inlog beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Enrico van der List

Enrico van der List

09/09/2014 18:34:48
Quote Anchor link
Hoi ik ben momenteel bezig met het beveiligen van mijn inlog systeem, maar op een of andere manier wordt ik continu gehackt, hoe kan ik dit oplossen??
En ik ga nog geen mysqli gebruiken momenteel eerst wil ik het op deze manier werkend hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
                        if(isset($_POST['hidden'])){
                            
                           // include('pagina/mysql_connect.php'); // connectie met database
                            
                            // variable

                            $username = $_POST['gebruikersnaam']; // username
                            $password = $_POST['wachtwoord']; // wachtwoord
                            
                            $username = mysql_real_escape_string($username);    //sql injection
                            $password = mysql_real_escape_string($password);    //sql injection
                            
                            $password = md5_file($password); // wachtwoord versleutelen

                            
                            $sql =     "SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='$username' AND wachtwoord='$password'"; // wordt gecontroleerd of er een wachtwoord en gebruikersnaam bestaat
                            $query = mysql_query ($sql);
                            
                            $inloggegevens = mysql_fetch_array($query);
                            
                            $voornaam = $inloggegevens['voornaam'];
                            $achternaam = $inloggegevens['achternaam'];
                            $email = $inloggegevens['email'];
                            $gebruiker = $inloggegevens['gebruikersnaam'];
                            $password =  $inloggegevens['wachtwoord'];
                            
                            $num = mysql_num_rows($query);

      
                            if($num == 1){    // wanneer alles hieronder klopt ben je ingelogd
                                // Ingelogd

                                
                                $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruiker;    // controleerd username
                                $_SESSION['wachtwoord'] = $password;
                                $_SESSION['voornaam'] = $voornaam;
                                $_SESSION['achternaam'] = $achternaam;
                                $_SESSION['email'] = $email;
                                                                
                                $_SESSION['id'] = 1;//$fetch['id'];        // controleer id
                                $_SESSION['ingelogd'] = true;    // wanneer je ingelogd bent
                                
                                if($_SESSION['gebruikersnaam']== "admin"){ // controleer of de gebruiker is of een admin
                                    header('location: admin.php');
                                }
else{
                                    header('location: index.php');        // ga je naar de pagina member.
                                
                                echo "Ingelogd";    }
                            }

                            else{
                                echo " Gebruikersnaam of Wachtwoord is verkeerd!! <br>";    // anders is het wachtwoord of gebruikersnaam verkeer of sta je nog niet in de database.
                                echo "<a href='index.php'>Terug</a>";                        // ge je weer terug naar de pagina
                            }
                        }

                        else{
                    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:11:01
 
Sam van Broemsen

Sam van Broemsen

09/09/2014 19:27:39
Quote Anchor link
Hacken in de zin van?
 
Enrico van der List

Enrico van der List

09/09/2014 19:29:15
Quote Anchor link
spamen en de hele site omgooien en rotzooi in de database stoppen waardoor de site naar een andere pagina gaat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2014 19:33:21
Quote Anchor link
En wat zegt de log van de webserver? Misschien zit het lek wel ergens anders?
 
Sam van Broemsen

Sam van Broemsen

09/09/2014 19:33:54
Quote Anchor link
Gebruik eens htmlentities voor het ophalen van gegevens uit een database.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2014 19:41:12
Quote Anchor link
En md5() als encryptie is ook erg verouderd.

Kijk eens naar bcrypt of password_hash().
 
Enrico van der List

Enrico van der List

09/09/2014 19:42:19
Quote Anchor link
- Aar - op 09/09/2014 19:41:12:
En md5() als encryptie is ook erg verouderd.

Kijk eens naar bcrypt of password_hash().


dan hebben we verouderde lessen gekregen....
 
Sam van Broemsen

Sam van Broemsen

09/09/2014 19:46:40
Quote Anchor link
Ik raad je Blowfish aan.
Is eigenlijk gewoon hetzelfde als wat Aar zegt.

Hiermee hash je iets:
http://nl1.php.net/manual/en/function.password-hash.php

Hiermee bekijk je als een hash overeenkomt:
http://nl1.php.net/manual/en/function.password-verify.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2014 19:47:47
Quote Anchor link
Tijd voor een praatje met je docent. Het is bekend dat ze niet echt vaak bij de tijd zijn, want PHP ontwikkelt zich razendsnel. Waar vorig jaar sha1 + een salt aangeraden werd, is password_hash() de nieuwe functie die aanbevolen wordt.

Verder kan ik nog wel wat tips geven:
- Kopiëren van variabelen is onnodig, zie ook lijn 7 en 8, je kan je $_POST-variabelen al prima gebruiken, dus waarom zou je $username willen gebruiken?
- Je password hoef je niet te escapen, deze kan in gehashte vorm sowieso al geen SQL-injection bevallen.
- Lijn 21 t/m 25 zijn ook onnodig, zoals ik net al al zei
- Enige foutafhandeling op je query kan geen kwaad, en bij grote voorkeur geen die(), maar een nette afhandeling met if/else
- Waarom spaar je de gebruikersgevens in een sessie? Die kan je toch ook prima uit je database halen? Wat je daar met het wachtwoord wilt doen, is mij een raadsel.

Dit waren een paar tips, ik kan niet garanderen dat het lek hiermee opgelost is, want dat zul je in de logfiles van de webserver moeten zien. Maar je script wordt er wel een stuk netter en overzichtelijker van.
Gewijzigd op 09/09/2014 19:52:14 door - Ariën -
 
Pipo Clown

Pipo Clown

09/09/2014 22:03:09
Quote Anchor link
En wanneer ik ook nog een tip mag geven :

Verander de paswoorden voor de backend
Verander de paswoorden voor je FTP verbinding
Verander de paswoorden voor de MySQL verbinding

Wanneer men iedere keer weer alles weet te veranderen is er een grote kans dat men dit gewoon via reguliere wegen doet door gebruik te maken van (gestolen ?) paswoorden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.