opgelost. In de browser google chrome zet hij hem bovenaan. Maar in mozilla krijg ik de footer wel gewoon onderaan zie ik net.

B. Roelofs
Gewijzigd op 16/12/2011 16:48:39 door Bart Roelofs
 
Frank WD

Frank WD

16/12/2011 16:50:55
Quote Anchor link
Ik zie in jou code nergesn dat je de <table> van de index.php nergesn afsluit met </table>. Dit KAN een dergelijke fout als deze veroorzaken

EDIT:
Kan het niet helemaal goed zien op deze manier.
Maar is de </div> op lijn 7 in footer.php wel nodig.
Lijkt mij een overbodige tag afsluiting.
Gewijzigd op 16/12/2011 16:52:30 door Frank WD
 
Bart Roelofs

Bart Roelofs

16/12/2011 16:53:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf het een en ander aan de code veranderd, onder andere dit. Dus heel erg bedankt. Het werkt.

B. Roelofs
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 16:54:05
Quote Anchor link
Je kan controleren of dat het probleem is door in de browser de source te bekijken. De source is namelijk precies zoals je php het echoed, maar wat je op je scherm ziet is hoe de browser het interpreteert. Bij het missen van afsluitende tags gaan verschillende browsers verschillende dingen doen. De source is echter overal gelijk, dat passen ze niet aan.
 
Frank WD

Frank WD

16/12/2011 17:00:07
Quote Anchor link
Wat heeft het probleem nu doen oplossen dan Bart?
Is altijd handig te weten voor eventueel iemand die alter met zelfde probleem komt.

Maar mooi dat het werkt
 
Bart Roelofs

Bart Roelofs

16/12/2011 18:16:35
Quote Anchor link
Het is een beetje lastig te zeggen wat nu precies de fout verholpen heeft, omdat ik meerdere dingen veranderd heb. Maar ik heb die overbodige sluitingstag verwijderd (die was eerst niet overbodig omdat er een ongesloten div in de header.php stond), ik heb deze naar de footer.php verplaatst. En ik heb de </table> toegevoegd. Verder heb ik de inmiddeld 400 regels code wat overzichtelijker gemaakt, maar ik denk niet dat dit ertoe hielp dat het werkte. Dus waarschijnlijk lag het eraan dat ik de sluitingstag van de table vergeten was.

B. Roelofs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.