include vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 14:02:35
Quote Anchor link
Hallo,

Kort vraagje. Als ik vanuit mijn index.php een bestand wil includen dat buiten de www map ligt, maakt het dan verschil uit of ik het bestand op deze manier include:

1) include '../private/mijnmap/mijnbestand.php'; (relatief)

of op deze manier?

2) include '/data/var/domains/private/mijnmap/mijnbestand.php'; (absoluut)

Graag jullie reacties.
Gewijzigd op 30/01/2012 14:51:14 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:38:38
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

30/01/2012 14:10:52
Quote Anchor link
Het maakt niet uit. Als beide paden werken zal er geen verschil optreden. Ik zou persoonlijk de relatieve route pakken, scheelt qua teksten. Maar wat ik niet snap is dit: ../../ zou dus zijn: domains/www/ welke alsnog je publieke map is.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

30/01/2012 14:11:50
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2012 14:46:35
Quote Anchor link
M H, dat heeft niks met de vraag te maken.

Persoonlijk include ik altijd 1 bestand met standaard paden en dan verder via een constante.
Bijvoorbeeld:
include_once(CLASS_PATH.'mijnclassbestand.php');

Daarbij gebruik dan wel het absolute pad, hierbij kan ik makkelijk de paden aanpassen bij bijvoorbeeld een nieuwe locatie.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

30/01/2012 14:52:19
Quote Anchor link
Als je deze constante verwerkt in chdir(), weet je zeker dat je altijd goed zit.
Deze code zou je er in principe van moeten verzekeren dat je altijd met de goede paden werkt, en je de config niet hoeft aan te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

chdir(dirname(__FILE__));

?>


Let op dat deze code dus wel in je index.php moet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 14:54:11
Quote Anchor link
@Merijn: sorry, was puur een voorbeeldje. Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast.

Maar de vraag is dus... meer algemeen... is er een verschil of je een pad relatief of absoluut include? Is het een bijvoorbeeld sneller dan het ander?
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 15:38:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/01/2012 14:54:11:
is er een verschil of je een pad relatief of absoluut include? Is het een bijvoorbeeld sneller dan het ander?


Een pad is alleen een locatie bepaling... Relatief of absoluut maakt niet uit.
Als je van Amsterdam naar Groning wilt, maakt het uit welke weg je neemt?
Ik denk het niet, als je er maar komt.

In theorie zal het absolute pad sneller zijn, daar tegenover kan je mogelijk de prijs moeten betalen als _SERVER["ROOT"] wijzigt, waar je in geval van een relatief pad geen probleem hebt.

Als je je weer iets afvraagt of 'A' sneller is dan 'B', bouw dan even een testje. Dan ben je er snel achter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dankjewel Jim. Maar als ik van Amsterdam naar Groningen ga... en onderwater doet ie dat via New York, dan zal er wel verschil in zitten :)

Maar het gaat me niet alleen om snelheid, maar ook om de vraag of het een wellicht verstandiger / handiger is dan het andere.

Die veranderende root had ik nog niet bij stilgestaan. Dat is dus zeker een hele goede tip. Zou het dan kunnen zijn dat als mijn site bij een shared host staat en die ineens besluit om de mappenstructuur te veranderen dat het dan niet meer werkt? Ja, nu je het zegt.. dat zou inderdaad kunnen. Dus in dit geval kan ik dan beter een relatief pad gebruiken.
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 15:55:17
Quote Anchor link
Ja en al zou hij onderwater via New York gaan, dan merk je dat toch niet.
Misschien staat al jou data op een NAS in Ijsland, terwijl je server in Nederland wordt gehost..., who knows???
Misschien wordt er binnen het pad wel 30 symbolic-links gebruikt..., daarvoor zijn de LVM's en die moeten dat optimaal doen. Daar kan je niets aan doen.

Jou doel is 'locatie', en ik denk dat een relatief-pad een goed idee is. Misschien wel relatief v.a _SERVER["ROOT"];
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 15:58:05
Quote Anchor link
Oké, thanks!
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2012 16:01:59
Quote Anchor link
- Jim - op 30/01/2012 15:55:17:
_SERVER["ROOT"];


Bedoel je hier $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] mee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.