inlog met registratie e-mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry

harry

22/10/2008 19:45:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben opzoek naar een inlogsysteem met registratie e-mail.
Ik wil als iemand zich registreerd een email krijgt met wachtwoord en activeren.
alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:41:10
 
Mar cel

Mar cel

22/10/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Er staan tig van deze systemen in de scriptlibrary.
 
Harry

harry

22/10/2008 19:50:00
Quote Anchor link
Ja dat weet ik heb jij er dan meschien alleen één die werkt want ik ben nu al met de zoveelste bezig en niemand kan ze oplossen.
 
Noppes

Noppes

22/10/2008 20:00:00
Quote Anchor link
Dus als je geen zinnige antwoorden krijgt:
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=57147
dan doe je maar een aanvraag?

Een ieder die een beetje bekend is met de mail protocollen kan jouw vertellen hoe je het probleem moet oplossen.

Echter sla je alle goede adviesen in de windt...

De stappen:
1. controleer eerst hoe je via je providor (mail providor) mag mailen via een script
dus is authenticatie verplicht de ja of de nee
2. kijk dan of php config in orde is
3. pak een mailclass als
- php mailer
- swift mailer

en klaar ben je.

Daarna ga je natuurlijk het script nog aanpassen zodat het voldoet aan alle eisen:
-> shorttags omzetten naar de ware php tags
-> form post controle
-> form veld controles
-> backticks ` uit sql statements verwijderen
-> _fetch_assoc gebruiken ipv _fetch_object
-> protectie tegen SQL injection
-> correcte foutafhandelingen

Pluk de dag, maak zelf een correct registratie script
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Harry

harry

22/10/2008 20:10:00
Quote Anchor link
Dat is het probleem ik zit via mijn netwerkbeheerder op de zaak deze zeggen dat alles goed is aan hun kant. ik weet gewoon even niet hoe ik verder moet ik ben al een week bezig.

ik weet dat bij het contact formulier dit staat:
['smtp_server'] = 'relay.versatel.net'; //'smtp.example.com';

echter ik weet niet hoe ik dit moet toevoegen in mijn script
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Laten we gewoon de verschillende stappen eens bekijken, te beginnen met je aanmeldformulier. Hoe ziet dat er uit?
 
Harry

harry

22/10/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 22.10.2008 20:19:
Laten we gewoon de verschillende stappen eens bekijken, te beginnen met je aanmeldformulier. Hoe ziet dat er uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<?php
###################################
##   PHPMYLOGON: A LOGIN SYSTEM  ##
##    (c) 2006 Jorik Berkepas    ##
##   Under the GNU GPL license   ##
##     [email protected]      ##
###################################

// Page for registrate new users


include_once("config.php");
include_once("lang/lang_".$lang.".php");
$pml_title = $site_name;
include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(!isset($_SESSION['user_id'])) {
 if(isset($_POST['submit'])) {
  // Exec
  // Check fields

  if($_POST['user'] != "" AND $_POST['pass1'] != "" AND $_POST['pass2'] != "" AND $_POST['email'] != "") {
   // Username-check
   $sql = "SELECT id FROM `".$db_tbl."` WHERE name='".$_POST['user']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 0) {
    // E-mailcheck
    if(preg_match("/^[A-Z0-9._%-]+@[A-Z0-9._%-]+\.[A-Z]{2,6}$/i", $_POST['email'])) {
     // Email passed check
     if($_POST['pass1'] == $_POST['pass2']) {
      $actcode = mt_srand((double)microtime()*100000);
      while(strlen($actcode) <= 10) {
       $i = chr(mt_rand (0,255));
       if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
        $actcode = $actcode.$i;
       }
      }

