inlog probleemje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 01:42:57
Quote Anchor link
Ik heb een klein probleempje met onderstaand script het werkt wel, alleen wil die niet uit gaan.
ik heb in extra al op browergeschiedenis verwijderen geklikt en de explorer al afgeloten en de wamp server ook al afgesloten.
Maar nadat ik die opnieuw had aan gezet kan gewoon inloggen zonder een naam en wachtwoord in te vullen.
EN nog iets, als ik dit script include boven in mijn admin script dus direct onder ?php dus voor de header en zo dan zou die toch alleen dat inlog form moeten laten zien neem ik aan en niet de rest van de admin.
het word wel geplaatst alleen niet zichtbaar doordat de <div id="header"> een background-color heeft, maar toch zie ik dan de hele inhoud van het script.
Alleen als ik dat inloggen op zich zelf gebruik dan werkt het wel en word ik door gestuurd naar de admin, Maar dat is niet erg veilig denk ik toch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."';";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
   $gebruiker_tellen= mysql_num_rows($gebruiker_sql);
    if ($gebruiker_tellen == 1){
        $rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);
               if(md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
    }
else{
        echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
    }
}
else{
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>

Edit:
Code-tag gefixxed
Gewijzigd op 28/08/2013 19:37:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:04:14
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:06:42
Quote Anchor link
Ik zou de session_start() in regel 21 helemaal naar boven halen, zodat die altijd uitgevoerd wordt.

Verder begrijp ik uit je verhaal dat onder regel 38 nog meer code staat die niet uitgevoerd mag worden als je niet bent ingelogd. Oftewel: als $_SESSION['id'] niet bestaat. (hint)

Heel kort door de bocht zou je bij regel 38 iets kunnen doen als:
if(!isset($_SESSION['id'])) exit();

maar dat kan ongetwijfeld een stuk eleganter...
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 02:13:43
Quote Anchor link
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.
- probeer lijn 21 is helemaal bovenaan je pagina te zetten na de php tag
- je beveiliging van je andere pagina's is misschien niet goed, laat die ook eens zien
- gebruik geen * in sql maar geef de velden aan
- als je dit boven je header zet dan zal het contact formulier niet juist staan denk ik.

Toevoeging op 21/08/2013 02:19:35:

iemand was me voor
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:23:36
Quote Anchor link
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Quote:
- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.

Specifieker: ik zou de wachtwoordcontrole ín de SQL-query doen. Als het wachtwoord verkeerd is, krijg je een lege resultset. Je kan dan niet meer onderscheiden of er een gebruikersnaam met een verkeerd wachtwoord is opgegeven of een niet-bestaande gebruikersnaam, maar een goed loginsysteem laat sowieso niet blijken waarom de inlog mislukt is.
Gewijzigd op 21/08/2013 02:29:16 door Willem vp
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 12:04:39
Quote Anchor link
Misschien ook wel aan te raden om niet md5 te gebruiken voor je wachtwoord, hier zijn al ongelofelijk veel rainbow tables voor. Misschien voor een sha256 gaan met een salt erin, is een stukje veiliger dan een md5 hash.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 12:51:39
Quote Anchor link
sorry ik heb het ff veranderd, want men hoeft hier geen{code} te gebruiken zie ik nu,
want < ? php zonder spaties is blijkbaar al genoeg het in een codeblok te zetten
Gewijzigd op 21/08/2013 12:59:34 door Niek Kasius
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 12:59:02
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...


kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:02:33
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Het staat een beetje appart geformuleerd, wat Php knipper bedoeld is:
mysql_ komt te vervallen, dus maak gebruik van mysqli_ dat is de opvolger van mysql_.
Gewijzigd op 21/08/2013 13:02:59 door Chris PHP
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:06:08
Quote Anchor link
aan de naam en wachtwoord ligt het niet, want als ik die login gewoon op zich zelf gebruik dan werkt het wel en stuurt die me door naar de admin via action="admin.php"
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:08:46
Quote Anchor link
Maar als je nu op inloggen klikt zonder iets in te vullen gaat hij door? Dat is toch logisch?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:27:36
Quote Anchor link
ja dat doet die.
Maar of dat logisch is, geloof ik niet want dan heeft een inlog gebeuren geen nut
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:32:04
Quote Anchor link
Hoe jij controleerd is dat logisch.

Als je het nu zo doet zal het stukken beter werken denk ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."'";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
$rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);

       if ($_POST['gebruikersnaam'] == $rij['gebruiker_naam'] && md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
}
else {
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>
Gewijzigd op 21/08/2013 13:32:35 door Chris PHP
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 13:43:41
Quote Anchor link
zou je me de beveileging van de pagina "inloggen.php" eens kunnen geven?

denkmetode van een simpel inlogsysteem (geen brute force en zo)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
1. Zijn alle velden (gebruikersnaam en wachtwoord) ingevuld?
   - ja
      2. Geef mij de naam en de rang van de persoon waar de gebruikersnaam en wachtwoordt overeenkomen.
         - gevonden
            3. session maken
               - gelukt
                  4. doorsturen
               - mislukt
                  4. Geef error
         - niet gevonden
            3. de gegevens waren fout
   - nee
      2. gelieve alle gegevens in te vullen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 14:40:00
Quote Anchor link
@Php knipper
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Zoals ik jouw tekst lees, komt mysqli dus ook binnen een paar php versies te vervallen?! Dat lees ik echter niet in
Php knipper op 21/08/2013 12:59:02:
kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php

Dat gaat volgens mij over mysql (zonder i)?!
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 14:46:19
Quote Anchor link
@Obelix,
Ik had dit idd een paar berichten terug ook uitgelegd dat het wat appart geformuleerd stond, en uitgelegd wat Php knipper nu precies bedoelde.

