Indien geen GET dan automatisch een waarde

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 11:55:20
Anchor link
Hij blijft die foutmelding geven.

Kan het ook iets te maken hebben met dit stuk wat er achter komt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
session_start();
if(isset($_GET['filter']))
{
    
    $_SESSION['filter'] = $_GET['filter'];
 header( 'Location: /items?page=1', true, 303 );
    exit( );
}

[
size=xsmall][i]Toevoeging op 06/08/2012 11:59:30:[/i][/size]

Ook als ik dit doe:

[
code]<?php
if ($_GET['filter'] == "" && $_GET['page'] == "" && $_GET['searched'] == "") {

 $_GET['filter'] = "2103";
 $_GET['page'] = "1";
 $_GET['searched'] = "searched";
 $_SESSION['filter'] = $_GET['filter'];

 echo "FOUT";
}


// Doe hier je ding, wanneer de waardes wel gevult zijn

echo "GOED";

?>


Dan geeft hij aan: Notice: Undefined index: filter in items.php on line 2 GOED
Gewijzigd op 06/08/2012 11:56:56 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:32:46
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 12:04:07
Anchor link
Mensen, jullie zitten een waarde die niet geset is te controleren! Daarvoor gebruiken we dus isset.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_GET['filter'] == "" && $_GET['page'] == "" && $_GET['searched'] == "") {


moet zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!isset($_GET['filter']) && !isset($_GET['page']) && !isset($_GET['searched'])) {
 
Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 12:09:49
Anchor link
Oke, dan krijg ik dus het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (!isset($_GET['filter']) && !isset($_GET['page']) && !isset($_GET['searched'])) {

// Als er geen waarde is doen dan het volgende

 $_GET['filter'] = "2103";
 $_GET['page'] = "1";
 $_GET['searched'] = "searched";
 $_SESSION['filter'] = $_GET['filter'];

 echo "FOUT";
}


// Doe hier je ding, wanneer de waardes wel gevult zijn
echo "GOED";

?>


Maar hij geeft dan bovenaan de pagina (items?page=1) "GOED" maar geen overzicht en daarna de foutmelding:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in items.php on line 400
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 12:15:27
Anchor link
Je moet ook niet items.php?page1 aanroepen. Eerder gaf jij zelf aan dat het ging om deze pagina items.php (zonder een enkele parameter).

Als je dit "items.php?page=1" wel wil kunnen doen, dan kun je het ook op deze manier doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (!isset($_GET['page']) {
  $_GET['page'] = '1';
}

if (!isset($_GET['filter']) {
  $_GET['filter'] = '2103';
}

// enzovoorts...
?>


We gebruiken trouwens liever enkele aanhalingstekens dan dubbele aanhalingstekens.

Dus liever dit:
$_GET['page'] = '1';

dan dit:
$_GET['page'] = "1";
Gewijzigd op 06/08/2012 12:17:23 door Ozzie PHP
 
Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 12:28:03
Anchor link
maar als ik items.php in tik dan gaat hij direct naar items.php?page=1

Dus als ik dan het volgende doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if (!isset($_GET['page'])) {
  $_GET['page'] = '1';
}

if (!isset($_GET['filter'])) {
  $_GET['filter'] = '2103';
}

if (!isset($_GET['searched'])) {
  $_GET['filter'] = 'searched';
}

?>


Dan geeft hij de volgende foutmelding:

Deze webpagina bevat een omleidingslus
De webpagina op http://www.website.nl/items?page=1 heeft geleid tot te veel omleidingen. Dit probleem wordt mogelijk opgelost als u uw cookies voor deze site wist of cookies van derden toestaat. Zo niet, dan is het mogelijk een probleem met de serverconfiguratie en niet een probleem met de computer.
Hier zijn enkele suggesties:
Laad deze webpagina later opnieuw.
Meer informatie over dit probleem.
Fout 310 (net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS): Er zijn te veel omleidingen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 12:32:07
Anchor link
Toon eens even alle code uit items.php
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2012 12:40:35
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$_GET
['filter'] = isset($_GET['filter']) ? $_GET['filter'] : 2103;
$_GET['page'] = isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 1;
$_GET['searched'] = isset($_GET['searched']) ? $_GET['searched'] : "searched";
?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 12:45:11
Anchor link
Dit is de pagina items.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php

