Include komt boven code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

DJ Lars

DJ Lars

06/05/2009 14:50:00
Quote Anchor link
Ik wil in onderstaande code een include toevoegen. Als ik dat doe door simpelweg onder de rij['content'] include ('nieuwsreacties.php') te zetten geeft hij dit ook echt als include ('nieuwsreacties.php') op mijn pagina neer. Als ik het neerzet als " . include ('nieuwsreacties.php') . " dan laad de pagina wel maar include hij niks. Hoe moet ik dit er bij zetten? Ik kom er niet aan uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
            if (mysql_num_rows($resultaat)!= 0) {
              $nieuws =
              "<h2><img src=\"../images/ster_groot.gif\" class=\"centreren\" alt=\"\" /> " . $rij['titel'] . "</h2>
              "
. convert_date($rij['datum'], "d-m-Y") . "
              "
. $rij['content'] . "
              "
;      
            }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DJ Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:50:29
 
- SanThe -

- SanThe -

06/05/2009 14:54:00
Quote Anchor link
Je vult $nieuws en verder doe je daar niks mee. Dus de include heeft daar weinig mee te maken.

Edit: Mijn post is een reactie op je eerste (nog niet gewijzigde) post.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
DJ Lars

DJ Lars

06/05/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Ik doe er verder wel wat mee, verder op de pagina echo ik hem.
Het leek me alleen niet nodig om de hele code hier te posten.

Ik was in de veronderstelling dat error reporting aan stond, dit bleek niet zo te zijn. Ik krijg de volgende foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: include(nieuwsreacties.php ) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/vhosting/q/vhost0008563/domains/dj-lars.com/htdocs/ww2/index.php on line 84

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'nieuwsreacties.php ' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/vhosting/q/vhost0008563/domains/dj-lars.com/htdocs/ww2/index.php on line 84


Terwijl als ik include ('nieuwsreacties.php') buiten $nieuws plaats hij het wel doet.
 
John Zondag

John Zondag

06/05/2009 15:02:00
Quote Anchor link
Ik zie zo snel een spatie achter nieuwsreacties.php staan, die ook in de foutmelding voorkomt. Gewoon een typo lijkt me....
 
- SanThe -

- SanThe -

06/05/2009 15:03:00
Quote Anchor link
Je wilt een include in een string zetten? Zie dan eerst de info van include() op php.net.
 
DJ Lars

DJ Lars

06/05/2009 15:16:00
Quote Anchor link
Dat heeft het probleem opgelost ja!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$string
= get_include_contents('somefile.php');

function
get_include_contents($filename) {
    if (is_file($filename)) {
        ob_start();
        include $filename;
        $contents = ob_get_contents();
        ob_end_clean();
        return $contents;
    }

    return false;
}


?>
 
John Zondag

John Zondag

06/05/2009 15:34:00
Quote Anchor link
Als je hem alleen wilt echo-en, is dit ook voldoende:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "<html><body><h1>";
include ('test.txt');
echo "</h1>bla bla bla";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.