Inkorten jquery-code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Thomas R

Thomas R

30/05/2012 19:32:56
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik gebruik jquery omdat dit simpel is om mee om te gaan en de lengte van de uiteindelijke code minimaal is. Nu heb ik een script gemaakt, maar dit is nogal lang in lengte.. Zouden jullie willen kijken of ik dit kan inkorten, zodat het er wat overzichtelijker uitziet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<script>
$(document).ready(function(){
    // Het weergeven van de leden per letter.
    $(".gegevens").hide();
    $('.letter-keuze ul li a.letter').css({'opacity': '0.5'});
    
    $("td.gegevens.senioren:first").show();
    $("td.gegevens.jeugd:first").show();
    $('.letter-keuze ul li:first-child a').animate({'opacity' : '1.0', 'padding-left': '20px'});    
    
    $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst td:first-child').height())+25)+'px'});
    
    $('.ledenlijst.senioren .letter').click(function(event) {
        event.preventDefault();    
        
        $('.ledenlijst.senioren .letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);
        $(this).animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        var tablesenioren = $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr("id"));
        $('#content').css({'height':((tablesenioren.height())+15)+'px'});
        
        $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst.senioren td:first-child').height())+25)+'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top':(($(document).height())-25)+'px'});
        
        $('.ledenlijst.senioren .gegevens').fadeOut(100);                
        $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    });
    
    $('.ledenlijst.jeugd .letter').click(function(event) {
        event.preventDefault();    
        
        $('.ledenlijst.jeugd .letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);
        $(this).animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        var tablejeugd = $('.ledenlijst.jeugd #div-' + $(this).attr("id"));
        $('#content').css({'height':((tablejeugd.height())+15)+'px'});
        
        $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst.jeugd td:first-child').height())+25)+'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top':(($(document).height())-25)+'px'});
        
        $('.ledenlijst.jeugd .gegevens').fadeOut(100);                
        $('.ledenlijst.jeugd #div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    });
});
</script>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:52:53
 
Wouter J

Wouter J

30/05/2012 19:40:38
Quote Anchor link
Je selecteert heel vaak 2 keer hetzelfde element. Bijv. regel 1: $('#content') en dan op regel 37 en 39 nog een keer.
Dat kost allemaal erg veel tijd omdat per aanroep eerst de hele DOM (de hele HTML code) doorzocht moet worden en die gevonden moet worden.

Beter is het om dit element dan op te slaan in een variabele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
var content = $('#content');

content.css(...);
content.css(...);

Of misschien nog wel beter, gewoon alle methods bij 1 selector koppelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#content').css(...).css(...);



Van de rest is er zo niet heel veel op aan te merken. Maar misschien als je een online voorbeeldje laat zien dat het wel zo is, want er staan soms dingen in die volgens mij wel makkelijker zouden moeten kunnen.
 
Simon ploegh

simon ploegh

30/05/2012 21:00:44
Quote Anchor link
zo te zien heb je 2 gelijke gedeelts.
maar zit je met je kliks waar door je hem herhaalt. nu heeft daar jqeury daar blind() voor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
// de div waar op geklikt moet worden
$(".ledenlijst.senioren .letter").bind({
    click: function(){

        $('.ledenlijst.senioren .letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);
        $(this).animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        var tablesenioren = $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr("id"));
        $('#content').css({'height':((tablesenioren.height())+15)+'px'});
        
        $('#content').css({'min-height':(($('.ledenlijst.senioren td:first-child').height())+25)+'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top':(($(document).height())-25)+'px'});
        
        $('.ledenlijst.senioren .gegevens').fadeOut(100);                
        $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    }
});
 
Wouter J

Wouter J

30/05/2012 21:39:48
Quote Anchor link
Simon, het is beter om tegenwoordig jQuery.on() te gebruiken i.p.v. jQuery.bind(). Dat is sneller en het werkt beter.

De code wordt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
$(document).ready(function(){
    
    var content = $('#content');

    // Het weergeven van de leden per letter.
    $(".gegevens").hide();
    $('.letter-keuze ul li a.letter').css({'opacity': '0.5'});
    
    $("td.gegevens.senioren:first, td.gegevens.jeugd:first").show();
    $('.letter-keuze ul li:first-child a').animate({'opacity' : '1.0', 'padding-left': '20px'});    
    
    content.css({'min-height':(($('.ledenlijst td:first-child').height())+25)+'px'});

    $('.ledenlijst.senioren, .ledenlijst.jeugd').on('click', '.letter', function() {
        event.preventDefault();    
        
        var $this = $(this),
            ledenlijst = $(this).parent('.ledenlijst'),
            tablesenioren = $('.ledenlijst.senioren #div-' + $(this).attr("id"));

        $this.find('.letter-keuze a.letter').animate({'opacity': '0.5', 'padding-left': '8px'}, 250);

        $this.animate({'opacity': '1.0', 'padding-left': '20px'}, 250);
        
        content.css({'height': (tablesenioren.height() + 15) + 'px'})
               .css({'min-height':(ledenlijst.find('td:first-child').height() + 25) + 'px'});
        
        $('#footer').css({'margin-top': ($(document).height() - 25) + 'px'});
        
        ledenlijst.find('.gegevens').fadeOut(100);                
        ledenlijst.find('#div-' + $(this).attr('id')).delay(100).fadeIn(250);
    });
});


@Thomas, kijk eens naar de code die ik hierboven heb gegeven. Naar mijn mening zou dit moeten werken en is het een stuk overzichtelijker en sneller.
 
Simon ploegh

simon ploegh

30/05/2012 21:55:18
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de tip
 
Thomas R

Thomas R

31/05/2012 15:42:57
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties allemaal!
Ik zal eens een voorbeeldpagina in elkaar zetten zodat jullie online kunnen zien hoe het script werkt.



Toevoeging op 31/05/2012 15:57:35:

Ik heb eventjes snel een voorbeeldpagina online gezet: http://www.smash.nl/voorbeeld.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.