inlog probleemje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/08/2013 08:11:16
Quote Anchor link
Niek Kasius op 22/08/2013 00:49:52:
zelf schrijven, Hhoe moet dat? mMoet ik eerst eEngels geeaan leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

Misschien ook nog wat aan je Nederlands doen... ;-)
De woorden die je voor het scripten nodig hebt, zijn beperkt.
Als je echt iets wilt, zul je er tijd en energie in moeten steken.

Als jij je wilt beperken tot kopiëren / plakken en niet de moeite neemt om zelf ook maar iets te leren/uit te zoeken, hoef je niet op mijn hulp te rekenen.
Gewijzigd op 22/08/2013 08:12:42 door Obelix Idefix
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:50:25
 
Niek Kasius

Niek Kasius

22/08/2013 10:35:02
Quote Anchor link
Quote:
zelf schrijven, Hhoe moet dat? mMoet ik eerst eEngels geeaan leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen

Misschien ook nog wat aan je Nederlands doen... ;-)
als je dat er zie zo ziet staan, moet je toch echt je bril eens poetsen of je pc laten naarkijken
want ik heb dat nog een na gekeken.
Maar wat punt 3 betreft heb je natuurlijk wel gelijk.

Willem vp!
appreciëren alweer zo;n moeilijk woord, kan ik dat ruilen voor 2 woordjes viaduct
grapje
Maar ik ben van een andere generatie dan de meeste hier, en er werd vroeger op school niet uit gelegt waarom iets was wat het was dat moest je gewoon maar aannemen, dat werd me pas uitgelegt tijdens een opfris curcus voor ouders waarvan de kinderen naar het verlolg onderwijs gingen, zoals bijvoorbeeld als ik een briefje op de deur hing voor de bakker dat ik geen brood nodig had die dag met de tekst "baker geen brood vandaag" fout was en het bakker moest zijn, dus dat als de klinker kort was in een woord je 2 medeklinker moest gebruiken en zo iets dergelijks, en dat een groep ook uit 1 ding of persoon kon bestaan, waardoor ik een beter inzicht kreeg.
en daarbij had ik al in de eerste klas een hekel aan school omdat ik altijd an mijn oren werd getrokken door dat kreng van een jufrouw.
 
Chris PHP

Chris PHP

22/08/2013 13:12:41
Quote Anchor link
@Niek,
Tja je wil programmeur worden of niet, als je geen moeite wil doen om te snappen wat je nu precies doet wordt het lastig. Ja Engels is een belangrijke taal in web development (ontwikkeling), dus je zult wel de basis van Engels moeten kennen.

Tutorials zijn er om van te leren, niet 1-op-1 te copy/pasten (kopieeren/plakken) en hier en daar wat aanpassingen te doen. Uiteraard hebben meerdere mensen dit al uitgelegd aan je zie ik, maar je moet dus geen scripts van 8 jaar oud gaan gebruiken.

Hier zitten functies in die er dus in nieuwere PHP versies uit zijn gehaald, dit kan verschillende redenen hebben maar dat is niet belangrijk. Belangrijk is dat je dus zelf weet wat je doet, anders zul je nooit een stabiele omgeving kunnen ontwikkelen.

Tevens is een simpel login script voor iemand met basis kennis Engels, PHP en MySQL in ongeveer 2 a 4 uur te schrijven. Dus dan moet jij dat makkelijk in een week kunnen lijkt me ;-)

PHP for Dummies is mooie stof voor een beginner, voor Hello World op je scherm heb je geen PHP nodig klopt. Maar nu weet je wel dat doormiddel van een echo je php output (uitvoer) op je scherm kunt weergeven. Het heet niet voor niets PHP voor Dummies, dit is voor mensen die nog nooit wat met PHP gedaan hebben.

Dat je gelijk een hoog project pakt als eerste echte PHP ervaring is niet verstandig, begin met wat simpels en ga gewoon verschillende PHP functies gebruiken en kijken hoe ze werken. Heb je die onder de knie dan kun je verder gaan kijken naar wat uitgebreidere en gecompliceerdere code zoals inlog systemen en protected (beschermde) pagina's etc.

