Inhoud veld veranderen na zoeken op datzelfde veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Riemp

Dirk Riemp

01/06/2010 14:54:56
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een database met bijv. de kolomnaam "ID" (dit is niet de prim key)
Ik wil voor ieder record, waarvan de inhoud van veld ID "A" is, de inhoud veranderen in "B".
Ik dacht dat te doen met een PHP statement :
update table_name set ID='2' WHERE ID='1'
maar dit lukt niet.
Ik denk ook niet dat dit de juiste manier is, weet iemand hoe je dit aanpakt ?

Alvast dank !
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:58:11
 
Jos Verra

Jos Verra

01/06/2010 14:59:35
Quote Anchor link
Is ID heel toevallig ook je primary key deze mag niet meer dan 1 keer voorkomen en daardoor kun je dus niet meer dan 1 item met 2 als ID hebben
 
Dirk Riemp

Dirk Riemp

01/06/2010 15:49:45
Quote Anchor link
Nee, ID is niet de primary key...
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

01/06/2010 18:41:24
Quote Anchor link
Beste Dirk,

Voor zover ik zelf niet onmiddellijk iets over het hoofd zie zou uw code wel moeten werken. U krijgt toevallig geen error terug van mysql of de database die u gebruikt?

Misschien helpt onderstaande code wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE table_name set table_name.ID='2' WHERE table_name.ID='1';
 
- Jim  -

- Jim -

01/06/2010 18:52:19
Quote Anchor link
Als je je code mee stuurt, kunnen we meer zien....
De SQL Lijkt wel goed.
 
Pim -

Pim -

01/06/2010 22:20:46
Quote Anchor link
Het zou kunnen dat je gereserveerde woorden gebruikt in je veld/tabel waardoor je een fout krijgt. Dit zou je echter zo uit mysql_error() op moeten kunnen maken.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/06/2010 22:22:15
Quote Anchor link
Gooi de query eens in phpMyAdmin, of console.. en post de foutmelding hier :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.