Include met datum en for lus HELPPP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roos

Roos

02/11/2005 20:17:00
Quote Anchor link
Ben een echte beginner maar hoe schrijf ik een include met een datum en for lus??
Hier staat hoe die aangeroepen wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("inc_datum.php")?>


En dit is het include verhaal:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php for
( $datum = date("d-m-Y") {
echo ($datum);

}
?>


Wat doe ik fout????
Gewijzigd op 02/11/2005 20:20:00 door Roos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:25:29
 

02/11/2005 20:48:00
Quote Anchor link
For heeft drie statements nodig. Volg de beschrijving maar op php.net in het nederlands

http://nl2.php.net/manual/nl/control-structures.for.php
 
Thijs X

Thijs X

02/11/2005 20:48:00
Quote Anchor link
Bedoel je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
for ($i = 0; $i < 10; $i++)
{

  echo date("d-m-Y") {
}

?>
Gewijzigd op 02/11/2005 20:49:00 door Thijs X
 

02/11/2005 20:54:00
Quote Anchor link
Denk het niet. Geeft 10 keer dezelfde datum.
 
Roos

Roos

02/11/2005 20:59:00
Quote Anchor link
Het bestand inc_datum.php moet aangeroepen worden op een html pagina

Op de html pagina moet komen te staan:

Het is vandaag: 02-11-2005
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/11/2005 21:01:00
Quote Anchor link
Hoi Roos,

een include en een for lus komen eigenlijk nooit samen voor.

Een include is om een ander bestand in je huidige bestand op te nemen. Dat kan op vier manieren:

1) include: hij probeert het bestand op te nemen, maar als dat niet lukt wordt de code daarna wèl uitgevoerd

2) require: hij probeert het bestand op te nemen, maar als dat niet lukt stopt de code ook

3) include_once: hij checkt of het bestand al eerder is opgenomen, verder hetzelfde als include

4) require_once: hij checkt of het bestand al eerder is opgenomen, verder hetzelfde als require


Een for lus gebruik je als je een stukje code een aantal malen na elkaar wilt laten uitvoeren.

Voorbeeld: de tafel van 4

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  // tafel

  for ($i = 1; $ <= 10; $i++) {
    $uitkomst = $i * 4;
    echo $i . 'maal 4 = ' . $uitkomst;
  }

?>
Gewijzigd op 02/11/2005 21:09:00 door Jan Koehoorn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/11/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Roos:
Het bestand inc_datum.php moet aangeroepen worden op een html pagina

Op de html pagina moet komen te staan:

Het is vandaag: 02-11-2005


Hoi Roos,

op een HTML pagina kun je niet met include en require werken. Je moet hem opslaan als PHP pagina.

De datum van vandaag doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  //  datum
  $vandaag = date ("d-m-Y");
  echo 'Het is vandaag ' . $vandaag;
?>
 
Roos

Roos

02/11/2005 21:18:00
Quote Anchor link
Hallo Jan,

'k Heb je code verwerkt EN HIJ DOET HET!!!!

Hartelijk dank daarvoor en voor je uitleg!

Maar dit werkt wel met een for lus en include:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for ($i= 1;  $i<8; $i++){
    echo ("<font size=" . $i . ">Hello world</font><br>\n");
}

?>


Waar zit het verschil dan in??
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/11/2005 21:24:00
Quote Anchor link
Hoi Roos,

in jouw voorbeeld gebruik je wel een for-lus, maar geen include. Maar de for lus zoals jij hem hier gebruikt is prima.

edit:

oh wacht, je bedoelt waarschijnlijk dat die for lus in een bestandje staat, en dat je dat bestandje includet in een andere pagina.
Gewijzigd op 02/11/2005 21:25:00 door Jan Koehoorn
 
Roos

Roos

02/11/2005 21:28:00
Quote Anchor link
oh wacht, je bedoelt waarschijnlijk dat die for lus in een bestandje staat, en dat je dat bestandje includet in een andere pagina

ja dat bedoel ik inderdaad
Gewijzigd op 02/11/2005 21:28:00 door Roos
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/11/2005 21:31:00
Quote Anchor link
Ja, ik snap het. Dan heb je het goed gedaan! Je kunt jezelf nu een wijntje intappen vanwege een geslaagd PHP script :-)
 
Roos

Roos

02/11/2005 21:33:00
Quote Anchor link
Ja ik denk dat ik dat maar eens ga doen. Ik heb mijn uren vandaag wel weer gemaakt!!

Bedankt voor de reacties!!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/11/2005 21:33:00
Quote Anchor link
Okee, proost hè!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.