Include werkt niet exclude wel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:13:25
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem, als ik deze pagina in een include laat werken, dan doet het niks. Doe ik hem appart, een exclude, runnen, dan werkt het wel.
Hoe kan dat?

newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>

Dit is de code en werkt wel als ik hem op de achtergrond laat werken, maar als hij door een include wordt aangeroepen, werkt hij niet. Alle variable staan goed, dus daar is niks mis mee.
PS: bij de exclude laadt ik wel de database.php config in
Gewijzigd op 05/06/2022 17:14:25 door Arno van Zanten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:58:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:15:19
Quote Anchor link
Exclude? -> https://www.php.net/manual-lookup.php?pattern=exclude&lang=en&scope=404quickref

Is dit nou gokwerk omdat include() niet werkt, en dat je maar een niet bestaande functie exclude() probeert, of bedoel je wat anders met exclude?
Gewijzigd op 05/06/2022 17:16:10 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:17:42
Quote Anchor link
Met exclude bedoel ik dat de page opzich zelf werkt, natuurlijk weet ik dat exclude niet bestaat.
Als ik de page opzich laad werken met include('dbase.php'); werkt het wel.
Maar doe ik hem met een include aanroepen, dan werkt het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:29:36
Quote Anchor link
wat werkt er niet aan? Heb je alle error reporting voluit staan?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:30:39
Quote Anchor link
als ik eens wist waarom hij opzich alleen wel werkt en als hij geinclude wordt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:34:21
Quote Anchor link
Wat doe je dan precies om te includeren? Als het niet lukt zou je minimaal een error moeten zien, of op je scherm op anders in de error_log.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:36:38 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:39:01
Quote Anchor link
Ik zal je de codes laten zien die bij elkaar horen

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

    $sql
= 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $users = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    echo "    <tr class='tr_mail_0'><td colspan='7' align='left'><a href='index.php?menu=newuser'>Add new Employee</a></td></tr>
            <tr class='tr_mail_1'><td>Name</td><td>Email</td><td>Username</td><td>LoginKey</td><td>Level</td><td>Edit</td><td>Delete</td></tr>"
;
    
    foreach($users as $user) {
        echo"<div class='container'><tr><td>".$user['Name']."</td><td>".$user['email']."</td><td>".$user['Username']."</td><td>".$user['LoginKey']."</td>";
            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Not displayed</td>";
            }
else {
                echo "<td>".$user['Level']."</td>";
            }

            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Edit</td><td>Delete</td></tr></div>";
            }
else {
                echo "<td><a href=index.php?menu=edituser'>Edit</a></td><td><a href=index.php?menu=deluser'>Delete</a></td></tr></div>";
            }
    }


?>


newuser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
// add new user
echo"
                <tr>
                    <td colspan='7'>
            <div class='container'>
            <form id='contact' action='./index.php?menu=newuseradd' method='post'>
            <h3>Add new Employee</h3>
            <fieldset>
                <input type='text' name='username' placeholder='Username' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='password' name='password' placeholder='Password' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='text' name='key' placeholder='Key' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='name' placeholder='Full name of Employee' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='email' placeholder='Email address' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <label for='level'>Select Employee level</label>
                <select id='level' name='level'>
                    <option value='1'>1</option>
                    <option value='2'>2</option>
                    <option value='3'>3</option>
                    <option value='4'>4</option>
                    <option value='5'>5</option>
                    <option value='6'>6</option>
                    <option value='7'>7</option>
                </select>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <button type='submit' name='submit'>Add Employee</button>
            </fieldset>
            </form>
            </div>
                    </td>
                </tr>
        "
;

?>


newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>


dan komt dan nog bij deze codes die erbij horen

header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// header.php

        session_start();
        include("./inc/dbase.php");
    echo "
    <BODY>
        <head>
            <link rel='stylesheet' href='./inc/style.css'>
        </head>
            <div class='content'>"
;
    echo $_SESSION['Level'];
    echo "
    <table class='table'>
            "
;
            if(isset($_SESSION['Username'])){
                echo "
            <tr>
                <td colspan='3'>Welcome back <font color='ff9900'><b>"
.$_SESSION['Name']."</b></font></td>
                <td colspan='3' align='right'><a href='./inc/logout.php'>logout</a></td>
                <td align='right'><a href='./index.php?menu=users'>Users</a>
                </td>
            </tr>"
;
            }

echo"            <tr>
                <td colspan='7'>
                    <img src='./img/banner_small.png'>
                </td>
            </tr>
    "
;
?>


view.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
// view.php
    echo $_GET['menu'];
    echo "
            <tr class='tr'>
                <td colspan='7'>
        "
;
        if(!$_GET['menu']) {
            include("inc/welcome.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'news') {
               include("inc/news.php");
//            echo "News Page";
        }
        if($_GET['menu'] == 'addnews') {
            include("inc/addnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delnews') {
            include("inc/delnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editnews') {
            include("inc/editnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'activate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'deactivate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'quallity') {
               include("inc/quallity.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'info') {
               include("inc/info.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editprofile') {
               include("inc/editprofile.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'gallery') {
               include("inc/gallery.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'order') {
               include("inc/order.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'contact') {
               include("inc/contact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'read') {
            include("inc/readmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'back') {
            include("inc/mailsaw.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delmail') {
            include("inc/delmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'addcontact') {
            include("inc/addcontact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'users') {
            include("inc/users.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuser') {
            include("inc/newuser.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuseradd') {
            include("inc/newuseradd.php");
        }

        
    echo "
                </td>
            </tr>
        "
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:44:38
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving? Klopt het pad wel?

