Inkorten jquery-code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »
Thomas R

Thomas R

30/05/2012 19:32:56
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik gebruik jquery omdat dit simpel is om mee om te gaan en de lengte van de uiteindelijke code minimaal is. Nu heb ik een script gemaakt, maar dit is nogal lang in lengte.. Zouden jullie willen kijken of ik dit kan inkorten, zodat het er wat overzichtelijker uitziet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<script>
$(document).ready(function(){
    // Het weergeven van de leden per letter.
    $(".gegevens").hide();
    $('.letter-keuze ul li a.letter').css({'opacity': '0.5'});
    
    $("td.gegevens.senioren:first").show();
    $("td.gegevens.jeugd:first").show();
    $('.letter-keuze ul li:first-child a').animate({'opacity' : '1.0', 'padding-left': '20px'});    
    
    $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst td:first-child').height())+25)+'px'});
    
    $('.ledenlijst.senioren .letter').click(function(event) {
        event.preventDefault();    
        
        $('.ledenlijst.senioren .letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);
        $(this).animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        var tablesenioren = $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr("id"));
        $('#content').css({'height':((tablesenioren.height())+15)+'px'});
        
        $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst.senioren td:first-child').height())+25)+'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top':(($(document).height())-25)+'px'});
        
        $('.ledenlijst.senioren .gegevens').fadeOut(100);                
        $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    });
    
    $('.ledenlijst.jeugd .letter').click(function(event) {
        event.preventDefault();    
        
        $('.ledenlijst.jeugd .letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);
        $(this).animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        var tablejeugd = $('.ledenlijst.jeugd #div-' + $(this).attr("id"));
        $('#content').css({'height':((tablejeugd.height())+15)+'px'});
        
        $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst.jeugd td:first-child').height())+25)+'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top':(($(document).height())-25)+'px'});
        
        $('.ledenlijst.jeugd .gegevens').fadeOut(100);                
        $('.ledenlijst.jeugd #div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    });
});
</script>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:49:02
 
Wouter J

Wouter J

30/05/2012 19:40:38
Quote Anchor link
Je selecteert heel vaak 2 keer hetzelfde element. Bijv. regel 1: $('#content') en dan op regel 37 en 39 nog een keer.
Dat kost allemaal erg veel tijd omdat per aanroep eerst de hele DOM (de hele HTML code) doorzocht moet worden en die gevonden moet worden.

Beter is het om dit element dan op te slaan in een variabele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
var content = $('#content');

content.css(...);
content.css(...);

Of misschien nog wel beter, gewoon alle methods bij 1 selector koppelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#content').css(...).css(...);



Van de rest is er zo niet heel veel op aan te merken. Maar misschien als je een online voorbeeldje laat zien dat het wel zo is, want er staan soms dingen in die volgens mij wel makkelijker zouden moeten kunnen.
 
Simon ploegh

simon ploegh

30/05/2012 21:00:44
Quote Anchor link
zo te zien heb je 2 gelijke gedeelts.
maar zit je met je kliks waar door je hem herhaalt. nu heeft daar jqeury daar blind() voor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
// de div waar op geklikt moet worden
$(".ledenlijst.senioren .letter").bind({
    click: function(){

        $('.ledenlijst.senioren .letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);
        $(this).animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        var tablesenioren = $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr("id"));
        $('#content').css({'height':((tablesenioren.height())+15)+'px'});
        
        $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst.senioren td:first-child').height())+25)+'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top':(($(document).height())-25)+'px'});
        
        $('.ledenlijst.senioren .gegevens').fadeOut(100);                
        $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    }
});
 
Wouter J

Wouter J

30/05/2012 21:39:48
Quote Anchor link
Simon, het is beter om tegenwoordig jQuery.on() te gebruiken i.p.v. jQuery.bind(). Dat is sneller en het werkt beter.

De code wordt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
$(document).ready(function(){
    
    var content = $('#content');

    // Het weergeven van de leden per letter.
    $(".gegevens").hide();
    $('.letter-keuze ul li a.letter').css({'opacity': '0.5'});
    
    $("td.gegevens.senioren:first, td.gegevens.jeugd:first").show();
    $('.letter-keuze ul li:first-child a').animate({'opacity' : '1.0', 'padding-left': '20px'});    
    
    content.css({'min-height':(($('.ledenlijst td:first-child').height())+25)+'px'});

    $('.ledenlijst.senioren, .ledenlijst.jeugd').on('click', '.letter', function() {
        event.preventDefault();    
        
        var $this = $(this),
            ledenlijst = $(this).parent('.ledenlijst'),
            tablesenioren = $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr("id"));

        $this.find('.letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);

        $this.animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        content.css({'height': (tablesenioren.height() + 15) + 'px'})
               .css({'min-height':(ledenlijst.find('td:first-child').height() + 25) + 'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top': ($(document).height() - 25) + 'px'});
        
        ledenlijst.find('.gegevens').fadeOut(100);                
        ledenlijst.find('#div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    });
});


@Thomas, kijk eens naar de code die ik hierboven heb gegeven. Naar mijn mening zou dit moeten werken en is het een stuk overzichtelijker en sneller.
 
Simon ploegh

simon ploegh

30/05/2012 21:55:18
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de tip
 
Thomas R

Thomas R

31/05/2012 15:42:57
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties allemaal!
Ik zal eens een voorbeeldpagina in elkaar zetten zodat jullie online kunnen zien hoe het script werkt.



Toevoeging op 31/05/2012 15:57:35:

Ik heb eventjes snel een voorbeeldpagina online gezet: http://www.smash.nl/voorbeeld.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.