Include script in een include script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

18/09/2008 15:53:00
Quote Anchor link
Goedeavond,

Ik gebruik in mijn index.php het include script wat ik onderaan mijn bericht weergeef.

Alleen nu heb ik een vraagje ik heb dit script gebruikt in mijn index.php en roep een pagina op via ?pagina=foto bijvoorbeeld. Nu heb ik in dat bestand ook dit include script alleen gebruik ik wel een andere query ditmaal foto ipv pagina. Dus eigenlijk hoor ik dan een pagina op te roepen zoals dit: index.php?pagina=foto&foto=decibel. Alleen geeft hij de melding: "Het bestand wat u wilt bekijken bestaat niet."

Waarom werkt dit niet of doe ik iets fout met oproepen?
Bijvoorbaat dank,

Emmerik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    $query
="foto";
    $ext="php";
    $default="welkom";
    $error_nietinarray="404.shtml";
    $error_bestandbestaatniet="Het bestand wat u wilt bekijken bestaat niet.";
    $pad="fotogallery";
    $pages = array("","decibel","test","blaat","divplaatsen");
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    $page=$_GET[$query];
    if (!in_array($page, $pages))
    {

       include ($error_nietinarray);
    }

    else
    {
       if ($page == "")
          {

             include ($pad."/".$default.".".$ext);
          }

       elseif (!file_exists($pad."/".$page.".".$ext))
          {

             echo $error_bestandbestaatniet;
          }

       else
          {
             include ($pad."/".$page.".".$ext);
          }
    }

    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:06:03
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

18/09/2008 16:01:00
Quote Anchor link
Je bestand bestaat niet?
 
Danny

Danny

18/09/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 18.09.2008 16:01:
Je bestand bestaat niet?

ik heb gewoon het bestand dat ik wil includen als .php bestand in de map fotogallery staan. Dus hij is er wel
 
Martijn B

Martijn B

18/09/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Als je nu eens dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
...
elseif (!file_exists($pad."/".$page.".".$ext))
{

  echo 'pad: ', $pad."/".$page.".".$ext;          
  echo $error_bestandbestaatniet;
}
...

?>


Misschien wordt alles dan wat duidelijker?

Edit:


Je zou ook in je PHP bestanden even het volgende kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'pad (komt eracher): ', dirname(__FILE__) . '/';
?>


Dit is dan het pad wat achter het pad komt wat je laat zien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 18.09.2008 15:53:
Dus eigenlijk hoor ik dan een pagina op te roepen zoals dit: index.php?pagina=foto&foto=decibel.

Dat klopt, doe je dat ook?

Edit: En staat bovenstaand bestand in een map of staat het in dezelfde map als index.php?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Danny

Danny

19/09/2008 09:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.09.2008 21:18:
Edit: En staat bovenstaand bestand in een map of staat het in dezelfde map als index.php?

Heyyy !! ik denk dat daar mijn fout zit. Doordat ik hem al oproep via een include had ik de map fotogallery in mijn root moeten zetten samen met index.php.

Alleen ik had erg haast dus ik roep het nu zo op dmv een database achteraf nog veel beter ook.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
{

    $id = $_GET['id'];
}

else
{
    $id = 1;    
}


$query = mysql_query("SELECT * FROM foto WHERE id='". $id ."'");

$result = mysql_fetch_array($query);

echo "<b><h2>";
echo $result['naam'] ."<br />";
echo "</h2></b>";
echo $result['bericht'] ."<br />";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.