Zijn link was om aan te tonen dat mysql idd deprecated zou worden.
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 15:23:53
Quote Anchor link
klopt, ik was weer eens verstrooit
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 16:46:56
Quote Anchor link
Beveileging van de pagina "inloggen.php" ?
Als je bedoeld een script die de boel controleerd naardat je op inlogen hebt geklikt dat heb ik niet

Ik denk dat het zowiezo niet werkt. het is een kopie en komt van: www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/2-simpel-forum-compleet-in-te-bouwen-v2/492/
En daarin werkt het wel, Alleen moet je daar al direct inloggen of eerst registreren om uberhaupt wat te zien, een forum alleen voor leden. Dus heb je al een session start aan het begin.

Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.
En mijn kennis van de Engelse taal is ook niet je van het, ik kan me enigzins verstaanbaar maken en pot bier of vis and chips bestellen, maar veel verder kom je daar niet mee, laat staan technisch engels. en op die site van: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php heb ik ook niks aan komt uit een land waar ze zowel nederlands,frans en duits spreken maar schrijven in het nederlands schijnbaar daar ook moeilijk.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 16:48:38
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt mijn laatste voorbeeld geprobeerd?

Toevoeging op 21/08/2013 16:51:35:

Heb je tevens het jaar gezien van het script wat je gebruikt? Dat is van 8 jaar geleden! Ik zou zeggen weggooien en een nieuwe schrijven, je zult vast en zeker meer problemen tegenkomen met deprecated functies.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 19:34:26
Quote Anchor link
Niek Kasius op 21/08/2013 16:46:56:
Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.

Wat houdt je tegen om zelf wat te gaan schrijven?
Leer je van en kun je ook zelf makkelijk(er)/sneller eventuele problemen die je in de toekomst tegenkomt in scripts oplossen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

22/08/2013 00:49:52
Quote Anchor link
zelf schrijven, Hoe moet dat? moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

neem nou deprecated god mag weten wat het betekent, zal wel iets met precair (als ik het schrijf) of zo iets te maken hebben denk ik. Nu kan ik het wel alle gaan opzoeken met google, maar tegen de tijd dat ik dan zo'n script heb geschreven bestaat er misschien geen PHP meer of zitten ze in versie 9 of hoger En moet ik minimaal 90 jaar worden, en dan heb ik nog maar 25 jaar.
En daarbij waar moet dan gaan zoeken waar men duidelijke uitleg geeft over hoe je iets moet doen, want uit boeken zoals PHP voor Dummies en de PHP-bijbel word ik niet wijzer van. en voor hello world op je scherm te krijgen hadden ze geen PHP hoeven uitvinden, hier in ieder geval niet want de meeste tutorials die hier op de site staan zijn ook al verouderd.
Gewijzigd op 22/08/2013 01:03:19 door Niek Kasius
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2013 01:48:54
Quote Anchor link
Niek Kasius op 22/08/2013 00:49:52:
moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

Ja, en wat is nu het probleem? ;-)

Toen ik begon met programmeren was ik 13 jaar. Had op school amper 3 maanden Engels gehad. Internet bestond nog niet (tenzij je ARPAnet meerekent; die waren overigens net dat jaar overgestapt op een nieuw protocol dat TCP/IP heette). Boeken en tijdschriften over computers waren voornamelijk in het Engels.

Daar zat ik dan. Met een stapel Engelstalige boeken en een handwoordenboekje. Het duurde zeker een jaar voor ik zelfstandig een programma van meer dan 20 regels kon maken, maar op mijn 16e zat ik al maatwerksoftware te schrijven voor een autorijschool.

Technisch Engels heb ik sowieso nooit geleerd. Op de middelbare school werd dat niet onderwezen en op de HTS werd ervan uitgegaan dat je dat al kon lezen (of jezelf eigen kon maken). In het begin zul je heel vaak je woordenboek nodig hebben (en vaak ook nog ontdekken dat het woord dat je zoekt er niet eens in staat) maar hoe langer je ermee bezig bent, hoe vloeiender het zal gaan.

Overigens vind ik dat je je prioriteiten nogal verkeerd legt. Je wilt wel PHP leren, maar geen moeite doen voor Engels? Ik zou het juist andersom verwachten. Aan Engels heb je in (alle aspecten van) het leven veel meer dan aan PHP. En als je eenmaal een beetje Engels spreekt, dan blijkt PHP opeens ook een stuk eenvoudiger te gaan.

Enneh... wat betreft het woord 'deprecated', dat heeft niets te maken met 'precair' maar met 'depreciëren' (jawel, het tegenovergestelde van appreciëren).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.