if (!isset($_GET['page'])) {
  $_GET['page'] = '1';
}

if (!isset($_GET['filter'])) {
  $_GET['filter'] = '2103';
}

if (!isset($_GET['searched'])) {
  $_GET['filter'] = 'searched';
}


// Als er geen waarde is doen dan het volgende

// Doe hier je ding, wanneer de waardes wel gevult zijn


?>


<?php
session_start();
if(isset($_GET['filter']))
{
    
    $_SESSION['filter'] = $_GET['filter'];
 header( 'Location: /items?page=1', true, 303 );
    exit( );
}


    elseif(!isset($_GET['filter']) and isset($_GET['page']))
    {

        if($_GET['page'] == 1)
        {

            if(isset($_GET['searched']))
            {

                unset($_SESSION['filter']);
            }
    else
                {
                    $_SESSION['filter'] = $_SESSION['filter'];
                }
        }
    else
            {
                $_SESSION['filter'] = $_SESSION['filter'];
            }
    }
    else
        {
            unset($_SESSION['filter']);
}

?>


<?php include("connect_db.php"); ?>
<?php include("functions.php"); ?>

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<title>Website items</title>
</head>
<body>

<div id="content-center">

    <div id="left">
          <div id="navigatie">
          <?php include("pagination.php"); ?>
          </div>

          <div id="resultaat">
          <?php include("results.php"); ?>
          </div>
        </div>

        <div id="right">
        <?php include("filters.php"); ?>
        </div>
</div>


Dan is is pagination.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<table width="450" cellspacing="0" cellpadding="0" class="resultheadertable">
<tbody>
  <tr>
        <td align="left" valign="top" width="180"><p class="small">
    <strong><? echo totalResults(); ?></strong> spreker(s) gevonden</p></td>
        <?
        function pagination()
        {

            //total results on one page?
            $tr = 20;
            //total pages thus will be?
            $np = ceil(totalResults()/$tr);
            //create pagination
            for($i=1;$i<=$np;$i++)
                {

                    if(isset($_GET['page']))
                    {

                        if($i == $_GET['page'])
                        {

                            echo '<strong style="color:#00A2DB">';
                            echo $i.'</strong> | ';
                        }
    else
                        {
                    echo "<a href='sprekers?page=$i' class='navigatie-grijs'>".$i."</a> | ";
                        }
                    }
    else {
                        if($i == 1)
                        {
    
                            echo $i.' | ';
                        }
    else {
                            echo "<a href='sprekers?page=$i' class='navigatie-lblauw'>".$i."</a> | ";
                        }
                    }
                }
        }

        ?>

        <td align="right" valign="top" width="270"><p class="small">Pagina: <? pagination(); ?></p></td>
    </tr>
</tbody>
</table>


En dan results.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(isset($_POST['filter']) or isset($_GET['page']))
{
    
    if(isset($_POST['filter']))
    {

        $_SESSION['filter'] = $_POST['filter'];
    }
    else {
        $_SESSION['filter'] = $_SESSION['filter'];
    }

    buildSearch();
    
}
    else
    {
        if(!isset($_SESSION['filter']))
        {

            searchALLSES();
            buildSearch();
        }
    }


?>


En filters.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php // filters.php // ?>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>?page=1" method="GET" id="searchlist" name="filters">
<? include("connect_db.php");
show_filters_checkbox();?>

<br />
<input type="submit" name="button" class="button" value="Filteren" class="inputversturen"/>
<input name="searched" type="hidden" id="searched" value="searched" />

</form>


En tenslotte de functions.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
<?php

/* Functies voor Het Sprekersburo ------------------------------------------------------------
*/

function getName($id)    {
    $sql = "SELECT item
            FROM items
            WHERE item_id = '$id'"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while(list($items)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item = $items;
    }

    return $item;
}


// genre
function getGenre($id)    
{

    $sql = "SELECT item_genreid
            FROM items
            WHERE item_id = '$id'"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while(list($genre_id)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item_genreid = $genre_id;
    }

