Inlog script ( menu meegeven)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Renes

Dirk Renes

14/04/2011 16:55:46
Quote Anchor link
ik wil graag als iemand inlogt dat hij een menu meekrijgt. nu heb ik op internet zitten zoeken, maar daarmee kom ik er niet echt uit. kan iemand mij helpen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
include ('database.php');
                
if(!empty($_POST['submit'])){
    
$id = $_POST['id'];
$ww = $_POST['ww'];


$sql="SELECT * from members WHERE ID='$id' AND wachtwoord='$ww'";


$sel=mysql_query($sql);

$aantal = mysql_fetch_array($sel);



if($aantal[0] == true)
{

    
    echo " U bent succesvol ingelogd!";
    
    
    $gebruikerstype = $aantal['1'];
    
    if ($gebruikerstype=="Administrator")
    {

        
        $_SESSION['id']=$id;
        header('refresh:3 url=./administrator.php');
        
    }
    
    elseif ($gebruikerstype=="Boer")
    {

        $_SESSION['id']=$id;
        header('refresh:3 url=./Boer.php');
    }

    elseif ($gebruikerstype=="Administratieve kracht")
    {

        $_SESSION['id']=$id;
        header('refresh:3 url=./Administratieve_kracht.php');
    }
    
        
        elseif ($gebruikerstype=="Melkrijder")
    {

        $_SESSION['id']=$id;
        header('refresh:3 url=./Melkrijder.php');
    }    
}

else
{
    echo "je bent niet ingelogd. Probeer het opnieuw!";
    header('refresh:3; url=./Inloggen_index.php');
}
    
}
Gewijzigd op 14/04/2011 16:56:09 door Dirk Renes
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:36:18
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/04/2011 17:00:23
Quote Anchor link
Waar haal jij $gebruikerstype vandaan?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

14/04/2011 17:04:38
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 14/04/2011 17:00:23:
Waar haal jij $gebruikerstype vandaan?


als je inlogt met je id en wachtwoord, gaat hij controleren wat je bent in de database en vervolgens geeft jij jou de juiste pagina.
 

14/04/2011 18:57:26
Quote Anchor link
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
- Niet onnodig variabelen kopieren.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
- Variabelen buiten quotes.
- Zie wat functies als mysql_query teruggeven. Dit kan je gebruiken voor foutafhandeling (met if en geen 'die').
- mysql_fetch_assoc werkt handiger.
- Om integers horen geen quotes.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/04/2011 18:52:20
Quote Anchor link
ik kom nog steeds niet echt verder wie kan mij helpen en bedankt voor de tips karl
 
Wesley PHP

Wesley PHP

16/04/2011 18:59:22
Quote Anchor link
Heb je het menu al of moet dat ook nog gemaakt worden?

En zo ja, kun je het dan ook posten?
Gewijzigd op 16/04/2011 19:05:33 door Wesley PHP
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

16/04/2011 23:20:33
Quote Anchor link
Heb je de tips van Karl toegepast? Show je nieuwe code eens?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

19/04/2011 12:47:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

session_start();
if($_SESSION['id'] != "" && isset($_SESSION['id']));

else
    {
    header('refresh:0 url=./Inloggen_index.php' );
    }


include ('database.php');

            

if($gebruikerstype == 'Administrator') {
   echo     '    <li><a href="registration.php">Aanmelden</a></li>
                <li><a href="members.php">Gebruikers</a></li>
                <li><a href="orders.php">Levering invoeren</a></li>
                <li><a href="milkprice.php">Melkprijs</a></li>
                <li><a href="orders_review.php">Leveringen inzien</a></li>
                <li><a href="payments.php">Uitbetalen</a></li><li>
                <a href="logout.php">Uitloggen</a></li>'
;
                }

  
elseif ($gebruikesrtype == 'Boer'){
    echo       '    <li><a href="orders_usertype.php">Persoonlijke leveringen</a></li>
                 <li><a href="logout.php">Uitloggen</a></li>'
;
                }


elseif($gebruikerstype == 'Administratieve kracht') {
   echo     '    <li><a href="registration.php">Aanmelden</a></li>
                <li><a href="milkprice.php">Melkprijs</a></li>
                <li><a href="orders_review.php">Leveringen inzien</a></li>
                <li><a href="payments.php">Uitbetalen</a></li><li>
                 <li><a href="logout.php">Uitloggen</a></li>'
;
                }

elseif($gebruikerstype == 'Melkrijder') {
   echo     '    <li><a href="orders.php">Levering invoeren</a></li>
                 <li><a href="logout.php">Uitloggen</a></li>'
;
                }

else{
    echo 'geen menu kunnen vinden';
}

?>


dit was het idee wat ik wilde hebben

Toevoeging op 19/04/2011 13:34:53:

Karl Karl op 14/04/2011 18:57:26:
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
- Niet onnodig variabelen kopieren.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
- Variabelen buiten quotes.
- Zie wat functies als mysql_query teruggeven. Dit kan je gebruiken voor foutafhandeling (met if en geen 'die').
- mysql_fetch_assoc werkt handiger.
- Om integers horen geen quotes.


waarom moeten Variabelen buiten quotes? ik krijg een foutmelding als ik dit doet.
 
