Inheritance

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

15/02/2016 18:03:26
Quote Anchor link
Hallo,

Omdat ik deze situatie nogal vaak tegenkom heb ik besloten toch maar te vragen hoe dit nou precies zit:
Wanneer gebruik je inheritance en wanneer geef je informatie mee via bijv. de constructor?

Ik snap dat deze vraag nogal onduidelijk is dus probeer ik het wat te verduidelijken via onderstaande pseudo code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
class Gem
{
    private String color = "red";
    private Event onPickUp;
    
    public Gem(String color, Event onPickUp)
    {
        this.color = color;
        this.onPickUp = onPickUp;
    }
}

Gem gem_1 = new Gem("red", Event.PlusOnePoint);
Gem gem_2 = new Gem("blue", Event.PlusTenPoints);


In bovenstaande voorbeeld is er dus 1 class en vanuit deze class kun je meerdere edelstenen aanmaken, elke edelsteen heeft een andere kleur en een andere callback.

Maar wat ook mogelijk is, is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
class abstract Gem
{
    public Gem()
    {
    }
    
    public void onPickUp()
    {
    }
}

class RedGem extends Gem
{
    public void onPickUp()
    {
        points++;
    }
}

class BlueGem extends Gem
{
    public void onPickUp()
    {
        points += 10;
    }
}

Gem gem_1 = new RedGem();
Gem gem_2 = new BlueGem();


Het voorbeeld is misschien een beetje simpel, maar ik hoop dat jullie mijn bedoeling snappen.

Alvast bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 15/02/2016 18:04:08 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:06:33
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2016 20:13:31
Quote Anchor link
Overerving of inheritance gebruik je minder dan de meeste mensen in het begin verwachten. Je gebruikt het vaak als je een bestaande class niet meer wilt veranderen of voor objecten die in veel "smaken" vervaardigd kunnen worden met meerdere custom methods. Een aardig voorbeeld is de BaseController waar al heel wat functionaliteit in zit om views te genereren en modals aan te roepen. Welke en wannéér deze views of modals aangeroepen moeten worden is echter in iedere controller weer anders. Een ideale situatie om een basecontroller te extenden.

Informatie meegeven aan een functie (Een constructor is ook een functie) gebruik je veel, het liefst zo veel mogelijk. Stel dat je een User object hebt en data uit dit object voor de output in de view wilt gebruiken. Je geeft dan het User object gewoon mee aan de view. Als je ook nog even een email wilt genereren waarin wat data moet komen te staan dat uit het User object komt dan geef je dus het User object ook gewoon even door aan je Mailer class.

Wel moet je even letten waarvoor een constructor bedoeld is. Initialisatie van je (te instantiëren) object. De properties voorzien van een waarde dus.

Wat hier op aansluit is Dependency Injection. Zeker de moeite waard om te lezen.
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2016 20:20:18
Quote Anchor link
Vaak is inheritance niet het antwoord. In de OO introducties wordt vaak veel te gemakkelijk over inheritance gesproken, waar deze dingen eigenlijk via een andere manier opgelost moesten worden. (bijv. het veelgebruikte "Admin extends User" verhaaltje).

In het algemeen mag je aannemen dat je bij data objecten (Gem in jouw geval) geen inheritance moet gebruiken. Data objecten bevatten namelijk alleen data, geen logic. Inheritance kun je het beste alleen toepassen in gevallen dat gedrag van een object veranderd. Omdat data objecten geen gedrag hebben kunnen ze deze ook niet anders hebben dat hun parent/child.

Als we naar je tweede voorbeeld gaan zien we dat er een duidelijk probleem ontstaat: Onze data objecten bevatten logica. Dit maakt het geheel veel moeilijker. Stel nu bijv. dat we moeilijkere criteria krijgen voor het opwaarderen van punten (bijv. mag alleen +10 als de slijper zijn werk goed heeft gedaan, mag alleen als de huidige valuta boven een bepaalde waarde zit, etc.). Je kan je indenken dat ons mooie data object ineens een bende van logica gaat worden.

Je kunt deze logica dus het beste opsplitsen naar een andere class, bijv. GemPointsCalculator:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
interface GemPointsCalculator
{
    public int pointsForGem(Gem gem);
}

class SimpleGemPointsCalculator implements GemPointsCalculator
{
    public int pointsForGem(Gem gem)
    {
        switch (gem.color()) {
            case 'red':
                return gem.points() + 1;

                break;
            case 'blue':
                return gem.points() + 10;

                break;
        }
    }
}


Nu gaat deze class op gegeven moment ook veel logica bevatten. In dat geval moet je het waarschijnlijk nog meer opsplitsen, waardoor elke Gem zijn eigen GemPointsCalculator krijgt en een algemene calculator die deze dan kan aanroepen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
class RedGemPointsCalculator implements ColeredGemPointsCalculator
{
    public string[] supportingColors()
    {
        return ['red'];
    }

    public int pointsForGem(Gem gem)
    {
        return gem.points() + 1;
    }
}
// ...
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/02/2016 20:37:49
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

Ik denk dat ik het een beetje beter begrijp dan voorheen. :P

In dit geval was de Gem class een simpel voorbeeld.
Waar ik in de praktijk mee bezig ben zijn enkele JavaScript spelletjes, en deze spelletjes bevatten natuurlijk elk onderdelen die in elk spelletje aanwezig zijn:

- De mainloop (voor game logic en renderen van entities)
- Scenes (voor menu's, verschillende levels, etc.)
- Entities (de objecten in de spelletjes)

Op dit moment twijfel ik dus over de 2 aanpakken in mijn openingspost, maak ik gebruik van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var game = new Game(
{
    onUpdate: function()
    {
    },
    onRender: function()
    {
    }
});


of toch van inheritance (pseudocode):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
class abstract Game
{
    public void update()
    {
    }
    
    public void render()
    {
    }
}


En hoe doe ik dit met de andere objecten? (Scene, Entity, AssetLoader, etc.)

Wanneer ik naar verschillende JavaScript frameworks kijk, zie ik dat vooral de eerste manier vaak wordt toegepast, maar toch twijfel ik. (Ik weet dat ik beter gebruik kan maken van een bestaand framework maar ik wil het toch onder de knie krijgen dit zelf te kunnen.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.