include php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul dhaese

paul dhaese

11/08/2014 01:05:46
Quote Anchor link
In de volgende regel zit een fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include("/SUB-1/menus/menu-master-body.php"); ?>


Het menu wordt offline getoond, online echter niet. Het een probleem is dus met include, doch wat dien ik te veranderen?

Ik heb een root met een aantal subdirectories (hier SUB-1)

Ik weet dat het een probleem is met include, doch wat dien ik te veranderen.

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:16:09
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2014 01:08:42
Quote Anchor link
Hoofdletters kleine letters allemaal correct?
Heeft apache wel de rechten om in de juiste directory te lezen?
 
Paul dhaese

paul dhaese

11/08/2014 01:11:24
Quote Anchor link
Hoofd- kleine letters zijn OK. Op alle andere punten is er geen probleem (login,out,...)
KAN men in principe wel een "/" gebruiken bij include?

Toevoeging op 11/08/2014 01:13:42:

Iemand heeft hetvolgende gedaan (lang geleden)

$root = realpath($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"])."/SUBDIR-NL";
$root_html = "/SUB-1L";

Hierop gebaseerd gebruikte is dus " /SUB-1/... om alles te bereiken.

Toevoeging op 11/08/2014 01:14:39:

(SUB-1 is een andere subdirectory nu hoor)
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2014 01:23:57
Quote Anchor link
Vanuit welke map wil je includen?

Als SUB-1 in de root staat moet dit gewoon werken lijkt mij.
include($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/SUB-1/menus/menu-master-body.php");
 
Ivo P

Ivo P

11/08/2014 01:25:33
Quote Anchor link
Include die met / begint.

Dat is te vergelijken met c:\ in windows

Je bedoelt vast tov de documentroot ipv de server root
 
Paul dhaese

paul dhaese

11/08/2014 01:31:11
Quote Anchor link
Dat werkt perfect !!
Bedankt.
 
Paul dhaese

paul dhaese

18/08/2014 11:19:34
Quote Anchor link
Toch nog een probleempje:

Ik werk nu met een andere menu welke naast de css,js,index, .. ook een directory met images bevat.
WAAR ne hoe moet ik die aanroepen?

Ik heb eens de css aangepast wanneer ik de img-dir verplaats, doch uiteindelijk werkt het niet (ik enkel de menu als lijst met subdirectories0.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.