Informatie uit query halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »
Joris R

Joris R

18/03/2021 14:47:32
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik had een vraagje. Ik probeer als hobbyproject meerdere APIs en datastromen met elkaar te verbinden, maar hier zit dus ook een zoekfunctie achter.
Mijn vraag hierover is alsvolgt: wanneer een eindgebruiker op een bepaald keyword zoekt, wil ik bijvoorbeeld andere informatie tonen (infocards etc). Hiervoor moet ik dus de query van de gebruiker kunnen filteren en dan deze cards tonen op de resultatenpagina.

Ik geloof dat dit mogelijk is (zie dit op meerdere websites), maar ik vraag mij af wat de achterliggende technologie hiervan is, en of iemand mij in de richting kan sturen van een tutorial o.i.d.

Groetjes en alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:21:12
 
Thom nvt

Thom nvt

18/03/2021 15:05:59
Quote Anchor link
Heb je een concreet voorbeeld of een schets?
Ik kan me niet echt visualiseren wat je precies probeert te bereiken.
 
Joris R

Joris R

18/03/2021 15:11:49
Quote Anchor link
Een voorbeeld zou kunnen zijn hoe als je "coronavirus" opzoekt op Google je hier statistieken over kunt vinden. Wil min of meer soortgelijke info cards toevoegen aan mijn site (weliswaar met andere functie).

Hoop dat dit iets duidelijker is :).
 
Thom nvt

Thom nvt

18/03/2021 15:23:47
Quote Anchor link
Ah, duidelijk.

Dat is op een aantal manieren te doen, belangrijkste is het filteren van (grote) hoeveelheden data.
Als je dat uit meerdere APIs op wil bouwen zou het beste zijn als deze het zoeken/filteren al ondersteunen, dan is het een kwestie van de zoekopdracht van de gebruiker doorsturen naar de API en de resultaten samenvoegen.

Als je het zelf moet gaan doen is het nogal afhankelijk van de hoeveelheid en diversiteit van de achterliggende data.
Als het om veel data gaat zul je al snel op een oplossing als ElasticSearch (of wat ouder: Apache Solr) komen, deze ondersteunt geavanceerde zoek en filter mogelijkheden maar dan moet je alle data lokaal opslaan (cache).

Is het weinig data dan kun je het in PHP filteren, al zal dat een aantal beperkingen opleggen, met name snelheid en complexiteit van de zoek/filter algoritmes.

Als de data relatief statisch is maar wel divers zou ik er voor kiezen om het periodiek in een dedicated zoekoplossing als ElasticSearch op te slaan en elke X uur te refreshen. Dan leg je de complexiteit buiten je eigen oplossing.
PostgreSQL/MySQL kan ook maar die is naar mijn mening minder geschikt voor zoek en filter oplossingen.

Er zullen ongetwijfeld meerdere manieren zijn die ik nu niet zie.
De gekozen oplossing is geheel afhankelijk van de data dus daar kan ik niet echt een advies over geven zonder meer te weten.
Gewijzigd op 18/03/2021 15:25:00 door Thom nvt
 
Eddy E

Eddy E

21/03/2021 21:06:19
Quote Anchor link
Met LEFT JOIN kan je in MySQL meerdere tabellen koppelen.
Zo krijg je toch alle data in 1 array terug die je kan aflopen.

Met SELECT onzinnaam AS voorkeurnaam kan je ook kolomnamen in 1 array-sleutel krijgen.
Gewijzigd op 21/03/2021 21:08:19 door Eddy E
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/03/2021 09:10:11
Quote Anchor link
Je vraagt het op een PHP forum dus het antwoord zal zijn: met PHP.
PHP kan zoekresultaten combineren en presenteren, de gebruikelijke manier is in een browser.

Voor presentatie heb je kennis nodig van PHP, HTML, liefst ook CSS en eventueel JavaScript.
Voor het binnenhalen van zoekresultaten heb kennis nodig van waar je de gegevens vandaan kunt halen, zoals cURL, PDO en SQL, bestandssystemen, of documentatie van de API die je gebruikt.

Tutorials staan op verschillende sites, maar een veelgebruikte is https://www.w3schools.com
Documentatie over de verschillende PHP-onderdelen staan op https://secure.php.net
 
Joris R

Joris R

22/03/2021 12:47:53
Quote Anchor link
Hoi allemaal, bedankt voor de antwoorden en excuus voor mijn late antwoord!

Ik gebruik cURL voor de api requests, maar mocht een gebruiker zoeken naar bijvoorbeeld 'feedback' dan wil ik bovenaan de resultaten al een feedback formulier plaatsen (zoals een zoekmachine informatie laat zien als een rekenmachine bij een zoekopdracht waar een berekening in voorkomt, of een stuk tekst bij een antwoord).

Ik moet mij nog even inlezen over elasticsearch e.d. want hier heb ik geen ervaring mee, maar bedankt!
 
Thom nvt

Thom nvt

22/03/2021 12:53:43
Quote Anchor link
Om bijv. een specifiek formulier of een rekenmachine te tonen kun je (een deel van) de zoekstring matchen.
Dat kan prima in PHP, zelfs zonder database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (str_contains($_POST['zoekopdracht'], 'feedback')) {
    // Toon feedback-formulier
}


Op een vergelijkbare manier kun je rekenmachine opdrachten herkennen d.m.v. een RegEx.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2021 09:11:06
Quote Anchor link
Dat is de eerste keer dat ik PHP 8 code aangereikt zie worden :-)
 
Thom nvt

Thom nvt

23/03/2021 09:13:48
Quote Anchor link
Je moet een beetje met je tijd mee gaan, ik ben erg gecharmeerd van PHP 8 :)
In eerdere PHP versies is dit natuurlijk ook prima op te lossen, bijv. met strpos().
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2021 19:37:52
Quote Anchor link
Wil ik ook wel, maar zit nog op Debian met 7.3.
 
Joris R

Joris R

25/03/2021 11:27:42
Quote Anchor link
Thom nvt op 22/03/2021 12:53:43:
Om bijv. een specifiek formulier of een rekenmachine te tonen kun je (een deel van) de zoekstring matchen.
Dat kan prima in PHP, zelfs zonder database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (str_contains($_POST['zoekopdracht'], 'feedback')) {
    // Toon feedback-formulier
}


Op een vergelijkbare manier kun je rekenmachine opdrachten herkennen d.m.v. een RegEx.


Wauw! Dit is precies wat ik zocht, heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.