inhoud RSS-feed klopt niet met output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steef

Steef

02/03/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik ben een beetje aan het rond kijken in het ophalen van RSS-feeds. Ik probeer nu dus de RSS-feed van NRC Handelsblad uit te lezen met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$xml
= simplexml_load_file('http://feeds.feedburner.com/NRCHandelsbladBinnenland?format=xml');
 
echo '<pre>';
print_r($xml);
echo '</pre>';
?>


Echter als ik dit in een PHP bestand zet en ik bekijk het PHP bestand, dan kloppen de gegevens niet met wat in de RSS feed staat. Weet iemand hoe dit komt en hoe je dit kunt oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:32:57
 
Frank -

Frank -

02/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat jij een fout maakt.

Welke fout? Geen flauw idee, je toont helemaal niets van jouw relevante code.
 
Steef

Steef

02/03/2009 18:15:00
Quote Anchor link
Die code die ik gaf is alles wat ik gemaakt hebt... Dat is om te testen, maar als ik dan de inhoud van dat test scriptje hierboven bekijken en vergelijk met inhoud van de RSS-feed dan zit daar verschil in.

EDIT: Nu getest met de RSS van Nu.nl en die doet het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steef
 
Frank -

Frank -

02/03/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
<pre>SimpleXMLElement Object
(
    [@attributes] => Array
        (
            [version] => 2.0
        )

    [channel] => SimpleXMLElement Object
        (
            [title] => NRC Handelsblad | Binnenland
            [description] => Nieuws en achtergronden van NRC Handelsblad
            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/
            [language] => nl-nl
            [copyright] => Copyright: NRC Handelsblad
            [image] => SimpleXMLElement Object
                (
                    [title] => NRC
    Handelsblad
                    [url] => http://www.nrc.nl/nrc.nl/images/lux.gif
                    [link] => http://www.nrc.nl/
                )

            [item] => Array
                (
                    [0] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => SP: sollicitatieplicht voor oud-politici
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166854.ece/SP_sollicitatieplicht_voor_oud-politici
                            [description] => De SP wil dat oud-politici snel een sollicitatieplicht krijgen. De partij
  geeft het kabinet vier weken de tijd om dat in een spoedwet te regelen.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=Stqo8b.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=Stqo8b.R" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=FELYne.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=FELYne.R" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166854.ece/SP_sollicitatieplicht_voor_oud-politici
                            [pubDate] => Sun, 01 Mar 2009 22:33:18 +0100
                        )

                    [1] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Wilders grootste in peiling De Hond
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166799.ece/Wilders_grootste_in_peiling_De_Hond
                            [description] => De PVV van Geert Wilders is in de jongste peiling van Maurice de Hond voor het
  eerst de grootste politieke partij van het land.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=X0ExsP.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=X0ExsP.R" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=Qya0sZ.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=Qya0sZ.R" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166799.ece/Wilders_grootste_in_peiling_De_Hond
                            [pubDate] => Sun, 01 Mar 2009 19:55:13 +0100
                        )

                    [2] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Politie grijpt in bij demonstratie Maastricht
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166668.ece/Politie_grijpt_in_bij_demonstratie_Maastricht
                            [description] => Politie te paard en leden van de Mobiele Eenheid (ME) hebben vanmiddag in
  Maastricht een charge uitgevoerd tegen linkse demonstranten.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=Zg2Zru.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=Zg2Zru.R" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=ZaRkv5.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=ZaRkv5.R" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166668.ece/Politie_grijpt_in_bij_demonstratie_Maastricht
                            [pubDate] => Sun, 01 Mar 2009 15:22:48 +0100
                        )

                    [3] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Rampvliegtuig niet voor dinsdag geborgen
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166554.ece/Rampvliegtuig_niet_voor_dinsdag_geborgen
                            [description] => De Boeing 737 van Turkish Airlines die nog steeds in het weiland ligt in de
  buurt van de Polderbaan, wordt zeker niet voor dinsdag geborgen.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=XqKLsi.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=XqKLsi.R" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=I1IZ7L.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=I1IZ7L.R" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166554.ece/Rampvliegtuig_niet_voor_dinsdag_geborgen
                            [enclosure] => SimpleXMLElement Object
                                (
                                    [@attributes] => Array
                                        (
                                            [url] => http://www.nrc.nl/multimedia/archive/00208/mbVliegtuigcrash-1__208605a.jpg
                                            [length] => 46891
                                            [type] => image/jpeg
                                        )

                                )

                            [pubDate] => Sun, 01 Mar 2009 12:23:23 +0100
                        )

