Inline Frame met scroll Links?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bombokka

Bombokka

03/04/2006 11:42:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben nieuw hier en dacht mis is er wel iemand die mijn vraag kan beantwoorden:

Heb een inline frame met veel foto`s.
helaas geeft hij standaard rechts de scroll bar.
Hoe krijg ik deze Links geplaatst, dit komt nl net iets mooier uit.

Bombokka
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:48:00
 
Toine vd P

Toine vd P

03/04/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Als je de scrollbar weg wilt hebben
zet je in je framset

SCROLLING="YES"

suc6
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Dit heb ik nu:

<iframe name="I1" width="179" height="465" src="foto`s.htm">

Nee absoluut niet weg dan kom je nooit bij mijn foto`s

Haha ;)
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 11:47:00
Quote Anchor link
Mis iets van SCROLLING="left"
 
Toine vd P

Toine vd P

03/04/2006 11:54:00
Quote Anchor link
zet je hem op AUTO ;)
weergeeft hij de scrollbar alleen als het nodig is.

Je kunt btw met CSS de layout van je scrollbars aanpasse, dan kun je ze wellicht iets kleinder maken en/of iets smaller.

Idee miss?
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 11:55:00
Quote Anchor link
Is er nou echt niemand die deze dame ff kan helpen.
Moet toch te doen zijn.

Hmm ff happie eten dan maar..

GRoetjes Bombokka
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 11:56:00
Quote Anchor link
Ja klopt ik kan indiennodig kiezen en heb hem daarop staat.

Maar elke keer komt dat stomme scrollbalkie rechts en dat wil ik nou net niet.

Maar dank voor je Hulp Muse thx
 
Toine vd P

Toine vd P

03/04/2006 12:01:00
Quote Anchor link
Hee gozer, graag gedaan.
Als je hem links wilt hebbe check deze link ff

http://www.la-soldier.net/Graphics/Tutor/leftscr.htm

Moet je wel uitkomen !!

Twan
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 12:12:00
Quote Anchor link
Dank voor link Muse.

Ik ben niet zo`n html freak

Heb net ff wat geprobeerd:
<body style="direction:rtl">
<div style="direction:ltr">
<iframe name="Fotos" src="fotos.htm" width="202" height="256">
</iframe>
</style="direction:ltr">

Nog steeds balk rechts, mis doe ik iets fout ;(

Tipje mis?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/04/2006 12:15:00
Quote Anchor link
Twan:
Hee gozer, graag gedaan.
Als je hem links wilt hebbe check deze link ff

http://www.la-soldier.net/Graphics/Tutor/leftscr.htm

Moet je wel uitkomen !!

Twan


Hee, da's een slimme oplossing!

Overigens is het aan te raden om je interface zo te bouwen als mensen gewend zijn. Ik vermoed dat een scrollbar aan de linkerkant voor veel van je bezoekers verwarrend zal werken.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/04/2006 12:17:00
Quote Anchor link
Maar goed, probeer zo eens:

<body style="direction:rtl">
<div>
<iframe style="direction:ltr" name="Fotos" src="fotos.htm" width="202" height="256">
</iframe>
</div>

edit: en als dat niet werkt, probeer het dan eens zo:

Op de pagina die IN je iframe verschijnt doe je
<body style="direction:rtl">
<div style="direction:ltr">
hier de inhoud van de pagina
</div>
</body>
Gewijzigd op 03/04/2006 12:18:00 door Jan Koehoorn
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 12:17:00
Quote Anchor link
Okay sorry ik heb het al

Moet dus alles van iline uitzetten!
En dan in de weeggeven pagina dit als eerste BODY plaatsen:
<body style="direction:rtl">
Meer niet.

Dank voor je Hulp Muse.
By the way : Niet gozer maar chick ;)
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 12:28:00
Quote Anchor link
Grappig nu komen jullie met antworden.
Ik ben eruit als je alleen dit doet:
<body style="direction:rtl">
Dan staat de scrollbalk al links.

Kan begrijpen dat mensen het lastig vinden, maar het oogt net iets anders denk ik.