    
    //nu de goede naam met de naam ID
    
    $sql = "SELECT genre_url
            FROM genres
            WHERE genre_code = $item_genreid"
;
            
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(msql_error());
    
    while(list($genre_url)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item_genreid = $genre_url;
    }

    return $item_genreid;
}


function
getThumb($id)    {
    $sql = "SELECT item_thumb
            FROM items
            WHERE item_id = '$id'"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while(list($thumbs)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item_thumb = $thumbs;
    }

    return $item_thumb;
}

function
getItemurl($id)    {
    $sql = "SELECT item_url
            FROM items
            WHERE item_id = '$id'"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while(list($url)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item_url = $url;
    }

    return $item_url;
}

function
getOmschrijving($id)    {
    $sql = "SELECT item_omschrijving
            FROM items
            WHERE item_id = '$id'"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while(list($omss)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item_omschrijving = $omss;
    }

    return $item_omschrijving;
}

function
hasRemarks($id)    {
    $sql = "SELECT item_links
            FROM items
            WHERE item_id = '$id'"
;
    
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while(list($remark)=mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $item_links = $remark;
    }

    if($item_links == '')
    {
    
    }
    else {    
            $opm_layout = "<div class=\"itemsDetailed\">$item_links</div>
                    "
;
            return $opm_layout;
    }
}



//Haal alle artiesten op
function countresults()
{

    $sql = "SELECT COUNT(*)
            FROM items
        "
;
    
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    while($row = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

    $totalartist = $row['COUNT(*)'];
    return $totalartist;
    }
}
 
function
buildResult($id)    {
?>

  
    <div class="items" onclick="window.location.href = '/<? echo getGenre($id); ?>/<? echo getItemurl($id); ?>/<? echo $id;?>'" alt="Meer informatie <? echo getName($id); ?>" title="Meer informatie <? echo getName($id); ?>" >
    
    <div class="itemsImg"><a href="/<? echo getGenre($id); ?>/<? echo getItemurl($id); ?>/<? echo $id;?>"><img src="/items/thumb/<? echo getThumb($id); ?>" alt="Meer informatie over <? echo getName($id); ?>"></a></div>

    <div class="itemsInfo"><h4><a href="/<? echo getGenre($id); ?>/<? echo getItemurl($id); ?>/<? echo $id;?>" alt="Meer informatie <? echo getName($id); ?>" title="Meer informatie <? echo getName($id); ?>" class="link-title" ><? echo getName($id); ?></a></h4>

    <div class="itemsCat"><p><? echo getOmschrijving($id); ?></p></div>

    <? echo hasRemarks($id); ?>

    </div>
    </div>

    <?
}

//bouw alle artiesten results
function BuildGO($totalresults)
{

    for($i=1;$i<=$totalresults;$i++)
    {

        buildResult($i);
    }
}





/* --------------------------------- FILTERS (checkboxes) ------------------------------------
   ------------------------------------------------------------------------------------------- */

//check hoeveel filters we hebben die 1 of meer resultaten opleveren (important!)

function check_num_filt()
{

    $sql = "SELECT COUNT(DISTINCT filters_id)
            FROM filters_artiesten"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //haal resultaat op
    while($row = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $total_unique_filters = $row['COUNT(DISTINCT filters_id)'];
    }

    return $total_unique_filters;
}


//check hoeveel filters we hebben bij een bepaalde categorie ID
function check_cat_filt($cat_id)
{

    $sql = "SELECT COUNT(*)
            FROM filters
            WHERE cat_id='$cat_id'"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //haal resultaat op
    while($row = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $num_filt = $row['COUNT(*)'];
    }

    return $num_filt;
}


//check DE unieke ID's van de filters
//en sla ze op in een array

function check_ids($cat_id)
{

    $sql = "SELECT filtercode
            FROM filters
            WHERE cat_id='$cat_id' ORDER BY filters"
;
            
