Include in variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Loek Lemmens

Loek Lemmens

05/05/2020 19:46:06
Quote Anchor link
Goede avond,


Misschien een rare vraag maar kun je op een of andere manier de content van een file in een PHP variable stoppen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$temp
= include_once('../templates/success.php');
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:12:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2020 19:49:51
Quote Anchor link
include doet niks anders dan dat bestand uitvoeren. Dus ik snap niet wat je hiermee wilt bereiken.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/05/2020 19:53:49
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Doe in success.php iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

return 'de waarde die je in $temp wilt hebben';

?>

(het mag ook een array, whatever zijn).
 
Ivo P

Ivo P

05/05/2020 20:18:06
Quote Anchor link
Ik vrees dat je zoekt naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
ob_start();
include_once('../templates/success.php');

$temp = ob_get_clean();


Toevoeging op 05/05/2020 20:19:22:

"vrees" omdat het naar mijn idee een grote afhankelijkheid creëert tussen 2 stukken code die kennelijk niet veel met elkaar te maken hebben.
 
Jan R

Jan R

06/05/2020 00:03:18
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/05/2020 10:52:51
Quote Anchor link
Samenvattend, met dank aan Jan R:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$temp
= file_get_contents('../templates/success.php');
print $temp;
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/05/2020 16:25:57
Quote Anchor link
Het lijkt mij nogal voorbarig om een winnaar uit te roepen zonder dat je weet hoe dit bestand gebruikt gaat worden.

Zo doet file_get_contents() niets met scope.

Omdat het een template betreft zijn wellicht output buffering of een include met een return-waarde beide betere alternatieven.
Gewijzigd op 06/05/2020 16:26:18 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/05/2020 21:16:59
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 06/05/2020 16:25:57:
Het lijkt mij nogal voorbarig om een winnaar uit te roepen zonder dat je weet hoe dit bestand gebruikt gaat worden.

Inderdaad ++ ... snap ook niet wat het nut is om met andermans antwoord aan de haal te gaan en dit tot 'winnaar' uit te roepen. De topic-starter is degene die dient aan te geven of een antwoord bruikbaar is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/05/2020 23:05:55
Quote Anchor link
Los daarvan, als je file_get_contents() loslaat op een lokaal PHP-bestand dan gaat dit niet door de scripting engine heen maar wordt gewoon alle rauwe PHP-code opgevraagd. Dat is waarschijnlijk niet wat je wilt.

Een aanpak met file_get_contents() gaat in dit geval om die reden sowieso niet werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.