Include vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 10:47:08
Quote Anchor link
Ik heb het volgende script:
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<html>
<head>
<title>Titel</title>
</head>
<body>
   <div>
      <div><?php include("header.php"); ?></div>
      <div><?php include("menu.php"); ?></div>
      <div><?php include("main.php"); ?></div>
      <div><?php include("footer.php"); ?></div>
   </div>
</body>
</html>

main.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
switch (strtolower($_GET['page']))  
{  
case
"1":
  include("pages/alleberichten.php");
  break;
case
"2":
  include("pages/home1.php");
  break;
case
"3":
  include("pages/aanmaken.php");
  break;  
default:

  include("pages/alleberichten.php");
  break;
}

?>

Dat werkt goed, mar als ik een pagina open alle berichten en dan krijg ik een link
bv <a href="pages/bekijken.php?id=1">link</a> daar klik ik dan op en dan opend hij deze pagina, maar ben ik mijn header, menu en footer kwijt.

Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

gebruik voortaan even tags om je code in een blok weer te geven. <- mod edit :)
Gewijzigd op 27/05/2010 10:51:21 door Erik Rijk
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:00:06
 

27/05/2010 10:49:11
Quote Anchor link
Dan moet je de relevante code van bekijken.php geven hé, want op die pagina gebeurd het.
Of gewoon die bekijken.php veranderen in index.php
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 10:52:19
Quote Anchor link
Ik heb bekijken.php veranderd in index maar het zelfde gebeurd.
bekijken.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

##################################################
## Nieuwsscript geschreven door Arjan Schuurman ##
## ArCome.nl - www.arcome.nl                    ##
##################################################

//Kijken naar wat er na "?id=" is in gevuld

$id = $_GET['id'];

//Kijken of nieuwsbericht wel bestaat
if (!is_dir("alle/".$id)) {
    echo "Dit nieuwsbericht bestaat niet, mogelijk heeft u een verkeerd ID ingevuld.";
}
else {
    echo "<h3>";
    include("alle/".$id."/titel.txt");
    echo "</h3>";
    echo "<b>Geschreven op:</b> ";
    include("alle/".$id."/datum.txt");
    echo "<br><fieldset style=\"width: 500px;\">";
    include("alle/".$id."/inhoud.txt");
    echo "</fieldset>";
}

    echo "<br><br><a href=\"alleberichten.php\">Ga naar alle berichten</a><br><a href=\"bewerken.php?id=".$id."\">Bewerken</a>";
?>
 

27/05/2010 10:53:47
Quote Anchor link
Zie, die bekijken.php heeft dus geen header en footer include.
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 10:55:27
Quote Anchor link
dus deze moet ik er altijd inzetten?
het werkt niet zoals in main.php?
waar ik met mijn menu gewoon heen verwijs.
 
Marien xD

Marien xD

27/05/2010 10:58:21
Quote Anchor link
Je moet de parameters gewoon aan je index.php toevoegen.

De link zal dus worden:

index.php?page=1&id=1234

Al je links moet je dus via de index.php laten lopen. Mocht je dus parameters nodig hebben in het script wat je include dan kan je dit er gewoon achter plakken.
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 11:06:52
Quote Anchor link
ik open hem vanuit alleberichten.php, heb het een en ander veranderd maar er gebeurt dan niks.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php


   $file
= fopen("pages/nieuwsteller.txt", "r");  
   $counter = fgets($file, 4096);  
   fclose($file);

echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"><tr valign=\"top\"><td width=\"200\"><b>Titel</b></td><td><b>Geplaatst op</b></td></tr>";

   for ($i = $counter; $i > 0; $i--)  
   {
  
    //Kijken of map waar het bericht instaat bestaat...
    if (is_dir("pages/alle/".$i)) {
               echo "<tr><td><b><a target=\"_main\" href=\"index.php?page=1&pages\bekijken.php?id=".$i."\">";
                include("pages/alle/".$i."/titel.txt");
                echo "</a></b></td><td>";
               include("pages/alle/".$i."/datum.txt");
               echo "</td></tr>";
    }
   }
  
echo "</table>";
?>
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 11:33:11
Quote Anchor link
ik heb nu het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$id
= $_GET['id'];
switch (strtolower($_GET['page']))  
{  
case
"1":
  include("pages/alleberichten.php");
  break;
case
"2":
  include("pages/bekijken.php?id=$id");
  break;
case
"3":
  include("pages/aanmaken.php");
  break;  
default:

  include("pages/alleberichten.php");
  break;
}

?>

maar krijg een foutmelding:
Quote:
Warning: include(pages/bekijken.php?id=2) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in F:\Prive\php\server2go\htdocs\Nieuw\main.php on line 9