Dank allemaal, en wie weet tot snel.
Moet me er maar een in gaan verdiepen, net als mijn vriendin Voula

Ha ha, bye bye
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 12:34:00
Quote Anchor link
Kom ik met nog zo`n soort vraagje?
Hihi

Als ik allemaal foto`s naast elkaar plaats dan gaat het na zoveel ruimte naar de volgende regel.

jammer als je een horizontale scroll balk wilt.
Bijvoorbeeld: 100 foto`s met daaronder een scroller.
Dus eigenlijk hetzelfde als net maar dan wel die 100foto`s achter elkaar en niet naar een volgende regel.

dat was als eerste mijn bedoeling maar daar kwam ik niet uit door het overspringen naar volgende regel.
Hoe is dit op te lossen?

Ja ik ben vervelend ja
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/04/2006 12:36:00
Quote Anchor link
Bombokka:
Grappig nu komen jullie met antworden.
Ik ben eruit als je alleen dit doet:
<body style="direction:rtl">
Dan staat de scrollbalk al links.

Kan begrijpen dat mensen het lastig vinden, maar het oogt net iets anders denk ik.

Dank allemaal, en wie weet tot snel.
Moet me er maar een in gaan verdiepen, net als mijn vriendin Voula

Ha ha, bye bye


Als je alleen dat doet, gaat ook alle tekst volgens mij van rechts naar links lopen. Daarom had je die extra div nodig om de tekstrichting weer terug te draaien van links naar rechts.
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 12:38:00
Quote Anchor link
Beste Jan

Het zijn alleen foto`s dus kan ik het niet zo laten staan?
Het werkt nl wel.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/04/2006 12:39:00
Quote Anchor link
Bombokka:
Kom ik met nog zo`n soort vraagje?
Hihi

Als ik allemaal foto`s naast elkaar plaats dan gaat het na zoveel ruimte naar de volgende regel.

jammer als je een horizontale scroll balk wilt.
Bijvoorbeeld: 100 foto`s met daaronder een scroller.
Dus eigenlijk hetzelfde als net maar dan wel die 100foto`s achter elkaar en niet naar een volgende regel.

dat was als eerste mijn bedoeling maar daar kwam ik niet uit door het overspringen naar volgende regel.
Hoe is dit op te lossen?

Ja ik ben vervelend ja


Eigenlijk ben ik niet zo voor tabellen, maar als je ze in een <td nowrap> zou zetten ben je al klaar.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/04/2006 12:42:00
Quote Anchor link
Bombokka:
Beste Jan

Het zijn alleen foto`s dus kan ik het niet zo laten staan?
Het werkt nl wel.


Ja volgens mij wel, maar dan ben ik benieuwd of je foto's van rechts naar links lopen?
 
Bombokka

Bombokka

03/04/2006 12:45:00
Quote Anchor link
Jan ik heb net Voula aan de tel.
Grappig ze kent jou ook..
Tenminste via phphulp.
Momenteel zit ze in S-Africa, aan het werk in het Krugerparc. Je krijgt de groetjes!

FF over fotos naast elkaar.
Als ik een pagina maak en ik type allemaal aatjes dan gaat de pagina wel door op 1 regel.
Maar plaats ik 9 fotos van 104 dan springt de 10 de naar de volgend eregel.
Hoe kan ik dit nou voorkomen.
O ja ben niet zo ervaren werk nog met frontpage 2003 :(
Dreamwaver komt eraan ;)

Groetjes Bombokka
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/04/2006 13:09:00
Quote Anchor link
@Bombokka: klopt, ik ken Voula ook via dit forum. Over een week of drie gaat mijn vriendin ook voor drie weken naar Zuid-Afrika, dus misschien kunnen ze elkaar de groeten nog wel doen!

Over je foto's naast elkaar: de nette manier is om het met CSS te doen. Zet de foto's in een div.

Frontpage is niet zo'n geweldig programma, maar heeft wel een stand waarin je rechtstreeks in de code kunt werken (code view, of zo). In die stand vul je dit in in je code:

<div style="width: 2000px">
en dan hier de foto's
</div>

Die waarde van 2000 moet je aanpassen naar jouw eigen situatie. Ik ga ondertussen op zoek of er nog een mooiere manier is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.