                    [4] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => 'Gifcontainers schadelijker dan gedacht'
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166424.ece/Gifcontainers_schadelijker_dan_gedacht
                            [description] => Het vervoeren van producten in gifcontainers is waarschijnlijk gevaarlijker
  dan tot nu toe werd aangenomen.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=rlLTNy.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=rlLTNy.R" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=h5XMiw.R"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=h5XMiw.R" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166424.ece/Gifcontainers_schadelijker_dan_gedacht
                            [enclosure] => SimpleXMLElement Object
                                (
                                    [@attributes] => Array
                                        (
                                            [url] => http://www.nrc.nl/multimedia/archive/00208/containers_208598a.jpg
                                            [length] => 62708
                                            [type] => image/jpeg
                                        )

                                )

                            [pubDate] => Sun, 01 Mar 2009 09:36:33 +0100
                        )

                    [5] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Activist Mansouri krijgt toch 30 jaar cel
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166238.ece/Activist_Mansouri_krijgt_toch_30_jaar_cel
                            [description] => De Iraanse advocaat die vorige week zei dat de Iraans-Nederlandse activist
  Abdullah Al Mansouri 11 jaar cel heeft gekregen in Iran, zegt nu dat hij
  zich heeft vergist in de identiteit van zijn clint en dat hij geen
  informatie heeft over Al Mansouris zaak.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=3TM71Q.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=3TM71Q.Q" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=Hly5Mh.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=Hly5Mh.Q" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166238.ece/Activist_Mansouri_krijgt_toch_30_jaar_cel
                            [enclosure] => SimpleXMLElement Object
                                (
                                    [@attributes] => Array
                                        (
                                            [url] => http://www.nrc.nl/multimedia/archive/00207/almansouri_207309a.jpg
                                            [length] => 17439
                                            [type] => image/jpeg
                                        )

                                )

                            [pubDate] => Sat, 28 Feb 2009 19:29:35 +0100
                        )

                    [6] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Hessels voorgedragen als gedeputeerde Limburg
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166194.ece/Hessels_voorgedragen_als_gedeputeerde_Limburg
                            [description] => De Limburgse Statenfractie van het CDA draagt het huidige CDA-Tweede Kamerlid
  Jos Hessels voor als nieuwe gedeputeerde in de Limburgse Provinciale Staten.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=nRU5hT.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=nRU5hT.Q" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=HVxWmP.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=HVxWmP.Q" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166194.ece/Hessels_voorgedragen_als_gedeputeerde_Limburg
                            [pubDate] => Sat, 28 Feb 2009 18:18:28 +0100
                        )

                    [7] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Nog 44 slachtoffers crash in ziekenhuis
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166134.ece/Nog_44_slachtoffers_crash_in_ziekenhuis
                            [description] => Nog 44 slachtoffers van de vliegramp bij Schiphol liggen in een ziekenhuis.
  Een van hen verkeert in kritieke toestand.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=MOuDZn.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=MOuDZn.Q" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=9kawGB.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=9kawGB.Q" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166134.ece/Nog_44_slachtoffers_crash_in_ziekenhuis
                            [pubDate] => Sat, 28 Feb 2009 15:20:39 +0100
                        )

                    [8] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Onrust omwonenden Schiphol groot
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166121.ece/Onrust_omwonenden_Schiphol_groot
                            [description] => Polderbaan gaat weer open, maar onrust onder omwonenden Schiphol is groot na
  de vliegtuigcrash.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=3kyV6x.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=3kyV6x.Q" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=BKwsbw.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=BKwsbw.Q" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166121.ece/Onrust_omwonenden_Schiphol_groot
                            [enclosure] => SimpleXMLElement Object
                                (
                                    [@attributes] => Array
                                        (
                                            [url] => http://www.nrc.nl/multimedia/archive/00208/151424_AMS110_415_208563a.jpg
                                            [length] => 142685
                                            [type] => image/jpeg
                                        )

                                )

                            [pubDate] => Sat, 28 Feb 2009 14:35:09 +0100
                        )

                    [9] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => 'Door bureaucratie onnodig lang in ziekenhuis'
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166059.ece/Door_bureaucratie_onnodig_lang_in_ziekenhuis
                            [description] => Patinten blijven sinds het nieuwe jaar onnodig lang in het ziekenhuis door
  onduidelijkheid over nieuwe bureaucratische regels.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=3SEOsg.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=3SEOsg.Q" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=FbAqrR.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=FbAqrR.Q" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2166059.ece/Door_bureaucratie_onnodig_lang_in_ziekenhuis
                            [pubDate] => Sat, 28 Feb 2009 12:03:48 +0100
                        )