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'pages/bekijken.php?id=2' for inclusion (include_path='.;F:\Prive\php\server2go\server\php\PEAR') in F:\Prive\php\server2go\htdocs\Nieuw\main.php on line 9
Gewijzigd op 27/05/2010 12:35:35 door Sander van Viegen
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 12:38:40
Quote Anchor link
bekijk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
//Kijken naar wat er na "?id=" is in gevuld
$id = $_GET['id'];

//Kijken of nieuwsbericht wel bestaat
if (!is_dir("pages/alle/".$id)) {
    echo "Dit nieuwsbericht bestaat niet, mogelijk heeft u een verkeerd ID ingevuld.";
}
else {
    echo "<h3>";
    include("pages/alle/".$id."/titel.txt");
    echo "</h3>";
    echo "<b>Geschreven op:</b> ";
    include("pages/alle/".$id."/datum.txt");
    echo "<br><fieldset style=\"width: 500px;\">";
    include("pages/alle/".$id."/inhoud.txt");
    echo "</fieldset>";
}

    echo "<br><br><a href=\"pages/alleberichten.php\">Ga naar pages/alle berichten</a><br><a href=\"bewerken.php?id=".$id."\">Bewerken</a>";
?>

en hier komt de link uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php


   $file
= fopen("pages/nieuwsteller.txt", "r");  
   $counter = fgets($file, 4096);  
   fclose($file);

echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"><tr valign=\"top\"><td width=\"200\"><b>Titel</b></td><td><b>Geplaatst op</b></td></tr>";

   for ($i = $counter; $i > 0; $i--)  
   {
  
    //Kijken of map waar het bericht instaat bestaat...
    if (is_dir("pages/alle/".$i)) {
               echo "<tr><td><b><a href=\"index.php?page=2&id=".$i."\">";
                include("pages/alle/".$i."/titel.txt");
                echo "</a></b></td><td>";
               include("pages/alle/".$i."/datum.txt");
               echo "</td></tr>";
    }
   }
  
echo "</table>";
?>
 
B a s
Beheerder

B a s

27/05/2010 13:31:18
Quote Anchor link
@Sander, graag niet bumpen. Gebruik het 'edit' icoontje als je toevoegingen wilt plaatsen.
 
Sander van Viegen

Sander van Viegen

27/05/2010 14:03:49
Quote Anchor link
Bas:
@Sander, graag niet bumpen. Gebruik het 'edit' icoontje als je toevoegingen wilt plaatsen.


Dat zal ik doen, sorry nieuw hier
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2010 15:03:06
Quote Anchor link
Bas:
@Sander, graag niet bumpen. Gebruik het 'edit' icoontje als je toevoegingen wilt plaatsen.


Bas,

Kan je toch in fix in de code voor inbouwen?
if($this->lastPosterId === $this->clientId)
{
trow new Ex[..]
}

:D
Gewijzigd op 27/05/2010 15:03:37 door Erik Rijk
 

27/05/2010 15:34:41
Quote Anchor link
Erik:
Bas:
@Sander, graag niet bumpen. Gebruik het 'edit' icoontje als je toevoegingen wilt plaatsen.


Bas,

Kan je toch in fix in de code voor inbouwen?
if($this->lastPosterId === $this->clientId)
{
trow new Ex[..]
}

:D


Je zou eens aan hem moeten vragen of je de code mag zien :-X.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2010 15:36:03
Quote Anchor link
We bouwen een compleet eigen framework hier op m'n werk... Ben wel wat gewend.
Tenminste... ik neem aan dat je bedoeld dat het nogal "lastig" is elkaar zit?
 

27/05/2010 15:42:28
Quote Anchor link
Erik:
We bouwen een compleet eigen framework hier op m'n werk... Ben wel wat gewend.
Tenminste... ik neem aan dat je bedoeld dat het nogal "lastig" is elkaar zit?


Lastig, lastig, tja, wat is lastig, het is meer warrig denk ik. Classes om functies dumpen. Tien rewrite rules die eigenlijk allemaal hetzelfde doen. Tja...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.