.ini bestand aanmaken met forms

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick B

Patrick B

14/02/2014 11:37:12
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje opzoek naar een goed werkent script.
Ik heb een aantal forms zoals :

Aantal producten: [_____1____]
Aantal verzendingen: [_____2____]
Link : [_test.com_]
Aan / Uit : [____aan___]

Ik zoek een oplossing om de variables in een .ini bestand te zetten in een bepaalde map op de webserver ( of dezelfde map )

config.ini

producten=1
verzendingen=2
link=test.com
active=aan

Hebben jullie een voorbeeld?

Alvast super bedankt!

Joey
Gewijzigd op 14/02/2014 11:41:52 door Patrick B
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:53:11
 
Michael -

Michael -

14/02/2014 11:39:33
Quote Anchor link
file_put_contents
of het een .txt, .ini of .onzin is, maakt niks uit.
 
Patrick B

Patrick B

14/02/2014 11:44:07
Quote Anchor link
Michael - op 14/02/2014 11:39:33:
file_put_contents
of het een .txt, .ini of .onzin is, maakt niks uit.


Bedankt voor de snelle reactie!

Sorry, ik ben aardig nieuw op dit vlak.
Heb je misschien een voorbeeld?

Bedankt!
Gewijzigd op 14/02/2014 11:44:38 door Patrick B
 
Michael -

Michael -

14/02/2014 11:54:34
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $file = 'config.ini';
    
    if(!isset($_POST['active'])) { $_POST['active'] = 'uit'; }
    
    $data = '';
    foreach($_POST AS $name=>$value) {
        $data .= $name . '=' . $value .PHP_EOL;
    }


    file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
    if(file_exists($file)) {
        echo 'Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a>';
    }
else {
        echo 'Failed';
    }
}

?>

<form method="POST">

<label>Aantal producten</label>
<input type="number" name="producten" value="1" /><br />

<label>Aantal verzendingen</label>
<input type="number" name="verzendingen" value="1" /><br />

<label>Link</label>
<input type="text" name="link" value="http://www.phphulp.nl" /><br />

<label>Active</label>
<input type="checkbox" name="active" value="aan" checked="checked" /><br />

<button>Save</button>
</form>
Gewijzigd op 14/02/2014 13:30:05 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2014 12:33:35
 
Michael -

Michael -

14/02/2014 13:59:35
Quote Anchor link
@Aar: Bedankt voor de tip. Ik ken deze functie nog niet. Ik heb een aantal voorbeelden bekeken, maar kan nog niet bedenken waarom dit een goede oplossing voor TS zou zijn. Je kunt een string parsen, niet saven naar een ini bestand. Wel kun je een php.ini inladen, iets 'overschrijven' wat in werkelijkheid niet wordt overschreven?
Als je een voorbeeld hebt hoe je TS' vraag zou oplossen d.m.v. parse_ini_string ben ik erg benieuwd.

Wel is het handig een bestand uit te lezen (parse_ini_file) en dit heb ik toegepast in een nieuw voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$file
= 'config.ini';
    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    $_POST['active'] = (isset($_POST['active']) ? 'aan' : 'uit');
    
    $data = '';
    foreach($_POST AS $name=>$value) {
        $data .= $name . '=' . $value .PHP_EOL;
    }


    file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
    if(file_exists($file)) {
        echo 'Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a>';
    }
else {
        echo 'Failed';
    }
}


if(file_exists($file)) {
    $ini = parse_ini_file($file);
}

?>

<form method="POST">

<label>Aantal producten</label>
<input type="number" name="producten" value="<?php echo (isset($ini['producten']) ? $ini['producten'] : '1'); ?>" /><br />

<label>Aantal verzendingen</label>
<input type="number" name="verzendingen" value="<?php echo (isset($ini['verzendingen']) ? $ini['verzendingen'] : '1'); ?>" /><br />

<label>Link</label>
<input type="text" name="link" value="<?php echo (isset($ini['link']) ? $ini['link'] : 'http://'); ?>" /><br />

<label>Active</label>
<input type="checkbox" name="active" <?php echo (isset($ini['active']) && $ini['active'] == 'aan' ? 'checked="checked"' : ''); ?> /><br />

<button>Save</button>
</form>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2014 14:47:01
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook niet zo bekend met die parse_ini functie, en dacht zelf het idee te hebben dat dit volgens zijn naam wel een flink eind in de goede richting is.
Gewijzigd op 14/02/2014 14:47:42 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

17/02/2014 09:03:18
Quote Anchor link
@Joey, is het gelukt?
 
Patrick B

Patrick B

17/02/2014 09:22:59
Quote Anchor link
Hey sorry voor deze late reactie!

Ja het is zeker gelukt!

Een mooie CSS erop gegooid en nu kan ik mijn gebruikers laten communiceren met mijn private server die .ini bestanden leest.

Super bedankt allemaal!
 
Michael -

Michael -

17/02/2014 09:25:13
Quote Anchor link
Oké top! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.