Succes, maar ik raad je wel aan om een goed PHP boek door te nemen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

23/08/2013 00:53:50
Quote Anchor link
En wat is een goed boek, want in de boekenwinkels hier in de buurt vind je dat soort boeken niet meer, zodat je er eerst in kunt kijken, en via internet bestellen is ook geen optie meer voor mij, want dat heeft me al genoeg gekost voor iets waar in niks mee kan. jaren geleden had iemand me aangepraat dat ik de PHP bijbel moest kopen, nou dat is geen boek maar een naslagwerk dat niet ff op je schoot neemt als aan je pc zit.
En daar heb ik nu dus niks meer aan, net zo als PHP en mySQL voor dummies want die werkte met mysql
Gewijzigd op 23/08/2013 00:57:18 door Niek Kasius
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/08/2013 01:49:31
Quote Anchor link
Niek, geen kritiek maar misschien een wijze levensles.

Als jij (als bestuurder) in een auto zit en je kijkt constant in je achteruitkijkspiegel, dan is de kans groot dat je je bestemming niet zult halen.

Als je iets wilt bereiken in het leven, dan moet je proberen om vooruit te kijken en je niet te laten belemmeren door dingen die in het verleden zijn gebeurd. Dat je een vervelende juffrouw had in de eerste klas, of dat je een keer een verkeerd boek hebt gekocht is geen reden om dan maar nooit meer een boek te kopen of om nooit meer iets te leren. Probeer het eens als een uitdaging te zien. Probeer eens wél een goed boek te vinden! Ga eens kijken op bol.com of er een leuk boek tussen staat! En heb je iets gevonden? Dan kun je voordat je het aanschaft hier vragen of het een goed boek is.

Maar in het algemeen: laat je niet leiden door je verleden, maar kijk vooruit naar je toekomst! Wordt je leven een stuk leuker en interessanter van.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/08/2013 09:23:16
Quote Anchor link
@Niek,
We hebben hier op het forum een stuk dat heet PHP Boeken, kijk daar eens even staan een paar mooie voorbeelden tussen.

Van alle boeken zijn tegenwoordig online inkijk exemplaren, dus google het boek en je zult verder komen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

24/08/2013 00:10:16
Quote Anchor link
ja inkijken dat kan je, maar je schiet er niks mee op want je krijgt maar een paar pagina's te zien, en wat je te zien krijgt is de index en het voorwoord, tenminste bij Bol.com heb ik dat ervaren, en de recessies de erbij staan zijn door een medewerker geschreven volgens mij, Op een naar bij het handboek HTML5 en css3 van Peter Doorlaard want die is van mij.

En die boeken die hier beschreven staan zijn ook PHP6 naar ook al verouderd, want die gaan allemaal over mysql en niet over mysqli
Gewijzigd op 24/08/2013 00:13:52 door Niek Kasius
 
Willem vp

Willem vp

24/08/2013 02:04:29
Quote Anchor link
Niek Kasius op 24/08/2013 00:10:16:
ook al verouderd, want die gaan allemaal over mysql en niet over mysqli

Op zich hoeft dat niet zo'n probleem te zijn. Als je overal waar mysql staat mysqli neerzet, ben je er eigenlijk al bijna. Het grote verschil is dat je bij mysqli altijd een resource mee moet geven terwijl dat bij de mysql-functies meestal optioneel was (maar m.i. sowieso verstandig om te doen).

