inhoud van input veld klonen tijdens typen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander W

sander W

23/03/2011 23:35:02
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb mij al twee dagen suf gezocht op het volgende;
Ik heb twee input velden.
Nu wil ik dat als ik iets ga typen in input veld 1 het ook wordt weergegeven in input veld 2. (dus zonder op een submit knop te moeten drukken o.i.d.)

Het liefst vang ik die variabele ook telkens op met php zodat ik daarmee een lookup in mijn database kan doen. (als het eenmaal een php variable is weet ik zelf de rest wel :) )

Heeft iemand een voorbeeld van hoe dit moet?
Uw hulp wordt bij voorbaat zeer gewaardeerd!

grt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:47:15
 

23/03/2011 23:51:53
Quote Anchor link
Waarom twee inputs?
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

23/03/2011 23:52:17
Quote Anchor link
Wat jij wilt, is jQuery en Ajax
http://api.jquery.com/category/ajax/
 
Michiel Duck

Michiel Duck

24/03/2011 00:58:19
Quote Anchor link
Het zal er zoiets uitzien:

<script type="text/javascript" >
function showInput(value) {
var purl;
purl = "ajax.php?action=showInput&value="+value+"&sid="+Math.random();
$('#2').load( purl );
}
</script>

<input type="text" id="1" onChange="showInput(this.value)" /><BR>
<input type="text" id="2" />


in ajax.php vang je dan de url op en doe je ermee wat je wilt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$action
= $_GET['action'];
    
if($action == "showInput"){
  $value= $_GET['value'];
  echo $value;
}

?>


Dit is uit de losse pols geschreven, kunnen dus wat foutjes inzitten.
Gewijzigd op 24/03/2011 03:42:27 door Michiel Duck
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/03/2011 07:20:46
Quote Anchor link
Haal er in de verwerk pagina ook altijd de real escape er over, een gebruiker kan namelijk ALLES naar die pagina toe sturen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.