inlog probleemje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 01:42:57
Quote Anchor link
Ik heb een klein probleempje met onderstaand script het werkt wel, alleen wil die niet uit gaan.
ik heb in extra al op browergeschiedenis verwijderen geklikt en de explorer al afgeloten en de wamp server ook al afgesloten.
Maar nadat ik die opnieuw had aan gezet kan gewoon inloggen zonder een naam en wachtwoord in te vullen.
EN nog iets, als ik dit script include boven in mijn admin script dus direct onder ?php dus voor de header en zo dan zou die toch alleen dat inlog form moeten laten zien neem ik aan en niet de rest van de admin.
het word wel geplaatst alleen niet zichtbaar doordat de <div id="header"> een background-color heeft, maar toch zie ik dan de hele inhoud van het script.
Alleen als ik dat inloggen op zich zelf gebruik dan werkt het wel en word ik door gestuurd naar de admin, Maar dat is niet erg veilig denk ik toch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."';";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
   $gebruiker_tellen= mysql_num_rows($gebruiker_sql);
    if ($gebruiker_tellen == 1){
        $rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);
               if(md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
    }
else{
        echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
    }
}
else{
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>

Edit:
Code-tag gefixxed
Gewijzigd op 28/08/2013 19:37:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:28:18
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:06:42
Quote Anchor link
Ik zou de session_start() in regel 21 helemaal naar boven halen, zodat die altijd uitgevoerd wordt.

Verder begrijp ik uit je verhaal dat onder regel 38 nog meer code staat die niet uitgevoerd mag worden als je niet bent ingelogd. Oftewel: als $_SESSION['id'] niet bestaat. (hint)

Heel kort door de bocht zou je bij regel 38 iets kunnen doen als:
if(!isset($_SESSION['id'])) exit();

maar dat kan ongetwijfeld een stuk eleganter...
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 02:13:43
Quote Anchor link
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.
- probeer lijn 21 is helemaal bovenaan je pagina te zetten na de php tag
- je beveiliging van je andere pagina's is misschien niet goed, laat die ook eens zien
- gebruik geen * in sql maar geef de velden aan
- als je dit boven je header zet dan zal het contact formulier niet juist staan denk ik.

Toevoeging op 21/08/2013 02:19:35:

iemand was me voor
 
Willem vp

Willem vp

21/08/2013 02:23:36
Quote Anchor link
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Quote:
- je kan het beste ook zoeken of het wachtwoord en de gebruikersnaam gelijk zijn dn moet je dat later niet meer doen.

Specifieker: ik zou de wachtwoordcontrole ín de SQL-query doen. Als het wachtwoord verkeerd is, krijg je een lege resultset. Je kan dan niet meer onderscheiden of er een gebruikersnaam met een verkeerd wachtwoord is opgegeven of een niet-bestaande gebruikersnaam, maar een goed loginsysteem laat sowieso niet blijken waarom de inlog mislukt is.
Gewijzigd op 21/08/2013 02:29:16 door Willem vp
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 12:04:39
Quote Anchor link
Misschien ook wel aan te raden om niet md5 te gebruiken voor je wachtwoord, hier zijn al ongelofelijk veel rainbow tables voor. Misschien voor een sha256 gaan met een salt erin, is een stukje veiliger dan een md5 hash.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 12:51:39
Quote Anchor link
sorry ik heb het ff veranderd, want men hoeft hier geen{code} te gebruiken zie ik nu,
want < ? php zonder spaties is blijkbaar al genoeg het in een codeblok te zetten
Gewijzigd op 21/08/2013 12:59:34 door Niek Kasius
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 12:59:02
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...


kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:02:33
Quote Anchor link
Willem vp op 21/08/2013 02:23:36:
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Huh? Als je nu al weet dat het gaat vervallen, dan ga je dat toch ook niet gebruiken? Voor zover ik weet zijn er overigens geen plannen om van mysqli af te stappen...