Verder maakt het niet zo gek veel uit of je een boek over PHP 5.0, 5.3 of 5.5 hebt. De basis van de taal blijft hetzelfde. Waarschijnlijk kun je zelfs beter een boek hebben over 5.0 dan over 5.5, vooral als je een provider hebt die nog met 5.3 werkt (en dat zijn er best een hoop). Tegen de tijd dat je nut hebt van de functionaliteit die in 5.3, 5.4 of 5.5 is toegevoegd, heb je waarschijnlijk het boek niet eens meer nodig. ;-)
 
Eddy E

Eddy E

24/08/2013 08:06:39
Quote Anchor link
Overstappen van mysqli_query() is echt eenvoudig:

Zoek: mysql_
Vervang door: mysqli_

Zoek: mysqli_query(
Vervang: sql_query(

Voeg extra bestand toe, include die en zet in dat bestand dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function sql_query($query)
 {

 global $connection; // of $link of wat je db-connectie ook is

 return mysqli_query($query, $connection)
 }

?>


Klaaaar :D
 
Willem vp

Willem vp

25/08/2013 13:31:38
Quote Anchor link
Eddy E op 24/08/2013 08:06:39:
return mysqli_query($query, $connection)

Bijna goed. ;-) Het moet uiteraard zijn:

return mysqli_query($connection, $query);
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/08/2013 14:25:02
Quote Anchor link
Dus je wilt zeggen dat als ik alles wat mysql is vervang door mysqli ik in principe klaar ben?

En als ik dat zou doen dan nog blijf ik toch met dat uitlog probleem zitten. WANT

Ik heb nu 2 andere login scripts.
Een met mysqli maar zonder md5, sha1 of iets dergelijks dat wel werkt op zich, maar als ik mijn admin erin zet kan ik wel inloggen, maar dat uitloggen werkt dan nog steeds niet, het wel alsof ik ben uitgelogt en stuurt me terug naar de login, maar als ik dan afsluit en opnieuw de pagina open ben ik nog steeds in gelogt.

En een zonder mysql, dus ook zonder beveiliging.
Maar dat werkt wel, als ik daarin uitlog dan ben ik ook werkelijk uigelogt.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

28/08/2013 19:33:30
Quote Anchor link
Hehe!! Ik denk dat ik er uit ben volgens mij?.
Heb dat script met mysqli wat aangepast heb er een sha1 en een email met controle aan toegevoegd, En het werkt ook nog, ik kan nu registreren en alles komt in de database, en ik kan inloggen, alleen gaat dat volgens mij op een omslachtige manier, ik heb members met daarin het admin script en members2 waarin ik de login mee open.
Maar als ik de admin via de login open word die ook wel geopend maar werk het uilog gebeuren niet en kan ik er zonder inloggen weer in.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2013 19:42:47
Quote Anchor link
Leuk om te horen dat je lekker op weg bent...

Als je wilt dat we even meehelpen zoeken naar je probleem, laat dan op zijn mist even je relevante code zien.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/08/2013 01:19:19
Quote Anchor link
Ja ik weet dat je ergens inlogt dat het vaak via een apart inlog script gaat, maar ik had ook een script waar het inlog gebeuren direct in de admin zat en dat werkte toen prima met php4.
Maar nu met php5.4 en mysqli krijg ik dat niet voor mekaar.
Ik heb onderstaand inlog script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php
session_start();
require "config.php"; //Connection Script, include in every file!

//Check to see if the user is logged in.

if(isset($_SESSION['user'])){
    header("location: members.php"); //isset check to see if a variables has been 'set'
}

if(isset($_POST['submit']))
{

//Variables from the table
    $user  = $_POST['user'];
    $pass  = sha1($_POST['pass']);
        
    //Prevent MySQL Injections
    $user  = stripslashes($user);
    $pass  = stripslashes($pass);
    
    $user  = mysqli_real_escape_string($con, $user);
    $pass  = mysqli_real_escape_string($con, $pass);
    
    //Check to see if the user left any space empty!
    if($user == "" || $pass == "")
    {

       echo "Please fill in all the information!";
    }

    
    //Check to see if the username AND password MATCHES the username AND password in the DB
    else
    {
       $query = mysqli_query($con,"SELECT * FROM members WHERE username = '$user' and password = '$pass'") or die("Can not query DB.");
       $count = mysqli_num_rows($query);
        
       if($count == 1){
          //YES WE FOUND A MATCH!
          $_SESSION['username'] = $user; //Create a session for the user!
          header ("location: members.php");
       }

        
       else{
          echo "Username and Password DO NOT MATCH! TRY AGAIN!";
       }
    }
    
