Inhoud wysiwyg (javascript) in PHP variabele krijgen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

W VdB

W VdB

27/11/2012 10:08:08
Quote Anchor link
Opgelost

Hallo,

Ik heb een bestaande WYSIWYG editor online gezet, deze moet gebruikt worden in mijn CMS.

Als je op "Pagina opslaan" klikt, wordt de broncode getoond.
Maar deze broncode zou in een database moeten worden opgeslagen.

Maar vermits ik niets van Javascript ken, krijg ik deze code niet "opgeroepen" tussen mijn PHP code.

Iemand raad?

Alvast bedankt!

William
Gewijzigd op 27/11/2012 12:04:47 door W VdB
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:42:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2012 10:24:11
Quote Anchor link
Plaat dit eens in je formulier-afhandeling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>

Het lijkt erop dat je WYSIWYG niets anders doen door van je input HTML te maken, terwijl je input gewoon via POST mee wordt verstuurd.
Gewijzigd op 27/11/2012 10:25:19 door - Ariën -
 
W VdB

W VdB

27/11/2012 10:40:37
Quote Anchor link
Heb het stukje code toegevoegd onderaan, om te testen.

Het komt in de buurt, het ingevoegde komt er inderdaad al tussen te staan, maar het klopt toch nog niet helemaal.
Gewijzigd op 27/11/2012 12:05:09 door W VdB
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2012 10:54:22
Quote Anchor link
Leg eens uit? Er gebeurt vrij weinig als ik het formulier verstuur.
Gewijzigd op 27/11/2012 11:01:40 door - Ariën -
 
W VdB

W VdB

27/11/2012 11:05:27
Quote Anchor link
Ik heb gewoon onderaan de pagina gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>


om te kijken of er inderdaad iets wordt getoond.
En inderdaad, na op "Pagina opslaan" te drukken, wordt dit getoond:

Array
(
[fontname] =>
[fontsize] =>
[area1] =>

T,v,v,vgyrsyfs

fresfsd

fdqg
sg

s


[submit] => Pagina opslaan
)

Dus de code staat er wel bij tussen, maar het begin en het einde mag er niet bijstaan.
Ook wordt de code gewoon in html getoond, ipv codetaal.

Ik heb ondertussen ondervonden dat <xmp></xmp> ipv <pre></pre> wel werkt.

Mijn bedoeling is nu om met <xmp> en de PHP functie substr, tot de juiste "uitkomst" te komen.

Misschien wat omslachtig, maar denk wel dat het zo moet werken.

Wat denk jij ervan?

Alvast bedankt voor de hulp, ik sta al veel verder!

PS: daarnet kreeg je waarschijnlijk niets te zien omdat ik online aan het uitproberen was. Ik zal op een andere locatie verder werken.
Gewijzigd op 27/11/2012 11:09:07 door W VdB
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2012 11:22:15
Quote Anchor link
Je kan toch gewoon $_POST['area1'] in je database plaatsen (let op SQL injection)
 
W VdB

W VdB

27/11/2012 11:30:16
Quote Anchor link
Het werkt.

De code in een database krijgen moet lukken nu...

Heel hard bedankt!

Grts,
William
Gewijzigd op 27/11/2012 12:04:11 door W VdB
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.