include werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

25/09/2014 18:01:16
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik maak gebruik van een config loader functie die bestanden inlaadt.
De debug geeft aan dat het bestand is geladen alleen nu heb ik het probleem dat ik geen toegang heb tot de variable in de bestanden die ik inlaadt.
Weet iemand hoe dit kan ?

Hier de code waarmee ik de bestanden inlaadt :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

if(!function_exists('config_loader')) {

    function
config_loader($array) {
        
        if(!isset($array)) {
            throw new Exception ("The config_loader function requires an array with data to passed through.");
        }

    
        try {
        
            foreach ($array as $config){
                
                $config_file = SYSDIR.CFG.$config.CFG_F;
                
                if(file_exists($config_file)) :    
                    include $config_file;
                    echo _DEBUG == true ? "{$config_file} is loaded.<br />" : false; // get FALSE
                    //if(_DEBUG == true) {echo "{$config_file} is loaded.<br />";}

                else :
                    throw new Exception ("The {$config} file that was requested could not be found.");
                endif;
            }
            
        }
catch (Exception $e) {
            echo "An error occured : {$e->getmessage()}";
        }
    
    }

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:37:38
 
Ivo P

Ivo P

25/09/2014 18:12:29
Quote Anchor link
je include binnne je functie (config_loader)

lijkt me dat die vars dan ook alleen binnen je functie zullen bestaan.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

25/09/2014 18:39:11
Quote Anchor link
Als je dat zo zegt lijkt dat me logisch ja.
voel me ontzettend dom nu haha maar toch bedankt Ivo !
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2014 19:25:11
Quote Anchor link
En wat is de reden om een functie in een if statement op te nemen?

Hou gewoon deze volgorde aan:

- includes
- functions (zouden eigenlijk nog beter in je include bestanden kunnen)
- global vars (mijden!)
- je programmacode
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.