 }


 ?>


 <html>
 <table width="300" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" border="1px solid black">

 <tr>
 <form name="register" method="post" action="login.php">
 <td>

 <table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">

 <tr>
 <td colspan="3"><strong><center>Login </center></strong></td>
 </tr>

 <tr>
 <td width="78">Username</td>
 <td width="6">:</td>
 <td width="294"><input type="text" name="user" id="user"></td>
 </tr>

 <tr>
 <td>Password</td>
 <td>:</td>
 <td><input type="password" name="pass" id="pass"></td>
 </tr>

 <tr>
 <td></td>
 <td></td>
 <td><input type="submit" name="submit" value="Login"></td>
 </tr>

 </table>
 </td>
 </form>
 </tr>
 </table>

 </html>



En in die members(admin) staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php  
session_start();
require "config.php"; //Connection Script, include in every file!
//Controleerd of de gebruiker is ingelogt.

if(isset($_SESSION['username'])){
    echo "Hello ".$_SESSION['username']." &nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href='logout.php'>Uit loggen</a>.";
 }

ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include ("../../includes/admin_header.php");
include ("../../includes/config.php");
include ("../../includes/verwerk.php");
?>

</head>
<body>
plus de rest van de admin.

En in die members2(admin) staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();
require "config.php";

//Controleerd of de gebruiker is ingelogt.
if(isset($_SESSION['username'])){
  echo '<h2 align="center"><br /><font color="red">'; echo "Hello ".$_SESSION['username'].", <br /><a href='logout.php'>Klik Om uit loggen.</a></>";
}

else{
  echo '<h2 align="center"><br /><font color="red">Please <a href="login.php">Log In </a> Om de Admin pagina te openen!';
}

?>

En verder niks

PS.
ik heb dat oude script ff op gezocht en gezien dat het inlog gebeuren zonder database ging, en met cookies
Gewijzigd op 29/08/2013 01:55:15 door Niek Kasius
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2013 13:26:44
Quote Anchor link
Niek Kasius op 29/08/2013 01:19:19:
Maar nu met php5.4 en mysqli krijg ik dat niet voor mekaar.

Wat lukt er niet dan?

T.a.v. de code:

Zet error-reporting in elk script en helemaal boven aan (na session_start).
Om te controleren of een formulier verzonden is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
ipv $_POST['submit']
Na header -> exit;
Je controleert niet of de variabelen $_POST['user'] en $_POST['pass'] bestaan.
Waarom nieuwe variabelen aanmaken obv $_POST-waarden?
Waarom stripslashes bij een wachtwoord?
mysqli_real_escape_string gebruik je _in_ een query.
Wat gebeurt er als beide velden leeg zijn (op regel 24)?
Gebruik geen * maar benoem het veld/de velden die je wilt opvragen.
Variabelen buiten quotes in een query.
Waar is de foutafhandeling van de query (geen or die aub, jij gaat toch ook niet dood als je een keer iets fout doet?!)?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/08/2013 01:48:53
Quote Anchor link
Bedankt! Obelix en Idefix
Voor die tip van exit();
Het werkt nu,
En op regel 24 als ik geen naam en of wachtwoord invul krijg ik: Please fill in all the information! en als de naam of wachtwoord verkeerd invul, krijg ik: Username and Password DO NOT MATCH! TRY AGAIN!
Dus een controle zit er wel op.
Het zou nog beter kunnen door de naam en wachtwoord gescheiden weer te geven als die fout is, maar ik hen hier al erg tevreden mee.

