inlog script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bilel

bilel

16/02/2009 08:29:00
Quote Anchor link
Ben bezig aan een soort CMS, nu heb ik een log-in module gemaakt, maar het werkt niet. Zelfs al zijn de gegevens correct dan refreshed het script alleen en gebeurd er niets. Hopelijk kan iemand hier de fouten eruit zoeken.

Dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<form action="<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<p class="Account">
Username: <br />
<input type="text" name="username"><br />
Password: <br />
<input type="password" name="password"><br />
<input type="submit" Value="Login">
</form>
<?
$_SESSION
['username'] = $_POST['username'];
$_SESSION['password'] = $_POST['password'];
$accountdata = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$SESSION['username']."'");
$account = mysql_fetch_array($accountdata);

if (!empty($_SESSION['username']) && !empty($_SESSION['password'])){
    if ($_SESSION['username'] == $account['username']){
        if (md5($_SESSION['password']) == $account['password']){
            $username = $_SESSION['username'];
            $password = md5($_SESSION['password']);
            echo "Welcome".$username;
            } } }

if (isset($username) && isset($password)){
echo "Welcome".$username;
}
[
/code]

[
quote]
Topic verplaatst naar php.

SanThe.
[
/quote]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bilel
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:30:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/02/2009 08:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$accountdata = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$username."'");

Waar komt $username vandaan>
Die is nog niet gedefineerd...

En gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php i.p.v. [code]<?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Bilel

bilel

16/02/2009 09:10:00
Quote Anchor link
heb het omgewisseld, het staat nu zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
$_SESSION['password'] = $_POST['password'];
$accountdata = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$username."'");
$account = mysql_fetch_array($accountdata);


maar het script werkt nog steeds niet. Bedankt voor bug 1 in ieder geval
 
Bilel

bilel

16/02/2009 09:37:00
Quote Anchor link
Heb het script grotendeels al gefixed. Alleen nog een kleine bug bij het refreshen van de pagina. Update: Bug gefixed. Script werkt.

Nieuwe script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
echo "<p class=\"Account\">";
if (!empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password'])){
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
$_SESSION['password'] = $_POST['password'];
$accountdata = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$_SESSION['username']."'");
$account = mysql_fetch_array($accountdata);
if (!empty($_SESSION['username']) && !empty($_SESSION['password'])){
    if ($_SESSION['username'] == $account['username']){
        if (md5($_SESSION['password']) == $account['password']){
            $username = $_SESSION['username'];
            $password = md5($_SESSION['password']);
            echo "<p class=\"Account\">
                  Welcome "
.$username;
}    }     } }

else {
echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\" method=\"post\">
      <p class=\"Account\">
      Username: <br />
      <input type=\"text\" name=\"username\"><br />
      Password: <br />
      <input type=\"password\" name=\"password\"><br />
      <input type=\"submit\" Value=\"Login\">
      </form>"
;
}

echo "</p>";
?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bilel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/02/2009 09:40:00
Quote Anchor link
En de bug???
 
Jaron T

Jaron T

16/02/2009 10:10:00
Quote Anchor link
zet je wachtwoord nooit in een open sessie! of zorg ervoor dat hij md5 geëncrypteerd is
 
Bilel

bilel

16/02/2009 10:35:00
Quote Anchor link
ja de DB maakt ook gebruik van een encryptie en aangezien $_SESSION maar 1 refresh meetelt heb ik een nieuw script gemaakt met cookies.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.