Als iets niet werkt, probeer dit eens in een compacte testcase te plaatsen. Hele lappen code op een forum plaatsen levert vaak weinig animo op voor anderen om door te spitten.

Je zou je 209 regels prima kunnen bewoorden in +/- 15 regels.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:48:31
Quote Anchor link
Alles staat in het juiste pad, alles staat daar waar het moet staan.
Echter wanneer ik hem aanroep doormiddel van include, laadt hij niet door.
De reden ervan is mij onduidelijk.
Misschien had ik idd de codes wat kunnen inkorten, maar zo zie je wel de hele structuur.
Maar ik ben ook steeds opzoek, maar meer ogen zien meer

Toevoeging op 05/06/2022 17:51:24:

De new user aanroepen doet hij wel, maar zodra hij dus moet controleren of de user bestaat, klapt de page vast.
Doe ik hem zeg maar op de achtergrond, dan doet hij het wel. dan moet ik wel de dbase.php includen.
Dus ja ik stress hier een beetje van

Toevoeging op 05/06/2022 17:52:25:

en php checker geeft geen fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:52:35
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: maak er eens een compact script van, puur om te testen.

Op een gegeven moment kom je op de plek waar ongeveer het probleem in zit, waarbij je een hele hoop, op dat moment overbodige code, aan de kant hebt geschoven en je script voor 90% hebt kaalgesnoeid.
Dan heb je juist ook het beste overzicht.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:53:05 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:15:14
Quote Anchor link
welke code zou ik dan moeten snoeien?
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Toevoeging op 05/06/2022 18:18:39:

Ik had 1 ding over het hoofd gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
?>

maar dat moest dit zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
?>

De controlle doet hij nu, maar toevoegen nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:20:38
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:15:14:
welke code zou ik dan moeten snoeien?

Wat overbodig is. Allereerst die hele berg aan includes. Dan kan je heel HTML wegsnoeien.
En kijk ook welke scripts ergens betrekking op hebben.
Quote:
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Uiteindelijk wel, maar omdat het includeren niet werkt is dit een bijzaak. Dus dit kan je ook gerust wegsnoeien.

Als het toevoegen niet werkt, vertel dan WAT er niet werkt, en WAT er gebeurt?
Gewijzigd op 05/06/2022 18:21:17 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:39:05
Quote Anchor link
Laatste gedeelte waar het niet werkt. ik heb er een echo output aangemaakt, maar hij raakt niet door de $query heen en ik zie de fout niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:55:49
Quote Anchor link
echo eens direct na je $query string de $query variabele, dan zie je wat je query is die uitgevoerd wordt.

- Ik zie dat je wel mysqli_real_escape-string() mist om je query te beschermen. Pas deze toe
- Bouw een controle op $result of deze false is. In dat geval toon je mysqli_error($conn), en anders geef je de uitvoer aan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:58:45
Quote Anchor link
Krijg ik ook niks te zien helaas

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
?>


Toevoeging op 05/06/2022 18:59:49:

na de echo input new user, blijft hij hangen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:00:29
Quote Anchor link
Dan zal er wat wat eerder in je code iets stuk zijn.
Je zou met deze code minimaal de inhoud van $query moeten zien.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:01:56
Quote Anchor link
De gehel code werkt in princiep wel, want de controlle doet hij.
Als de gebruiker niet bestaat, gaat hij naar de insert toe en daar blijft hij steken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:01:58
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:58:45:
na de echo input new user, blijft hij hangen.


Wat is hangen? Blauw scherm? Blijft het resfreshen? Bevriest je PC?

Echt, wees gewoon eens duidelijk. Zeg gewoon gedetailleerd mogelijk wat je op je scherm ziet, en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:02:16 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:02:53
Quote Anchor link
Ik krijg alleen de echo van Input new user endat was alles wat ik te zien krijg, de rest van de code geeft hij niet weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:06:25
Quote Anchor link
Dat is wat anders dan 'hangen' of 'steken' ;-)
Je zou dan ook moeten zien wat de query doet:

Record Updated Succesfully of Error Updating record

Ook raad ik aan om bovenaan je script dit te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Je wilt tenslotte ALLE error's zien.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:10:19 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:48:49
Quote Anchor link
Dit kreeg ik terug van de code die je mij gaf
Fatal error: Uncaught Error: mysqli object is already closed in /www/test/admin/inc/newuseradd.php:38 Stack trace: #0 /www/test/admin/inc/newuseradd.php(38): mysqli_query(Object(mysqli), 'INSERT INTO Adm...') #1 /www/test/admin/inc/view.php(67): include('/www/test/admin...') #2 /www/test/admin/index.php(12): include('/www/test/admin...') #3 {main} thrown in /www/test/admin/inc/newuseradd.php on line 38
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.