Write Down

Write Down

19/04/2011 14:14:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hi, dit is jouw naam: ' . $naam;
?>


Wat lukt er overigens niet, dat is niet echt duidelijk.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

19/04/2011 14:19:11
Quote Anchor link
Gebruik dit in plaats van elke keer een if te maken.
 
Write Down

Write Down

19/04/2011 15:10:25
Quote Anchor link
Wesley PHP op 19/04/2011 14:19:11:
Gebruik dit in plaats van elke keer een if te maken.


Dat maakt niet zo veel uit. Of je nu switch-case gebruikt of if-else, dat maakt echt niet uit. Het enige wat je kan stellen is dat switch-case sneller is dan if-else. Echter is het effect daarvan op zo'n aantal beperkte controles zeer klein.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

19/04/2011 18:07:24
Quote Anchor link
Write Down op 19/04/2011 15:10:25:
Wesley PHP op 19/04/2011 14:19:11:
Gebruik dit in plaats van elke keer een if te maken.


Dat maakt niet zo veel uit. Of je nu switch-case gebruikt of if-else, dat maakt echt niet uit. Het enige wat je kan stellen is dat switch-case sneller is dan if-else. Echter is het effect daarvan op zo'n aantal beperkte controles zeer klein.

dus wat raad je aan?


Toevoeging op 19/04/2011 19:52:33:

Write Down op 19/04/2011 14:14:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hi, dit is jouw naam: ' . $naam;
?>


Wat lukt er overigens niet, dat is niet echt duidelijk.


ik wil zeg maar dat als jij administrator, boer, administratieve kracht, melkrijer bepaalde pagina´s kan zien waar jij rechten toe hebt. alleen ik heb wel een idee, alleen vind het lastig om het toe te passen in mijn bestaande script wat ik momenteel hebt. ik heb al wat geprobeerd met include of met variabelen en dan via sessies maar dit werkte allemaal niet. zie mijn idee hierboven. ik ben een beginner dus het vooral logisch nadenken wat hierbij nodig is heb ik nog niet echt onder de knie.
Gewijzigd op 19/04/2011 19:54:52 door Dirk Renes
 
Wesley PHP

Wesley PHP

19/04/2011 20:27:43
Quote Anchor link
Is het al opgelost? En als het niet is wat werkt er niet krijg je een error?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

19/04/2011 20:33:28
Quote Anchor link
Wesley PHP op 19/04/2011 20:27:43:
Is het al opgelost? En als het niet is wat werkt er niet krijg je een error?


als ik hem wil includen, dan stuurt hij me terug naar me inlog pagina en als ik hem gewoon in me if zet met variablen bij inloggen dan toont hij ze niet op de pagina waar hij moet staan. bijvoorbeeld administrator. php. of is het slim om een pagina met logedin.php te maken?
Gewijzigd op 19/04/2011 20:40:21 door Dirk Renes
 
Wesley PHP

Wesley PHP

19/04/2011 20:40:22
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp heb jij voor elk type een nieuwe pagina? Ik zou er gewoon 1 pagina van maken menu.php ofzo, en dan includen waar je het nodig hebt.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

19/04/2011 20:42:17
Quote Anchor link
Wesley PHP op 19/04/2011 20:40:22:
Dus als ik het goed begrijp heb jij voor elk type een nieuwe pagina? Ik zou er gewoon 1 pagina van maken menu.php ofzo, en dan includen waar je het nodig hebt.


oke, want ik heb zoals je hierboven ziet mijn menu.php gemaakt en dan zou ik dus als je inlogt een sessie aan moeten maken met gebruikerstype en dan mijn menu.php includen op de logedin.php pagina.

heb je misschien een voorbeeld? niet om letterlijk over te nemen maar om effe te kijken hoe een ander het doet.
Gewijzigd op 19/04/2011 20:47:30 door Dirk Renes
 
Wesley PHP

Wesley PHP

19/04/2011 20:48:27
Quote Anchor link
Als je alleen je menu gebruikt op logedin.php dan zou ik het menu in logedin.php zetten, als je hem vaker gebruikt is het makkelijker op hem in menu.php te zetten zodat je hem kan includen.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

19/04/2011 20:50:42
Quote Anchor link
Wesley PHP op 19/04/2011 20:48:27:
Als je alleen je menu gebruikt op logedin.php dan zou ik het menu in logedin.php zetten, als je hem vaker gebruikt is het makkelijker op hem in menu.php te zetten zodat je hem kan includen.


oke, opzich heb je me nu een heel eind geholpen. ik ga hier wat mee doen. alleen dan include ik hem dus op iedere pagina en aan de hand van de check wijst die hem als het goed is dan toe?
 
Wesley PHP

Wesley PHP

19/04/2011 20:54:39
Quote Anchor link
Als je het ID in een session hebt wel, en als je $gebruikerstype een waarde geeft.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

19/04/2011 20:57:34
Quote Anchor link
Wesley PHP op 19/04/2011 20:54:39:
Als je het ID in een session hebt wel, en als je $gebruikerstype een waarde geeft.


oke bedankt. ik gaat ff rommelen en ik meld het wel als het niet lukt.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

19/04/2011 20:58:40
Quote Anchor link
Dirk Renes op 19/04/2011 20:57:34:
Wesley PHP op 19/04/2011 20:54:39:
Als je het ID in een session hebt wel, en als je $gebruikerstype een waarde geeft.


oke bedankt. ik gaat ff rommelen en ik meld het wel als het niet lukt.


Succes !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.