Include op de pagina in een subfolder vanuit de main folder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/07/2010 09:32:06
Quote Anchor link
Ik heb nu menu.php (Die regelmatig verandert), en die staat in de main folder. Maar als ik die vanuit een subfolder probeer te includen, zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include '/menu.php'; ?>


Werkt dat niet. Hoe kan ik zorgen dat het wel werkt?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:42:26
 

19/07/2010 09:38:05
Quote Anchor link
../menu.php
Nu doe je hem bij root proberen weg te halen (als je tenminste op linux o.i.d. zit).
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

19/07/2010 09:39:07
Quote Anchor link
Je geeft op dit moment aan dat het bestand menu.php in de root van je filesystem ingeladen moet worden.
Je bedoeld waarschijnlijk de document root van je website/-applicatie. Probeer het exacte pad naar menu.php in te voeren, of een relatief pad, bijvoorbeeld: include("../menu.php");, wanneer het bestand 1 directory hoger zit.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/07/2010 09:45:59
Quote Anchor link
Ik was de .../ al weer bijna vergeten, Maar bedankt!
 

19/07/2010 09:49:38
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 19/07/2010 09:45:59:
Ik was de .../ al weer bijna vergeten, Maar bedankt!


Niet drie maal punt. Twee maal punt.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

19/07/2010 10:11:52
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/07/2010 09:49:38:
Dalando De Zuil op 19/07/2010 09:45:59:
Ik was de .../ al weer bijna vergeten, Maar bedankt!


Niet drie maal punt. Twee maal punt.


Ik had het over de puntjes in het algemeen :/
 
John D

John D

19/07/2010 10:31:49
Quote Anchor link
../ is eigenlijk niet nodig wanneer het bestand in je DocumentRoot staat. Weglaten dus, alleen maar verwarrend. Subdirectories onder je DocumentRoot geef je aan door de naam van de subdirectory op te voeren gevolgd door een slash.
Gewijzigd op 19/07/2010 10:32:46 door John D
 

19/07/2010 10:34:14
Quote Anchor link
John D op 19/07/2010 10:31:49:
../ is eigenlijk niet nodig wanneer het bestand in je DocumentRoot staat. Weglaten dus, alleen maar verwarrend. Subdirectories onder je DocumentRoot geef je aan door de naam van de subdirectory op te voeren gevolgd door een slash.


Hij zit in een subdirectory en wilt een dir omhoog.... Niet een dir omlaag.
 
John D

John D

19/07/2010 11:18:50
Quote Anchor link
excuus, niet goed gelezen :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.