inlog probleemje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 01:42:57
Quote Anchor link
Ik heb een klein probleempje met onderstaand script het werkt wel, alleen wil die niet uit gaan.
ik heb in extra al op browergeschiedenis verwijderen geklikt en de explorer al afgeloten en de wamp server ook al afgesloten.
Maar nadat ik die opnieuw had aan gezet kan gewoon inloggen zonder een naam en wachtwoord in te vullen.
EN nog iets, als ik dit script include boven in mijn admin script dus direct onder ?php dus voor de header en zo dan zou die toch alleen dat inlog form moeten laten zien neem ik aan en niet de rest van de admin.
het word wel geplaatst alleen niet zichtbaar doordat de <div id="header"> een background-color heeft, maar toch zie ik dan de hele inhoud van het script.
Alleen als ik dat inloggen op zich zelf gebruik dan werkt het wel en word ik door gestuurd naar de admin, Maar dat is niet erg veilig denk ik toch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."';";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
   $gebruiker_tellen= mysql_num_rows($gebruiker_sql);
    if ($gebruiker_tellen == 1){
        $rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);
               if(md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
    }
else{
        echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
    }
}
else{
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>

Edit:
Code-tag gefixxed
Gewijzigd op 28/08/2013 19:37:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:30:54
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:06:42
Quote Anchor link
Ik zou de session_start() in regel 21 helemaal naar boven halen, zodat die altijd uitgevoerd wordt.

Verder begrijp ik uit je verhaal dat onder regel 38 nog meer code staat die niet uitgevoerd mag worden als je niet bent ingelogd. Oftewel: als $_SESSION['id'] niet bestaat. (hint)

Heel kort door de bocht zou je bij regel 38 iets kunnen doen als:
if(!isset($_SESSION['id'])) exit();

maar dat kan ongetwijfeld een stuk eleganter...
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 02:13:43
Quote Anchor link
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.
- probeer lijn 21 is helemaal bovenaan je pagina te zetten na de php tag
- je beveiliging van je andere pagina's is misschien niet goed, laat die ook eens zien
- gebruik geen * in sql maar geef de velden aan
- als je dit boven je header zet dan zal het contact formulier niet juist staan denk ik.

Toevoeging op 21/08/2013 02:19:35:

iemand was me voor
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:23:36
Quote Anchor link
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Quote:
- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.

Specifieker: ik zou de wachtwoordcontrole ín de SQL-query doen. Als het wachtwoord verkeerd is, krijg je een lege resultset. Je kan dan niet meer onderscheiden of er een gebruikersnaam met een verkeerd wachtwoord is opgegeven of een niet-bestaande gebruikersnaam, maar een goed loginsysteem laat sowieso niet blijken waarom de inlog mislukt is.
Gewijzigd op 21/08/2013 02:29:16 door Willem vp
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 12:04:39
Quote Anchor link
Misschien ook wel aan te raden om niet md5 te gebruiken voor je wachtwoord, hier zijn al ongelofelijk veel rainbow tables voor. Misschien voor een sha256 gaan met een salt erin, is een stukje veiliger dan een md5 hash.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 12:51:39
Quote Anchor link
sorry ik heb het ff veranderd, want men hoeft hier geen{code} te gebruiken zie ik nu,
want < ? php zonder spaties is blijkbaar al genoeg het in een codeblok te zetten
Gewijzigd op 21/08/2013 12:59:34 door Niek Kasius
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 12:59:02
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...


kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:02:33
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Het staat een beetje appart geformuleerd, wat Php knipper bedoeld is:
mysql_ komt te vervallen, dus maak gebruik van mysqli_ dat is de opvolger van mysql_.
Gewijzigd op 21/08/2013 13:02:59 door Chris PHP
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:06:08
Quote Anchor link
aan de naam en wachtwoord ligt het niet, want als ik die login gewoon op zich zelf gebruik dan werkt het wel en stuurt die me door naar de admin via action="admin.php"
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:08:46
Quote Anchor link
Maar als je nu op inloggen klikt zonder iets in te vullen gaat hij door? Dat is toch logisch?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:27:36
Quote Anchor link
ja dat doet die.
Maar of dat logisch is, geloof ik niet want dan heeft een inlog gebeuren geen nut
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:32:04
Quote Anchor link
Hoe jij controleerd is dat logisch.

Als je het nu zo doet zal het stukken beter werken denk ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."'";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
$rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);

       if ($_POST['gebruikersnaam'] == $rij['gebruiker_naam'] && md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
}
else {
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>
Gewijzigd op 21/08/2013 13:32:35 door Chris PHP
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 13:43:41
Quote Anchor link
zou je me de beveileging van de pagina "inloggen.php" eens kunnen geven?

denkmetode van een simpel inlogsysteem (geen brute force en zo)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
1. Zijn alle velden (gebruikersnaam en wachtwoord) ingevuld?
   - ja
      2. Geef mij de naam en de rang van de persoon waar de gebruikersnaam en wachtwoordt overeenkomen.
         - gevonden
            3. session maken
               - gelukt
                  4. doorsturen
               - mislukt
                  4. Geef error
         - niet gevonden
            3. de gegevens waren fout
   - nee
      2. gelieve alle gegevens in te vullen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 14:40:00
Quote Anchor link
@Php knipper
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Zoals ik jouw tekst lees, komt mysqli dus ook binnen een paar php versies te vervallen?! Dat lees ik echter niet in
Php knipper op 21/08/2013 12:59:02:
kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php

Dat gaat volgens mij over mysql (zonder i)?!
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 14:46:19
Quote Anchor link
@Obelix,
Ik had dit idd een paar berichten terug ook uitgelegd dat het wat appart geformuleerd stond, en uitgelegd wat Php knipper nu precies bedoelde.