Oh ja en de config heb is ook veranderd dus geen or die meer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$host
     = "localhost";
$username = "";
$password = "";
$db       = "";

$con = mysqli_connect($host,$username,$password,$db);

/* check connection */
if (mysqli_connect_errno()) {
printf("Fout in de connectie!: %s\n", mysqli_connect_error());

exit();
}
[
/code]
Gewijzigd op 31/08/2013 02:45:30 door Niek Kasius
 
Niek Kasius

Niek Kasius

01/09/2013 17:44:06
Quote Anchor link
Toch nog niet goed blijkbaar.
Het inloggen werkt wel goed, maar ik kan inloggen met en of zonder hoofdletters, Dus bijvoorbeeld Niek, niek, nIeK, NIeK enz, enz. en dat is niet de bedoeling, met het wachtwoord gaat het wel goed.
Gewijzigd op 01/09/2013 17:44:47 door Niek Kasius
 
Bart V B

Bart V B

02/09/2013 05:00:37
Quote Anchor link
Dat klopt, Mysql is case insensitive.
Lees mijn topic eens door.
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hoe-maak-ik-mysql-case-sensitive/91993/
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/09/2013 07:40:33
Quote Anchor link
Voeg het sleutelwoord BINARY toe als je een onderscheid wilt maken tussen hoofdletters en kleine letters. Voor de gebruikersnaam bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM members WHERE BINARY username = '$user' and password = '$pass'";
?>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

02/09/2013 18:56:57
Quote Anchor link
Bedankt!! Ward van der Put
dat werkt.

Eddy E!
Ja was het maar zo gemakkelijk, dat gaat voor sommige scripts blijkbaar niet op.
Want dit was het orgineel
{code]
stand.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$stand_sql
="SELECT id, team, punten, wedstrijden, winst, verlies, gelijk, caramboles, maken, beurten, moyenne, percent, voor, tegen, punten, ROUND(voor/maken, 2) AS percent, ROUND(voor/beurten, 2) AS moyenne FROM stand ORDER BY punten DESC";
 $uitslag_resultaat = mysql_query($stand_sql) or die(sql_error());
   while($uitslag = mysql_fetch_array($uitslag_resultaat))
{

?>


En heb dit heb veranders in dit, en dat werkt wel,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function sql_query($query)
 {

 global $conn; // of $link of wat je db-connectie ook is

 return mysqli_query($conn, $query);
 }

$stand_mysqli = "SELECT id, team, punten, wedstrijden, winst, verlies, gelijk, caramboles, maken, beurten, moyenne, percent,

voor, tegen, punten, ROUND(voor/maken, 2) AS percent, ROUND(voor/beurten, 2) AS moyenne FROM stand ORDER BY punten DESC"
;
 $uitslag_resultaat = sql_query($stand_mysqli) or die(mysqli_error());
   while($uitslag = mysqli_fetch_array($uitslag_resultaat))
{

?>


Maar bij een ander script werkt het blijkbaar niet.
uitslagen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum
= '%d-%m-%Y';
$uitslag_query = "SELECT * FROM wedstrijden ORDER BY id ASC";
$uitslag_resultaat = mysql_query($uitslag_query) or die(mysql_error());
while($uitslag = mysql_fetch_array($uitslag_resultaat))
{

?>

veranderd naar en dat werkt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function sql_query($query)
 {

 global $conn; // of $link of wat je db-connectie ook is

return mysqli_query($conn, $query);
 }


$datum = '%d-%m-%Y';
$uitslag_mysqli_query = "SELECT * FROM wedstrijden ORDER BY id ASC";
$uitslag_resultaat = sql_query($uitslag_mysqli_query) or die(mysqli_error());
while($uitslag = mysqli_fetch_array($uitslag_resultaat))
{

?>

Dan krijg ik 2 meldingen.

SCREAM: Error suppression ignored for
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\wamp\www\inloggen\uitslagen.php on line 35
En

SCREAM: Error suppression ignored for
Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\wamp\www\inloggen\uitslagen.php on line 40
Ps.
regel 35 is hier regel 6 en regel 40 is dan 11
Gewijzigd op 03/09/2013 02:37:46 door Niek Kasius
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.