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //haal resultaat op
    while(list($filtercode) = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $filters[] = $filtercode;
    }

    return $filters;
}


//alle categorie ID's in een array
function cat_arr()
{

    $sql = "SELECT id FROM categories";
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //haal resultaat op
    while(list($id) = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $cats[] = $id;
    }

    return $cats;
}


function
show_filters_checkbox()
{

    //$filterArr = check_ids();
    //sorteer

    foreach(cat_arr() as $cat_id)
    {

        //echo categorie naam
        getCatName($cat_id);
        
        $filterArr = check_ids($cat_id);
        
        for($i=0;$i<check_cat_filt($cat_id);$i++)
        
        {

            //krijg naam van de corrensponderende filterID
            
            echo '<li>';
            if(isset($_SESSION['filter']) and in_array(''.$filterArr[$i].'', $_SESSION['filter']))
                {

                    $check='checked=checked';
                }
    else { $check=''; }
                
            //create checkbox
            echo '<input type="checkbox" onclick="this.form.submit();" '.$check.' name="filter[]" value=';
            
            echo $filterArr[$i].'>';
            
            echo '<label> '. getFilterName($filterArr[$i]).' <font color="#A2A2A2">(';
            
            echo result_filterID($filterArr[$i]).')</font></label></li>';
            //volgende regel
            
        }
        echo "</ul></div><script type=\"text/javascript\">
        animatedcollapse.addDiv('catID"
.$cat_id."');
        </script>"
;

    }

        echo "<script type=\"text/javascript\">
              animatedcollapse.init()
              </script>"
;
}

function
getCatName($cat_id)
{

    $sql = "SELECT cat_name
            FROM categories
            WHERE id='$cat_id'"
;
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    while($row = mysql_fetch_array($sql_res)){
        
    $cat_name = $row['cat_name'];
    }

    
    echo "<img src=\"/img/content-stippellijn.png\" style=\"margin-top: 10px;\" width=\"240\" height=\"3\" border=\"0\" alt=\"\">";
    echo "<table width=\"240\" style=\"vertical-align: top; margin-top: 15px;\" height=\"27\" cellspacing=\"0\" class=\"header\" background=\"images/bg_filt_head.gif\">
          <tr>
            <td width=\"194\" class=\"header_inside\" scope=\"col\"><h4>$cat_name</h4></td>
            <td width=\"22\" align=\"center\"><a href=\"javascript:animatedcollapse.toggle('catID"
.$cat_id."')\"><img src=\"/images/min.png\" width=\"11\" height=\"11\" border=\"0\" id=\"img".$cat_id."\" onclick=\"imageflip('img".$cat_id."');\"/></a></td>
          </tr>
    </table>
    <div class=\"div-options\" id=\"catID"
.$cat_id."\"><ul>";
    
}


//check hoeveel resultaten er zijn bij een gegeven filter_id
function result_filterID($ID)
{

    $sql = "SELECT COUNT(*)
            FROM filters_artiesten
            WHERE filters_id = '$ID'"
;
    
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //resultaat ophalen
    while($row = mysql_fetch_array($sql_res)){
    
    $totalID = $row['COUNT(*)'];
    }

    
    return $totalID;
}


//filternaam
function getFilterName($ID)
{

    $sql = "SELECT filters
            FROM filters
            WHERE filtercode = '$ID'"
;
    
    //query uitvoeren
    $sql_res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    
    //resultaat ophalen
    while(list($filterNaam) = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $filterIDNaam = $filterNaam;
    }

    return $filterIDNaam;
}


//categorieen eerst


/* ----------------------------- na het zoeken --------------------------------------
   ---------------------------------------------------------------------------------- */

  
function searchIdArr()
{

    $aParameters = array();
    $artiest_ids = array();
    
    if ( isset( $_SESSION['filter'] ) and is_array( $_SESSION['filter'] ) )
    {

        // nu weet je 100% zeker dat $_SESSION['filter'] bestaat en dat het een array is
        foreach( $_SESSION['filter'] as $sFilter )
        {

