informatie ophalen database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Germaine merks

Germaine merks

20/03/2013 13:12:07
Quote Anchor link
Goedendag,
Kan iemand mij hiermee helpen: het probleem is ik ben alles even kwijt.

ik heb dus een dropdown vorige week gemaakt met bedrijven uit de database tabel genaamd bedrijf en als ik op volgende klik moet er dus informatie staan van dat ene bedrijf maar dat bedrijf is dus weer een appart tabel:

Voorbeeld:
Database--
bedrijf - hier staat dus in onder bedrijfs_naam- 1. germaine 2. merks 3. gekko
leads_germaine - hier staan gegevens in van de klanten
leads_merks - hier staan gegevens in van de klanten
leads_gekko - hier staan gegevens in van de klanten

het moet dus zo zijn als ik germaine aan klik in de dropdown en volgende klik dat ik de klanten op het scherm zie verschijnen. als ik merks aan klik en volgende klik dat ik dus de klanten van merks zie en niet die van germaine.

De files die ik gebruik
form_html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
include 'connection.php';
$bedrijf = $_POST["bedrijf"];
?>

<html>
<head>
<title>Bedrijven</title>
</head>
<body>

<?=$errorString?>

<form method="post" action="afgehaald.php">

bedrijf:<br />
<?php include 'dropdown.php'; ?>

<input type="submit" name="submit" value="Volgende" />
</form>
</body>
</html>

dropdown.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

    
    $sql
= "SELECT bedrijfs_naam FROM bedrijf";
    $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());


    
    $dropdown = "<select name='items' class='select'>";

    
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
        $dropdown .= "\r\n<option value='{$row['bedrijfs_naam']}'>{$row['bedrijfs_naam']}</option>";
    }

    $dropdown .= "\r\n</select>";

    
    echo $dropdown;
?>


afgehaald.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
include "form_html.php";
    
    $tbl_name = "customer";
    

    $sql = "SELECT
    customer_gender,
    customer_firstname,
    customer_initials,
    customer_prefix,
    customer_lastname,
    customer_street FROM $tbl_name"
;
    $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

echo "<table border='1'>
        <tr>
<th>"
.$bedrijf."</th>
</tr>
<tr>
<th>customer_gender</th>
<th>customer_firstname</th>
<th>customer_initials</th>
<th>customer_prefix</th>
<th>customer_lastname</th>
<th>customer_street</th>
</tr>"
;
 
while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['customer_gender'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['customer_firstname'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['customer_initials'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['customer_prefix'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['customer_lastname'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['customer_street'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }

echo "</table>";
 
mysql_close($con);
?>


tbl_name = customer moet dus heel wat anders worden
Gewijzigd op 20/03/2013 13:15:41 door Germaine merks
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 10:22:47
 
Germaine merks

Germaine merks

21/03/2013 13:46:08
Quote Anchor link
niemand die hier iets op weet?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/03/2013 14:19:39
Quote Anchor link
in form_html heb je een formulier en als men dan op verzenden klikt dan komt men op afgehaald.php uit.
je <select> heeft de naam 'items' dus kun je in afgehaald.php een $_POST['items'] variabele verwachten die je dan weer in de volgende query verwerkt.

Toevoeging op 21/03/2013 14:21:21:

doe maar eens boven in afgehaald.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['items']; ?>
 
Germaine merks

Germaine merks

21/03/2013 14:46:54
Quote Anchor link
wojo hhaaha dankje dat had ik niet gezien :S alleen zit ik met een klein probleempje:

die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$tbl_name = "customer"


moet dus heel wat anders worden want elk tabel begint sowieso met leads alleen dan komt er dus items achter voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$tbl_name = "leads."$items"."

alleen werkt dit niet.. want krijg dan een serverfout
zodat hij dus informatie pakt uit een tabel die in de dropdown word neergezet inplaats dat ik er zelf 1tje heletijd in de script moet veranderen.
Gewijzigd op 21/03/2013 14:48:51 door Germaine merks
 
Jasper DS

Jasper DS

21/03/2013 20:02:15
Quote Anchor link
Heb niet heel je topic bezien ik kan je wel zeggen dat je syntax fout is. Hier is de verbetering:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$tbl_name = "leads" . $items;


Ik raad je trouwens aan enkele quotes te gebruiken voor php en dubbele voor html. Je stukje code schrijven we dan op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$tbl_name = 'leads' . $items;
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/03/2013 01:09:16
Quote Anchor link
ik denk dat het moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tbl_name
= 'leads.' . $_POST['items'];
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.