Zijn link was om aan te tonen dat mysql idd deprecated zou worden.
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 15:23:53
Quote Anchor link
klopt, ik was weer eens verstrooit
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 16:46:56
Quote Anchor link
Beveileging van de pagina "inloggen.php" ?
Als je bedoeld een script die de boel controleerd naardat je op inlogen hebt geklikt dat heb ik niet

Ik denk dat het zowiezo niet werkt. het is een kopie en komt van: www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/2-simpel-forum-compleet-in-te-bouwen-v2/492/
En daarin werkt het wel, Alleen moet je daar al direct inloggen of eerst registreren om uberhaupt wat te zien, een forum alleen voor leden. Dus heb je al een session start aan het begin.

Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.
En mijn kennis van de Engelse taal is ook niet je van het, ik kan me enigzins verstaanbaar maken en pot bier of vis and chips bestellen, maar veel verder kom je daar niet mee, laat staan technisch engels. en op die site van: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php heb ik ook niks aan komt uit een land waar ze zowel nederlands,frans en duits spreken maar schrijven in het nederlands schijnbaar daar ook moeilijk.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 16:48:38
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt mijn laatste voorbeeld geprobeerd?

Toevoeging op 21/08/2013 16:51:35:

Heb je tevens het jaar gezien van het script wat je gebruikt? Dat is van 8 jaar geleden! Ik zou zeggen weggooien en een nieuwe schrijven, je zult vast en zeker meer problemen tegenkomen met deprecated functies.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 19:34:26
Quote Anchor link
Niek Kasius op 21/08/2013 16:46:56:
Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.

Wat houdt je tegen om zelf wat te gaan schrijven?
Leer je van en kun je ook zelf makkelijk(er)/sneller eventuele problemen die je in de toekomst tegenkomt in scripts oplossen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

22/08/2013 00:49:52
Quote Anchor link
zelf schrijven, Hoe moet dat? moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

neem nou deprecated god mag weten wat het betekent, zal wel iets met precair (als ik het schrijf) of zo iets te maken hebben denk ik. Nu kan ik het wel alle gaan opzoeken met google, maar tegen de tijd dat ik dan zo'n script heb geschreven bestaat er misschien geen PHP meer of zitten ze in versie 9 of hoger En moet ik minimaal 90 jaar worden, en dan heb ik nog maar 25 jaar.
En daarbij waar moet dan gaan zoeken waar men duidelijke uitleg geeft over hoe je iets moet doen, want uit boeken zoals PHP voor Dummies en de PHP-bijbel word ik niet wijzer van. en voor hello world op je scherm te krijgen hadden ze geen PHP hoeven uitvinden, hier in ieder geval niet want de meeste tutorials die hier op de site staan zijn ook al verouderd.
Gewijzigd op 22/08/2013 01:03:19 door Niek Kasius
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2013 01:48:54
Quote Anchor link
Niek Kasius op 22/08/2013 00:49:52:
moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

Ja, en wat is nu het probleem? ;-)

Toen ik begon met programmeren was ik 13 jaar. Had op school amper 3 maanden Engels gehad. Internet bestond nog niet (tenzij je ARPAnet meerekent; die waren overigens net dat jaar overgestapt op een nieuw protocol dat TCP/IP heette). Boeken en tijdschriften over computers waren voornamelijk in het Engels.

Daar zat ik dan. Met een stapel Engelstalige boeken en een handwoordenboekje. Het duurde zeker een jaar voor ik zelfstandig een programma van meer dan 20 regels kon maken, maar op mijn 16e zat ik al maatwerksoftware te schrijven voor een autorijschool.

Technisch Engels heb ik sowieso nooit geleerd. Op de middelbare school werd dat niet onderwezen en op de HTS werd ervan uitgegaan dat je dat al kon lezen (of jezelf eigen kon maken). In het begin zul je heel vaak je woordenboek nodig hebben (en vaak ook nog ontdekken dat het woord dat je zoekt er niet eens in staat) maar hoe langer je ermee bezig bent, hoe vloeiender het zal gaan.

Overigens vind ik dat je je prioriteiten nogal verkeerd legt. Je wilt wel PHP leren, maar geen moeite doen voor Engels? Ik zou het juist andersom verwachten. Aan Engels heb je in (alle aspecten van) het leven veel meer dan aan PHP. En als je eenmaal een beetje Engels spreekt, dan blijkt PHP opeens ook een stuk eenvoudiger te gaan.

Enneh... wat betreft het woord 'deprecated', dat heeft niets te maken met 'precair' maar met 'depreciëren' (jawel, het tegenovergestelde van appreciëren).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.