include vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 14:02:35
Quote Anchor link
Hallo,

Kort vraagje. Als ik vanuit mijn index.php een bestand wil includen dat buiten de www map ligt, maakt het dan verschil uit of ik het bestand op deze manier include:

1) include '../private/mijnmap/mijnbestand.php'; (relatief)

of op deze manier?

2) include '/data/var/domains/private/mijnmap/mijnbestand.php'; (absoluut)

Graag jullie reacties.
Gewijzigd op 30/01/2012 14:51:14 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:55:55
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

30/01/2012 14:10:52
Quote Anchor link
Het maakt niet uit. Als beide paden werken zal er geen verschil optreden. Ik zou persoonlijk de relatieve route pakken, scheelt qua teksten. Maar wat ik niet snap is dit: ../../ zou dus zijn: domains/www/ welke alsnog je publieke map is.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

30/01/2012 14:11:50
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2012 14:46:35
Quote Anchor link
M H, dat heeft niks met de vraag te maken.

Persoonlijk include ik altijd 1 bestand met standaard paden en dan verder via een constante.
Bijvoorbeeld:
include_once(CLASS_PATH.'mijnclassbestand.php');

Daarbij gebruik dan wel het absolute pad, hierbij kan ik makkelijk de paden aanpassen bij bijvoorbeeld een nieuwe locatie.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

30/01/2012 14:52:19
Quote Anchor link
Als je deze constante verwerkt in chdir(), weet je zeker dat je altijd goed zit.
Deze code zou je er in principe van moeten verzekeren dat je altijd met de goede paden werkt, en je de config niet hoeft aan te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

chdir(dirname(__FILE__));

?>


Let op dat deze code dus wel in je index.php moet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 14:54:11
Quote Anchor link
@Merijn: sorry, was puur een voorbeeldje. Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast.

Maar de vraag is dus... meer algemeen... is er een verschil of je een pad relatief of absoluut include? Is het een bijvoorbeeld sneller dan het ander?
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 15:38:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/01/2012 14:54:11:
is er een verschil of je een pad relatief of absoluut include? Is het een bijvoorbeeld sneller dan het ander?


Een pad is alleen een locatie bepaling... Relatief of absoluut maakt niet uit.
Als je van Amsterdam naar Groning wilt, maakt het uit welke weg je neemt?
Ik denk het niet, als je er maar komt.

In theorie zal het absolute pad sneller zijn, daar tegenover kan je mogelijk de prijs moeten betalen als _SERVER["ROOT"] wijzigt, waar je in geval van een relatief pad geen probleem hebt.

Als je je weer iets afvraagt of 'A' sneller is dan 'B', bouw dan even een testje. Dan ben je er snel achter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dankjewel Jim. Maar als ik van Amsterdam naar Groningen ga... en onderwater doet ie dat via New York, dan zal er wel verschil in zitten :)

Maar het gaat me niet alleen om snelheid, maar ook om de vraag of het een wellicht verstandiger / handiger is dan het andere.

Die veranderende root had ik nog niet bij stilgestaan. Dat is dus zeker een hele goede tip. Zou het dan kunnen zijn dat als mijn site bij een shared host staat en die ineens besluit om de mappenstructuur te veranderen dat het dan niet meer werkt? Ja, nu je het zegt.. dat zou inderdaad kunnen. Dus in dit geval kan ik dan beter een relatief pad gebruiken.
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 15:55:17
Quote Anchor link
Ja en al zou hij onderwater via New York gaan, dan merk je dat toch niet.
Misschien staat al jou data op een NAS in Ijsland, terwijl je server in Nederland wordt gehost..., who knows???
Misschien wordt er binnen het pad wel 30 symbolic-links gebruikt..., daarvoor zijn de LVM's en die moeten dat optimaal doen. Daar kan je niets aan doen.

Jou doel is 'locatie', en ik denk dat een relatief-pad een goed idee is. Misschien wel relatief v.a _SERVER["ROOT"];
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 15:58:05
Quote Anchor link
Oké, thanks!
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2012 16:01:59
Quote Anchor link
- Jim - op 30/01/2012 15:55:17:
_SERVER["ROOT"];


Bedoel je hier $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] mee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.