informatie doorgeven in linkjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen VD

Jeroen VD

03/04/2012 18:17:34
Quote Anchor link
ik zit met een klein vraagstukje: welke mogelijkheden zijn er om informatie door te geven in een html link? dat kan met een get-query. maar dat is niet veilig. welke manieren zijn er nog meer, zonder veel moeilijkheden? maar dan wel in html - php. het moet namelijk gewoon klikbaar zijn als een linkje.

alvast bedankt,
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:21:23
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2012 18:22:10
Quote Anchor link
Met sessions en via een hidden veld en dan van elk linkje een form maken.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/04/2012 18:25:51
Quote Anchor link
Hidden fields zijn ook niet veilig aangezien je met firebug simpel de html kan wijzigen. Een session is een goede oplossing.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/04/2012 18:26:12
Quote Anchor link
dat is vrij omslachtig, lijkt me. ik neem aan dat je zoiets bedoelt?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form method="post" action="page.php" name="form">
<input type="hidden" value="variable">
<input type="submit" value="de naam van de link">



Toevoeging op 03/04/2012 18:26:50:

maar sessions moet je van tevoren definiëren, hoe doe je dat dan met een lijst met linkjes?
 
Yanick  vB

Yanick vB

03/04/2012 20:03:42
Quote Anchor link
Ik neem aan dat Wouter J iets bedoeld van:

Quote:
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_SESSION['page']='home' ?>
" name="form">
<input type="hidden" value="variable">
<input type="submit" value="de naam van de link">


Index.php
Quote:
include($_SESSION['page'] . '.php');


Ik weet het niet zeker hoor en ben ook niet zo goed in PHP maar ik denk dat het wel moet gaan werken.
Gewijzigd op 03/04/2012 20:04:14 door Yanick vB
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/04/2012 21:06:17
Quote Anchor link
Volgens mij werkt dit niet. Niet getest, maar lijkt mij onlogisch aangezien een session wordt gedefinieerd ipv een path op te geven waar de form moet worden afgehandelt.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

14/04/2012 22:29:27
Quote Anchor link
Kickje?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.