            $aParameters[] = mysql_real_escape_string( $sFilter );
        }
    }

    //hoeveel results op 1 pagina? default=5
    $max_results = 20;
    //kijken of we op de eerste of op een volgende pagina zitten en passen daar de query op aan
    if(isset($_GET['page']))
        {

            if($_GET['page'] == 1)
            {

                $offsetNR = 0;
            }
    else {
            $offsetNR = $_GET['page']*$max_results-$max_results;
            }
        }
    else
        {
            $offsetNR = 0;
        }

    //tel het aantal entries in de array
    $nrArr = count($aParameters)-1;
    //maak sql query
    $sql = "SELECT DISTINCT artiesten_id
            FROM
                filters_artiesten
            INNER JOIN
                items ON items.item_id = filters_artiesten.artiesten_id
            WHERE
                item_toon_id = '1' AND filters_id IN('"
.implode("','",$aParameters)."') GROUP BY artiesten_id HAVING COUNT(artiesten_id) > ".$nrArr." ORDER BY item LIMIT ".$offsetNR.",".$max_results."";
    
    $sql_res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while(list($art_id) = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $artiest_ids[] = $art_id;
    }

    return $artiest_ids;
}

//-------------------------------------------------------------------------------------

function countFiltRes()
{

    $aParameters = array();
    $artiest_ids = array();    
    
    foreach( $_SESSION['filter'] as $sFilter )
    {

        $aParameters[] = mysql_real_escape_string( $sFilter );
    }

    //tel het aantal entries in de array
    $nrArr = count($aParameters)-1;
    //maak sql query
    $sql = "SELECT DISTINCT artiesten_id
            FROM filters_artiesten
            WHERE filters_id IN('"
.implode("','",$aParameters)."') GROUP BY artiesten_id HAVING COUNT(artiesten_id) > ".$nrArr."";
    
    $sql_res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while(list($art_id) = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $artiest_ids[] = $art_id;
    }

    $numFiltRes = count($artiest_ids);
    return $numFiltRes;
}


//-------------------------------------------------------------------------------------

function searchALLSES()
{

    //maak sql query
    $sql = "SELECT DISTINCT artiesten_id
            FROM filters_artiesten"
;
    
    $sql_res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while(list($art_id) = mysql_fetch_array($sql_res))
    {

        $artiest_ids[] = $art_id;
    }

    $_SESSION['filter'] = $artiest_ids;
}

//-------------------------------------------------------------------------------------
function buildSearch()
{

    foreach(searchIdArr() as $aID)
    {

        //laat het resultaat zien
        buildResult($aID);
    }
}


//-------------------------------------------------------------------------------------
function totalResults()
{

    if(isset($_SESSION['filter']))
    {

    return countFiltRes();
    }
    else {
         return 0;
        
        }
}

?>
Gewijzigd op 06/08/2012 12:49:25 door Kees Mulder
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2012 12:56:17
Anchor link
Het script zal ALTIJD bij de header() eindigen.
Oftewel oneindige loop (refresh).
.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (!isset($_GET['filter'])) {
    $_GET['filter'] = '2103';
}


if(isset($_GET['filter']))
{
    
    header( 'Location: /items?page=1', true, 303 );
    exit( );
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 12:58:17
Anchor link
Wijzig items.php eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['filter']) && !isset($_GET['filter']) && !isset($_GET['page']) && !isset($_GET['searched'])) {    
  header( 'Location: /items.php?page=1&filter=' . $_SESSION['filter']);
  exit();
}

$_GET['filter'] = isset($_GET['filter']) ? $_GET['filter'] : 2103;
$_GET['page'] = isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 1;
$_GET['searched'] = isset($_GET['searched']) ? $_GET['searched'] : 'searched';
$_SESSION['filter'] = $_GET['filter'];
include 'connect_db.php';
include 'functions.php';
?>

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<title>Website items</title>
</head>
<body>

<div id="content-center">

    <div id="left">
          <div id="navigatie">
          <?php include 'pagination.php'; ?>
          </div>

          <div id="resultaat">
          <?php include 'results.php'; ?>
          </div>
        </div>