      $md5pass = md5($_POST['pass1']);
      if($activate == TRUE) {
       $sql = "INSERT INTO `".$db_tbl."` (name,password,state,mail,active,actcode) VALUES ('".$_POST['user']."','".$md5pass."',0,'".$_POST['email']."',0,'".$actcode."')";
      }
else{
       $sql = "INSERT INTO `".$db_tbl."` (name,password,state,mail,active,actcode) VALUES ('".$_POST['user']."','".$md5pass."',0,'".$_POST['email']."',1,'')";
      }

      $query = mysql_query($sql);
      if($query == TRUE) {
       $sql = "SELECT id FROM `".$db_tbl."` WHERE name='".$_POST['user']."'";
       $query = mysql_query($sql);
       $rij = mysql_fetch_object($query);
       $dbid = htmlspecialchars($rij->id);
       $bericht  = $reg_mail;
       $bericht .= "CONFIRM: ".$site_url."activate.php?id=".$dbid."&code=".$actcode."&registration=true \n\n";
       $bericht .= "Username/Gebruikersnaam: ".$_POST['user']."\n";
       $bericht .= "Password/Wachtwoord: ".$_POST['pass1']."\n";
       $mail = mail($_POST['email'],"Registratie ".$sitenaam,$bericht,"From: ".$sitenaam." <".$sitemail.">");$mysql_query($sql) OR trigger_error(mysql_error());
       if($activate == TRUE) {
        if($mail == TRUE) {
         echo $reg_truemail;
        }
else{
         echo $error;
        }
       }
else{
        echo $reg_nomail;
       }
      }
else{
       echo $error;
      }
     }
else{
      echo $reg_pascheck;
     }
    }
else{
     echo $reg_mailcheck;
    }
   }
else{
    echo $reg_userexists;
   }
  }
else{
   echo $reg_field;
  }
 }
else{
  // Form
  ?>

  <form method="post" action="registrate.php">
   <table>
    <tr>
     <td><label for="user"><?= $reg_username ?>:</label></td><td><input id="user" type="text" name="user" maxlength="50" /></td>
    </tr>
    <tr>
     <td><label for="pass1"><?= $reg_password ?>:</label></td><td><input id="pass1" type="password" name="pass1" /></td>
    </tr>
    <tr>
     <td><label for="pass2"><?= $reg_repeat ?>:</label></td><td><input id="pass2" type="password" name="pass2" /></td>
    </tr>
    <tr>
     <td><label for="mail"><?= $reg_mail ?>:</label></td><td><input id="mail" type="text" name="email" maxlength="100" /></td>
    </tr>
    <tr>
     <td></td><td><input type="submit" name="submit" value="<?= $reg_reg ?>" /></td>
    </tr>
   </table>
  </form>
  <?
  if($activate == TRUE) {
   echo "<small>".$reg_mailnote."</small>";
  }
 }
}
else{
 echo $reg_loginerror;
}


include("htmlbottom.php");
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door harry
 
- -

- -

23/10/2008 08:25:00
Quote Anchor link
Wil niet veel zeggen, maar in dit script word er al een mail verstuurd.
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 08:48:00
Quote Anchor link
maar dat is het probleem bij hem ;) zn script werkt niet
 
- -

- -

23/10/2008 09:19:00
Quote Anchor link
Debuggen dan maar he ;)
 
Harry

harry

23/10/2008 10:40:00
Quote Anchor link
en dat debuggen kan ik dat of ???
 
- -

- -

23/10/2008 10:47:00
Quote Anchor link
Lees de php beginnershandleiding, kijk voor fouten... e.d.
 
Harry

harry

23/10/2008 10:52:00
Quote Anchor link
dat is het probleem dat heb ik gedaan en ik kan nbiks vinden daarom kom ik naar jullie
 
- -

- -

23/10/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Staat je config ingesteld om e-mails te verzenden? (config van dit systeem bedoel ik dan)
 
Harry

harry

23/10/2008 11:21:00
Quote Anchor link
hoe kan ik dat zien want ik weet waar de regel staat maar is hij goed ??
hij staat niet in config maar in registreer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.