Inlog controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Gerhard l

gerhard l

07/03/2012 09:34:37
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik vroeg me af hoe ik het beste kon controleren of iemand ingelogd is, het kan natuurlijk heel makkelijk met if($_SESSION['logged_in'] == true), ik wil wat betrouwbaarders.
Situatie nu: Als een user inlogt wordt er een key generate van 150 cijfers/letters deze wordt in mijn database gezet.
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function is_user_logged_in(){
    
    if(isset($_SESSION[NAME]['auth_key'])){
    
        $query = mysql_query("
            SELECT
                users.username,
                roles.name
            FROM
                sessions,
                users,
                user_role,
                roles
            WHERE
                sessions.auth_key = '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'
            AND
                sessions.ip = '"
.mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
            AND
                sessions.date + interval 10 minute > now()
            AND
                sessions.user_id = users.id
            AND
                user_role.user_id = users.id    
            AND
                user_role.role_id = roles.id
        "
);
                
        if($query === false){

            //echo mysql_error();
        }
        elseif(mysql_num_rows($query) > 0) {
                
            mysql_query("UPDATE sessions SET date = now() WHERE auth_key = '".mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'");
            return mysql_fetch_assoc($query);
        }
    }

    return false;
}

?>


Is dit waterdicht?
Gewijzigd op 07/03/2012 09:41:33 door Gerhard l
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:28:49
 
Remco Fischer

Remco Fischer

09/03/2012 21:50:26
Quote Anchor link
het het altijd goed wat kan er in misgaan
voor uitloggen gebruik je session_kill();
je maakt het alleen maar ingewikkeld als je die code bij de url gebruikt zoals die je ziet in een phpbb forum!
 

09/03/2012 23:09:12
Quote Anchor link
@Remco, session_kill?? Heb je een nieuwe functie bedacht? session_destroy() ken ik wel :)

Het controleren op ip adres raad ik ten zeerste af, zogauw iemand ergens anders inlogged, of met zijn telefoon / tablet zal diegene dus niet kunnen inloggen?

Opzich is er verder niks mis met jouw script zover ik het zie.
 
Remco Fischer

Remco Fischer

10/03/2012 11:57:02
Quote Anchor link
HET STOND IN EEN INLOG SCRIPT DAT GEBRUIKT MAAKT VAN PHPBB
DAT KAN HET ZIJN?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/03/2012 12:16:24
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.

Toevoeging op 10/03/2012 12:17:13:

Obelix en Idefix op 10/03/2012 12:16:24:
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.


En omdat het in een script stond, zou het, dus, goed zijn?
Heb hier heel veel scripts voorbij zien komen, waar toch echt nog wel wat (kleine) puntjes voor verbetering vatbaar bleken.
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 12:44:06
Quote Anchor link
@Remco Ik snap niet zo veel van je reactie, sessions kill en code in url, daar maak ik geen gebruik van.

@Phoenix Als ik alleen op ip zou controleren zou dat kloppen, maar het is in combinatie het een unieke code, dus hij zou gewoon op 2 plekken kunnen inloggen. Alleen als de code niet meer matched met het ip, wordt de persoon uitgelogd.

edit:
Stel dat ik op 2 apparaten zou inloggen, zou hij dus 2 sessions toevoegen aan de database, waardoor de website dus ook al weergeven dat 2x bijv. Gerhard online is... Het is dus beter om zonder ip te doen, en dan gewoon de gegenereerde code ophalen via user_id?
Gewijzigd op 10/03/2012 12:47:41 door gerhard l
 
Arjan -

Arjan -

10/03/2012 13:55:23
Quote Anchor link
Om toch op ipadres te controleren kan je gebruik maken van een session tabel in de database. Elke keer wanneer iemand inlogt worden de sessiegegevens opgeslagen in deze tabel. Deze sessie is dan gelockt op een bepaald ipadres. Op deze manier kan je een 99,9% waterdicht systeem krijgen die tevens controleert op ipadres.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2012 14:44:11
Quote Anchor link
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 19:45:16
Quote Anchor link
@Arjan bedankt ik ga hier naar kijken.

- SanThe - op 10/03/2012 14:44:11:
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?


@SanThe bedankt, zal ik aanpassen. En ja NAME is een constante, zo kan ik m'n verschillende sessies van scripts gescheiden houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.