        <div id="right">
        <?php include 'filters.php'; ?>
        </div>
</div>
Gewijzigd op 06/08/2012 12:59:47 door Ozzie PHP
 
Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 13:20:04
Anchor link
Hij geeft dan een foutmelding op: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in functions.php on line 400

en geen overzicht en in de browser staat nu items.php?page=1&filter=Array

en voor de filters geeft hij ook een foutmelding:

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, integer given in functions.php on line 254
Gewijzigd op 06/08/2012 13:29:56 door Kees Mulder
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 13:28:42
Anchor link
Tja, tis een beetje lastig zo op de gok. Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['filter']) && !isset($_GET['filter']) && !isset($_GET['page']) && !isset($_GET['searched'])) {    
  header( 'Location: /items.php?page=1&filter=' . $_SESSION['filter']);
  exit();
}

if (!isset($_GET['filter'])) $_GET['filter'] = '2103';
if (!isset($_GET['page'])) $_GET['page'] = '1';
if (!isset($_GET['searched'])) $_GET['searched'] = 'searched';
$_SESSION['filter'] = $_GET['filter'];
include 'connect_db.php';
include 'functions.php';
?>

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<title>Website items</title>
</head>
<body>

<div id="content-center">

    <div id="left">
          <div id="navigatie">
          <?php include 'pagination.php'; ?>
          </div>

          <div id="resultaat">
          <?php include 'results.php'; ?>
          </div>
        </div>

        <div id="right">
        <?php include 'filters.php'; ?>
        </div>
</div>


Toevoeging op 06/08/2012 13:30:07:

p.s. Wel even uittesten in een NIEUWE browser!
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2012 13:33:09
Anchor link
Logisch.
400 foreach( $_SESSION['filter'] as $sFilter )
$_SESSION['filter'] is geen array().


Toevoeging op 06/08/2012 13:35:50:

@Ozzie: Als $_SESSION['filter'] een array() is gaat jouw regel 4 natuurlijk fout.
 
Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 13:37:52
Anchor link
maar wat moet ik dan veranderen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 13:39:58
Anchor link
SanThe, correct... maar in zijn eerdere berichten schrrijft de TS dat zelf:

$_GET['filter'] = "2103";

Dus dat heb ik aangehouden...

Ik weet niet hoe die filter er verder uitziet / zou moeten uitzien.
Gewijzigd op 06/08/2012 13:40:13 door Ozzie PHP
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2012 13:44:04
Anchor link
Ozzie PHP op 06/08/2012 13:39:58:
SanThe, correct... maar in zijn eerdere berichten schrrijft de TS dat zelf:

$_GET['filter'] = "2103";

Dus dat heb ik aangehouden...

Ik weet niet hoe die filter er verder uitziet / zou moeten uitzien.


Ik heb ook geen idee waarom $_SESSION['filter'] een array() zou moeten zijn. Inderdaad, zover ik het kan volgen is het een gewone var en geen array(). Ik wilde jou alleen even wijzen op het feit dat je een array() niet zo maar in de url kan zetten. Je zal dan het array() moeten doorlopen en alle waarden in de url zetten.
Gewijzigd op 06/08/2012 13:44:33 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 13:49:37
Anchor link
Ah ja, dat snap ik... maar ik ging er dus vanuit dat het een int was. Piet zal zelf even moeten uitleggen hoe die filter in elkaar zit voordat wij er iets over kunnen zeggen.
 
Kees Mulder

Kees Mulder

06/08/2012 13:53:52
Anchor link
mijn tabel is:

FILTERS
filtercode int(3)
filters varchar(100)
filter_oms int(3)
cat_id int(3)

FILTER_ARTIESTEN
filter_id int(3)
artiesten_id int(5)
Gewijzigd op 06/08/2012 13:54:56 door Kees Mulder
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2012 13:57:14
Anchor link
Leuk, maar dat heeft niets met $_SESSION['filter'] te maken.
Hoe heb je die gevuld? Vanuit de $_GET. Maar wat zit daar dan weer in?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/08/2012 13:57:53
Anchor link
Ik ben er even vandoor. Succes SanThe ;-)
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.