                    [10] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [title] => Verlies bij Philadelphia groter  
                            [link] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2165842.ece/Verlies_bij_Philadelphia_groter
                            [description] => Zorginstelling Philadelphia heeft vorig jaar meer verlies geleden dan werd verwacht. Dit  blijkt uit onderzoek van accountantsbureau BDO. Dat raadt de leiding aan zeer snel een reorganisatie uit te voeren.<div class="feedflare">
<a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=J4xeS0.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=J4xeS0.Q" border="0"></img></a> <a href="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?a=4xnVGz.Q"><img src="http://feeds.feedburner.com/~f/NrcHandelsbladBinnenland?i=4xnVGz.Q" border="0"></img></a>
</div>
                            [guid] => http://www.nrc.nl/binnenland/article2165842.ece/Verlies_bij_Philadelphia_groter
                            [pubDate] => Sat, 28 Feb 2009 09:46:15 +0100
                        )

                )

        )

)
</pre>

Dat is wat ik krijg. Ziet er toch wel uit als een dump uit een RSS-feed.

Dat het er niet uitziet, dat is logisch, je doet geen enkele poging om de boel een klein beetje op te maken. Het is een dump van een object en dat is het. Je bent dus nog zo'n 95% van de code vergeten...
 
Steef

Steef

02/03/2009 18:24:00
Quote Anchor link
Ik zeg ook dat het een test is, ik probeer het alleen te vergelijken met de RSS feed zelf, dus de inhoud niet de opmaak. HET GAAT MIJ DUS OM DE INHOUD!
 
Frank -

Frank -

02/03/2009 18:26:00
Quote Anchor link
En wat is er dan mis met die inhoud? Een andere inhoud is er bij mijn weten niet, vraag het NRC eens hoe het zit. Dit is wat er wordt aangeleverd, wanneer jij wat anders wilt hebben, zul je bij de leverancier moeten zijn. Daar kan PHPhulp echt niks aan veranderen.
 
Steef

Steef

02/03/2009 18:36:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 02.03.2009 18:26:
En wat is er dan mis met die inhoud? Een andere inhoud is er bij mijn weten niet
Als je kijkt in de broncode van de RSS feed dan zie je de andere 'inhoud'. Ook de nieuws onderwerpen zijn anders als je ze ophaalt via PHP dan gewoon via de RSS zelf.
Quote:
vraag het NRC eens hoe het zit. Dit is wat er wordt aangeleverd, wanneer jij wat anders wilt hebben, zul je bij de leverancier moeten zijn.
Zal ik effe doen
Quote:
Daar kan PHPhulp echt niks aan veranderen.
Dat snap ik ook wel, maar ik dacht misschien heb ik zelf wel een foutje gemaakt, maar blijkbaar dus niet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steef
 

02/03/2009 18:39:00
Quote Anchor link
Steef schreef op 02.03.2009 18:24:
Ik zeg ook dat het een test is, ik probeer het alleen te vergelijken met de RSS feed zelf, dus de inhoud niet de opmaak. HET GAAT MIJ DUS OM DE INHOUD!

Ik zie het verschil. Als ik de Opera RSS feed preview bekijk dan is het eerste bericht:
Vrijspraak in ontuchtzaak na omstreden verhoor
En bij php:
SP: sollicitatieplicht voor oud-politici
Hoe dit komt weet ik verder niet...

(Wil je de volgende keer shift effe niet indrukken...)
 
Steef

Steef

02/03/2009 18:55:00
Quote Anchor link
Precies en dat is het probleem wat ik zag, wat ik me nu afvraag is de een fout van NRC of de manier waarop simplexml_load_file() wordt gebruikt.

Excuus van die shift...
 
Kees V

Kees V

02/03/2009 19:15:00
Quote Anchor link
Browsers met een ingebouwde RSS Reader tonen de berichten meestal in volgorde van pubDate (de nieuwste bovenaan).

In de xml-bron staan de berichten soms door elkaar. Je zult ze dan zelf moeten sorteren.
 
Steef

Steef

02/03/2009 19:25:00
Quote Anchor link
@Kees, hoe kan je dat dan het beste doen? En trouwens in dit geval staan de berichten bij de output niet eens in de XML bron.
 
Eddy E

Eddy E

02/03/2009 20:06:00
Quote Anchor link
Sorteren in php.... daar hebben ze de volgende functies voor:

sort() - Sort an array
arsort() - Sort an array in reverse order and maintain index association
asort() - Sort an array and maintain index association
ksort() - Sort an array by key
rsort() - Sort an array in reverse order
usort() - Sort an array by values using a user-defined comparison function
uksort() - Sort an array by keys using a user-defined comparison function
array_multisort() - Sort multiple or multi-dimensional arrays
krsort() - Sort an array by key in reverse order
natsort() - Sort an array using a "natural order" algorithm
natcasesort() - Sort an array using a case insensitive "natural order" algorithm
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Kees V

Kees V

02/03/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Dat zal waarschijnlijk array_multisort() worden, lijkt me.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.