Het staat een beetje appart geformuleerd, wat Php knipper bedoeld is:
mysql_ komt te vervallen, dus maak gebruik van mysqli_ dat is de opvolger van mysql_.
Gewijzigd op 21/08/2013 13:02:59 door Chris PHP
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:06:08
Quote Anchor link
aan de naam en wachtwoord ligt het niet, want als ik die login gewoon op zich zelf gebruik dan werkt het wel en stuurt die me door naar de admin via action="admin.php"
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:08:46
Quote Anchor link
Maar als je nu op inloggen klikt zonder iets in te vullen gaat hij door? Dat is toch logisch?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 13:27:36
Quote Anchor link
ja dat doet die.
Maar of dat logisch is, geloof ik niet want dan heeft een inlog gebeuren geen nut
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 13:32:04
Quote Anchor link
Hoe jij controleerd is dat logisch.

Als je het nu zo doet zal het stukken beter werken denk ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
include('../includes/config.php');
// bovenstaan is om alle foutmeldingen op het beeldscherm te zetten.
// en we moeten natuurlijk de verbind.php include omdat we verbinding willen
// met de database

if(isset($_POST['inloggen']))
{

   $gebruiker_query = "SELECT * FROM speler WHERE gebruiker_naam = '".mysql_real_escape_string(trim($_POST['gebruikersnaam']))."'";
   $gebruiker_sql   = mysql_query($gebruiker_query)or die(mysql_error());
$rij = mysql_fetch_array($gebruiker_sql);

       if ($_POST['gebruikersnaam'] == $rij['gebruiker_naam'] && md5($_POST['wachtwoord']) == $rij['gebruiker_wachtwoord']){
                session_start();
                   $_SESSION['id'] = $rij['id'];
                   $_SESSION['gebruiker_naam'] = $rij['gebruiker_naam'];
                   $_SESSION['gebruiker_rank'] = $rij['gebruiker_rank'];
                header('Location: inloggen.php');
               }
else{
                   echo 'Fout bij het inloggen. Probeer het opnieuw';
               }
}
else {
    echo '<form method="POST" action="admin.php">
          Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
          Wachtwoord: &nbsp;<input type="password" name="wachtwoord"><br />
          <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen">'
;
}

?>
Gewijzigd op 21/08/2013 13:32:35 door Chris PHP
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 13:43:41
Quote Anchor link
zou je me de beveileging van de pagina "inloggen.php" eens kunnen geven?

denkmetode van een simpel inlogsysteem (geen brute force en zo)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
1. Zijn alle velden (gebruikersnaam en wachtwoord) ingevuld?
   - ja
      2. Geef mij de naam en de rang van de persoon waar de gebruikersnaam en wachtwoordt overeenkomen.
         - gevonden
            3. session maken
               - gelukt
                  4. doorsturen
               - mislukt
                  4. Geef error
         - niet gevonden
            3. de gegevens waren fout
   - nee
      2. gelieve alle gegevens in te vullen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 14:40:00
Quote Anchor link
@Php knipper
Php knipper op 21/08/2013 02:13:43:
tip: mysql gaat vervallen binnenkort, probeer mysqli dat gaat vervallen binnen een paar php versies

Zoals ik jouw tekst lees, komt mysqli dus ook binnen een paar php versies te vervallen?! Dat lees ik echter niet in
Php knipper op 21/08/2013 12:59:02:
kennelijk trek ik toch aan het langste eind: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php

Dat gaat volgens mij over mysql (zonder i)?!
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 14:46:19
Quote Anchor link
@Obelix,
Ik had dit idd een paar berichten terug ook uitgelegd dat het wat appart geformuleerd stond, en uitgelegd wat Php knipper nu precies bedoelde.

Zijn link was om aan te tonen dat mysql idd deprecated zou worden.
 
Php knipper

php knipper

21/08/2013 15:23:53
Quote Anchor link
klopt, ik was weer eens verstrooit
 
Niek Kasius

Niek Kasius

21/08/2013 16:46:56
Quote Anchor link
Beveileging van de pagina "inloggen.php" ?
Als je bedoeld een script die de boel controleerd naardat je op inlogen hebt geklikt dat heb ik niet

Ik denk dat het zowiezo niet werkt. het is een kopie en komt van: www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/2-simpel-forum-compleet-in-te-bouwen-v2/492/
En daarin werkt het wel, Alleen moet je daar al direct inloggen of eerst registreren om uberhaupt wat te zien, een forum alleen voor leden. Dus heb je al een session start aan het begin.

Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.
En mijn kennis van de Engelse taal is ook niet je van het, ik kan me enigzins verstaanbaar maken en pot bier of vis and chips bestellen, maar veel verder kom je daar niet mee, laat staan technisch engels. en op die site van: http://be2.php.net/manual/en/function.mysql-affected-rows.php heb ik ook niks aan komt uit een land waar ze zowel nederlands,frans en duits spreken maar schrijven in het nederlands schijnbaar daar ook moeilijk.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/08/2013 16:48:38
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt mijn laatste voorbeeld geprobeerd?

Toevoeging op 21/08/2013 16:51:35:

Heb je tevens het jaar gezien van het script wat je gebruikt? Dat is van 8 jaar geleden! Ik zou zeggen weggooien en een nieuwe schrijven, je zult vast en zeker meer problemen tegenkomen met deprecated functies.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2013 19:34:26
Quote Anchor link
Niek Kasius op 21/08/2013 16:46:56:
Ik heb al zowat alle inlog scripts en pagina beveilingen uitgeprobeerd die hier staan maar die werken allemaal op de een of andere manier niet.

Wat houdt je tegen om zelf wat te gaan schrijven?
Leer je van en kun je ook zelf makkelijk(er)/sneller eventuele problemen die je in de toekomst tegenkomt in scripts oplossen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

22/08/2013 00:49:52
Quote Anchor link
zelf schrijven, Hoe moet dat? moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

neem nou deprecated god mag weten wat het betekent, zal wel iets met precair (als ik het schrijf) of zo iets te maken hebben denk ik. Nu kan ik het wel alle gaan opzoeken met google, maar tegen de tijd dat ik dan zo'n script heb geschreven bestaat er misschien geen PHP meer of zitten ze in versie 9 of hoger En moet ik minimaal 90 jaar worden, en dan heb ik nog maar 25 jaar.
En daarbij waar moet dan gaan zoeken waar men duidelijke uitleg geeft over hoe je iets moet doen, want uit boeken zoals PHP voor Dummies en de PHP-bijbel word ik niet wijzer van. en voor hello world op je scherm te krijgen hadden ze geen PHP hoeven uitvinden, hier in ieder geval niet want de meeste tutorials die hier op de site staan zijn ook al verouderd.
Gewijzigd op 22/08/2013 01:03:19 door Niek Kasius
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2013 01:48:54
Quote Anchor link
Niek Kasius op 22/08/2013 00:49:52:
moet ik eerst engels geen leren, want ik weet niet wat die woorden allemaal betekenen.

Ja, en wat is nu het probleem? ;-)

Toen ik begon met programmeren was ik 13 jaar. Had op school amper 3 maanden Engels gehad. Internet bestond nog niet (tenzij je ARPAnet meerekent; die waren overigens net dat jaar overgestapt op een nieuw protocol dat TCP/IP heette). Boeken en tijdschriften over computers waren voornamelijk in het Engels.

Daar zat ik dan. Met een stapel Engelstalige boeken en een handwoordenboekje. Het duurde zeker een jaar voor ik zelfstandig een programma van meer dan 20 regels kon maken, maar op mijn 16e zat ik al maatwerksoftware te schrijven voor een autorijschool.

Technisch Engels heb ik sowieso nooit geleerd. Op de middelbare school werd dat niet onderwezen en op de HTS werd ervan uitgegaan dat je dat al kon lezen (of jezelf eigen kon maken). In het begin zul je heel vaak je woordenboek nodig hebben (en vaak ook nog ontdekken dat het woord dat je zoekt er niet eens in staat) maar hoe langer je ermee bezig bent, hoe vloeiender het zal gaan.

Overigens vind ik dat je je prioriteiten nogal verkeerd legt. Je wilt wel PHP leren, maar geen moeite doen voor Engels? Ik zou het juist andersom verwachten. Aan Engels heb je in (alle aspecten van) het leven veel meer dan aan PHP. En als je eenmaal een beetje Engels spreekt, dan blijkt PHP opeens ook een stuk eenvoudiger te gaan.

Enneh... wat betreft het woord 'deprecated', dat heeft niets te maken met 'precair' maar met 'depreciëren' (jawel, het tegenovergestelde van appreciëren).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.