Inlog controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Gerhard l

gerhard l

07/03/2012 09:34:37
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik vroeg me af hoe ik het beste kon controleren of iemand ingelogd is, het kan natuurlijk heel makkelijk met if($_SESSION['logged_in'] == true), ik wil wat betrouwbaarders.
Situatie nu: Als een user inlogt wordt er een key generate van 150 cijfers/letters deze wordt in mijn database gezet.
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function is_user_logged_in(){
    
    if(isset($_SESSION[NAME]['auth_key'])){
    
        $query = mysql_query("
            SELECT
                users.username,
                roles.name
            FROM
                sessions,
                users,
                user_role,
                roles
            WHERE
                sessions.auth_key = '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'
            AND
                sessions.ip = '"
.mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
            AND
                sessions.date + interval 10 minute > now()
            AND
                sessions.user_id = users.id
            AND
                user_role.user_id = users.id    
            AND
                user_role.role_id = roles.id
        "
);
                
        if($query === false){

            //echo mysql_error();
        }
        elseif(mysql_num_rows($query) > 0) {
                
            mysql_query("UPDATE sessions SET date = now() WHERE auth_key = '".mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'");
            return mysql_fetch_assoc($query);
        }
    }

    return false;
}

?>


Is dit waterdicht?
Gewijzigd op 07/03/2012 09:41:33 door Gerhard l
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:03:02
 
Remco Fischer

Remco Fischer

09/03/2012 21:50:26
Quote Anchor link
het het altijd goed wat kan er in misgaan
voor uitloggen gebruik je session_kill();
je maakt het alleen maar ingewikkeld als je die code bij de url gebruikt zoals die je ziet in een phpbb forum!
 

09/03/2012 23:09:12
Quote Anchor link
@Remco, session_kill?? Heb je een nieuwe functie bedacht? session_destroy() ken ik wel :)

Het controleren op ip adres raad ik ten zeerste af, zogauw iemand ergens anders inlogged, of met zijn telefoon / tablet zal diegene dus niet kunnen inloggen?

Opzich is er verder niks mis met jouw script zover ik het zie.
 
Remco Fischer

Remco Fischer

10/03/2012 11:57:02
Quote Anchor link
HET STOND IN EEN INLOG SCRIPT DAT GEBRUIKT MAAKT VAN PHPBB
DAT KAN HET ZIJN?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/03/2012 12:16:24
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.

Toevoeging op 10/03/2012 12:17:13:

Obelix en Idefix op 10/03/2012 12:16:24:
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.


En omdat het in een script stond, zou het, dus, goed zijn?
Heb hier heel veel scripts voorbij zien komen, waar toch echt nog wel wat (kleine) puntjes voor verbetering vatbaar bleken.
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 12:44:06
Quote Anchor link
@Remco Ik snap niet zo veel van je reactie, sessions kill en code in url, daar maak ik geen gebruik van.

@Phoenix Als ik alleen op ip zou controleren zou dat kloppen, maar het is in combinatie het een unieke code, dus hij zou gewoon op 2 plekken kunnen inloggen. Alleen als de code niet meer matched met het ip, wordt de persoon uitgelogd.

edit:
Stel dat ik op 2 apparaten zou inloggen, zou hij dus 2 sessions toevoegen aan de database, waardoor de website dus ook al weergeven dat 2x bijv. Gerhard online is... Het is dus beter om zonder ip te doen, en dan gewoon de gegenereerde code ophalen via user_id?
Gewijzigd op 10/03/2012 12:47:41 door gerhard l
 
Arjan -

Arjan -

10/03/2012 13:55:23
Quote Anchor link
Om toch op ipadres te controleren kan je gebruik maken van een session tabel in de database. Elke keer wanneer iemand inlogt worden de sessiegegevens opgeslagen in deze tabel. Deze sessie is dan gelockt op een bepaald ipadres. Op deze manier kan je een 99,9% waterdicht systeem krijgen die tevens controleert op ipadres.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2012 14:44:11
Quote Anchor link
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 19:45:16
Quote Anchor link
@Arjan bedankt ik ga hier naar kijken.

- SanThe - op 10/03/2012 14:44:11:
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?


@SanThe bedankt, zal ik aanpassen. En ja NAME is een constante, zo kan ik m'n verschillende sessies van scripts gescheiden houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.