Include in DIV

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vdleije .

vdleije .

24/03/2007 20:53:00
Quote Anchor link
Hallo,

Als ik een tekst (aanzienlijk groot) include in een div op mijn pagina, dan rekt de div niet mee, maar gaat de include over de div heen, verder naar beneden.

Voorbeeld:
http://www.vdleije.nl/kim/?p=pedagogisch_beleid

Hoe kan ik dit oplossen? Nu heb ik het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id="rechts">
<?
if($_GET['p'] == "pedagogisch_beleid") {
include("menu/pedagogisch_beleid.php");
}

?>
</div>


(Niet veel bijzonders dus!)

Groeten,
Jeffrey


===============Extra==============
#rechts{
background-color:#FF9966;
height:600px;
padding-left:2px;
padding-top:5px;
border:solid;
border-color:#FFFFFF;
border-width:1px;
border-left:none;
text-align:left;
================================
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vdleije .
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:44:30
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2007 21:01:00
Quote Anchor link
Dat heeft te maken met de CSS die je voor die div gebruikt. Zou je die hier eens kunnen plaatsen?

edit:
Je hebt je div een vaste hoogte gegeven. Hij zal dus ook niet uitrekken. Je kunt 'overflow: hidden;' meegeven aan je div, daardoor wordt alle overige tekst verborgen. Ook kun je voor scroll kiezen om een scrollbalk in je div te zetten.

Wil je dat je div meerekt, dan zul je een min-height mee moeten geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/03/2007 21:13:00
Quote Anchor link
Het wel of niet meerekken van een div heeft niets met min-height te maken. Het standaardgedrag van een div is dat hij meerekt. Zodra je een height opgeeft, houdt dat gedrag op en zul je iets met overflow moeten gaan doen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2007 21:16:00
Quote Anchor link
Klopt, niet helemaal netjes verwoord van mij. Het vervangen van height door min-height is een oplossing. Dat is wat ik bedoelde ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/03/2007 21:18:00
Quote Anchor link
@ Blanche: zoiets vermoedde ik al ;-)
 
Vdleije .

vdleije .

24/03/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Uit de kunst! :D Het is jullie weer gelukt mij te helpen! Echt TOP en bedankt voor 'alles'.

Het resultaat is te zien op (nog niet af en bijgewerkt) http://www.vdleije.nl/kim/?p=pedagogisch_beleid
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door vdleije .
 
Vdleije .

vdleije .

24/03/2007 23:55:00
Quote Anchor link
Oops, nog 1 probleempje:

Ik heb nu de scroll eringezet, maar hoe haal ik die iritante scroll onderin weg?
 
Bart van der veen

bart van der veen

25/03/2007 00:09:00
Quote Anchor link
overflow-y:none geloof ik ff gegoogelen

ps nog ff een puntje van aandacht.

inhoudsopgave gevolgt door grote tekst. ik zou er als gebruiker vanuit gaan dat de inhouds opgave als link zou werken. maar daar ff ankers van.
 
Vdleije .

vdleije .

25/03/2007 00:11:00
Quote Anchor link
inhoudsopgave gevolgt door grote tekst. ik zou er als gebruiker vanuit gaan dat de inhouds opgave als link zou werken. maar daar ff ankers van.

Quote:
(nog niet af en bijgewerkt)


Maar ik ga je overflow-y ff uittesten!

Edit:
***WERKT!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door vdleije .
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.