Informatie uit query halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Joris R

Joris R

18/03/2021 14:47:32
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik had een vraagje. Ik probeer als hobbyproject meerdere APIs en datastromen met elkaar te verbinden, maar hier zit dus ook een zoekfunctie achter.
Mijn vraag hierover is alsvolgt: wanneer een eindgebruiker op een bepaald keyword zoekt, wil ik bijvoorbeeld andere informatie tonen (infocards etc). Hiervoor moet ik dus de query van de gebruiker kunnen filteren en dan deze cards tonen op de resultatenpagina.

Ik geloof dat dit mogelijk is (zie dit op meerdere websites), maar ik vraag mij af wat de achterliggende technologie hiervan is, en of iemand mij in de richting kan sturen van een tutorial o.i.d.

Groetjes en alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:57:50
 
Thom nvt

Thom nvt

18/03/2021 15:05:59
Quote Anchor link
Heb je een concreet voorbeeld of een schets?
Ik kan me niet echt visualiseren wat je precies probeert te bereiken.
 
Joris R

Joris R

18/03/2021 15:11:49
Quote Anchor link
Een voorbeeld zou kunnen zijn hoe als je "coronavirus" opzoekt op Google je hier statistieken over kunt vinden. Wil min of meer soortgelijke info cards toevoegen aan mijn site (weliswaar met andere functie).

Hoop dat dit iets duidelijker is :).
 
Thom nvt

Thom nvt

18/03/2021 15:23:47
Quote Anchor link
Ah, duidelijk.

Dat is op een aantal manieren te doen, belangrijkste is het filteren van (grote) hoeveelheden data.
Als je dat uit meerdere APIs op wil bouwen zou het beste zijn als deze het zoeken/filteren al ondersteunen, dan is het een kwestie van de zoekopdracht van de gebruiker doorsturen naar de API en de resultaten samenvoegen.

Als je het zelf moet gaan doen is het nogal afhankelijk van de hoeveelheid en diversiteit van de achterliggende data.
Als het om veel data gaat zul je al snel op een oplossing als ElasticSearch (of wat ouder: Apache Solr) komen, deze ondersteunt geavanceerde zoek en filter mogelijkheden maar dan moet je alle data lokaal opslaan (cache).

Is het weinig data dan kun je het in PHP filteren, al zal dat een aantal beperkingen opleggen, met name snelheid en complexiteit van de zoek/filter algoritmes.

Als de data relatief statisch is maar wel divers zou ik er voor kiezen om het periodiek in een dedicated zoekoplossing als ElasticSearch op te slaan en elke X uur te refreshen. Dan leg je de complexiteit buiten je eigen oplossing.
PostgreSQL/MySQL kan ook maar die is naar mijn mening minder geschikt voor zoek en filter oplossingen.

Er zullen ongetwijfeld meerdere manieren zijn die ik nu niet zie.
De gekozen oplossing is geheel afhankelijk van de data dus daar kan ik niet echt een advies over geven zonder meer te weten.
Gewijzigd op 18/03/2021 15:25:00 door Thom nvt
 
Eddy E

Eddy E

21/03/2021 21:06:19
Quote Anchor link
Met LEFT JOIN kan je in MySQL meerdere tabellen koppelen.
Zo krijg je toch alle data in 1 array terug die je kan aflopen.

Met SELECT onzinnaam AS voorkeurnaam kan je ook kolomnamen in 1 array-sleutel krijgen.
Gewijzigd op 21/03/2021 21:08:19 door Eddy E
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/03/2021 09:10:11
Quote Anchor link
Je vraagt het op een PHP forum dus het antwoord zal zijn: met PHP.
PHP kan zoekresultaten combineren en presenteren, de gebruikelijke manier is in een browser.

Voor presentatie heb je kennis nodig van PHP, HTML, liefst ook CSS en eventueel JavaScript.
Voor het binnenhalen van zoekresultaten heb kennis nodig van waar je de gegevens vandaan kunt halen, zoals cURL, PDO en SQL, bestandssystemen, of documentatie van de API die je gebruikt.

Tutorials staan op verschillende sites, maar een veelgebruikte is https://www.w3schools.com
Documentatie over de verschillende PHP-onderdelen staan op https://secure.php.net
 
Joris R

Joris R

22/03/2021 12:47:53
Quote Anchor link
Hoi allemaal, bedankt voor de antwoorden en excuus voor mijn late antwoord!

Ik gebruik cURL voor de api requests, maar mocht een gebruiker zoeken naar bijvoorbeeld 'feedback' dan wil ik bovenaan de resultaten al een feedback formulier plaatsen (zoals een zoekmachine informatie laat zien als een rekenmachine bij een zoekopdracht waar een berekening in voorkomt, of een stuk tekst bij een antwoord).

Ik moet mij nog even inlezen over elasticsearch e.d. want hier heb ik geen ervaring mee, maar bedankt!
 
Thom nvt

Thom nvt

22/03/2021 12:53:43
Quote Anchor link
Om bijv. een specifiek formulier of een rekenmachine te tonen kun je (een deel van) de zoekstring matchen.
Dat kan prima in PHP, zelfs zonder database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (str_contains($_POST['zoekopdracht'], 'feedback')) {
    // Toon feedback-formulier
}


Op een vergelijkbare manier kun je rekenmachine opdrachten herkennen d.m.v. een RegEx.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2021 09:11:06
Quote Anchor link
Dat is de eerste keer dat ik PHP 8 code aangereikt zie worden :-)
 
Thom nvt

Thom nvt

23/03/2021 09:13:48
Quote Anchor link
Je moet een beetje met je tijd mee gaan, ik ben erg gecharmeerd van PHP 8 :)
In eerdere PHP versies is dit natuurlijk ook prima op te lossen, bijv. met strpos().
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2021 19:37:52
Quote Anchor link
Wil ik ook wel, maar zit nog op Debian met 7.3.
 
Joris R

Joris R

25/03/2021 11:27:42
Quote Anchor link
Thom nvt op 22/03/2021 12:53:43:
Om bijv. een specifiek formulier of een rekenmachine te tonen kun je (een deel van) de zoekstring matchen.
Dat kan prima in PHP, zelfs zonder database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (str_contains($_POST['zoekopdracht'], 'feedback')) {
    // Toon feedback-formulier
}


Op een vergelijkbare manier kun je rekenmachine opdrachten herkennen d.m.v. een RegEx.


Wauw! Dit is precies wat ik zocht, heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.