inlog systeem wil niet inlogen via adminlogin.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Clown

clown

15/01/2007 19:45:00
Quote Anchor link
ik heb 2 paginas

admin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include_once ("config.php");
require("script.tpl");
require("menu.tpl");
mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ('$lang["foutconnect"]');
mysql_select_db($dbname) or die ('$lang["foutdatabase"]');
?>

<img src="admin.png"><br />
<br />
<?php
$loginid
= $lang["loginid"];
$loginja = $lang["loginja"];
if($_SESSION['$loginid']!=$loginja) {
    ?>

    <?php echo $lang["admins"];?>
    <form method="post" action="adminlogin.php">
    <b><?php echo $lang["gebruikersnaam"];?> *</b><br />
    <input type="text" class="form" name="username"/><br />
    <b><?php echo $lang["wachtwoord"];?> *</b><br />
    <input type="password" class="form" name="pass"/><br />
    <br />
    <input type="submit" name="<?php echo $loginid;?>" class="form" value="OK"/>
    <?php
} else {
    ?>

    <?php echo $lang["alingelogd"];?>
    <?php echo $lang["klik"];?> <a href=adminhome.php><?php echo $lang["hier"];?></a> <?php echo $lang["adminpaneelgaan"];?>
    <?php
}
require("footer.tpl");
?>


en adminlogin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include_once ("config.php");
require("script.tpl");
require("menu.tpl");
mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ('$lang["foutconnect"]');
mysql_select_db($dbname) or die ('$lang["foutdatabase"]');
?>

<img src="admin.png"><br />
<br />
<?php
$result
= mysql_query("SELECT wachtwoord FROM rt_wachtwoord ORDER BY wachtwoord_id DESC") or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    session_start();
    $loginid = $lang["loginid"];
    $loginnaam = $lang["loginnaam"];
    $loginja = $lang["loginja"];
    if(isset($_POST['$loginid'])) {
        if($_POST['username']!=$loginnaam || $_POST['pass']!=$row['wachtwoord']) {
            echo $lang["foutelogin"];
        }
else {
            $_SESSION['$loginid'] = $loginja;
            header("Location: adminhome.php");
        }
    }
}

require("footer.tpl");
?>


op admin.php moet je een gebruikersnaam en een wachtwoord intoetsen. het wachtwoord wordt uit een database gehaald, en de gebruikersnaam uit config.php.

als je de juiste gegevens intoetst kom je bij adminhome.php, als je de foute gegevens intoetst komt er een foutmelding.

maar deze laatste alinea werkt bij mij niet. als ik de gegevens zowel goed of fout intoets, gaat de pagina naar adminlogin.php en stopt hij.

ik heb waarschijnlijk iets in de sessions fout gedaan, maar ik weet niet wat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:26:46
 
W W

W W

15/01/2007 19:52:00
Quote Anchor link
tip: verander even je topic titel in wat nou echt het probleem is!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/01/2007 20:20:00
Quote Anchor link
Het is een beetje onlogisch dat de gebruikersnaam niet in de database staat. Hoe wil je anders het juiste wachtwoord bij de juiste gebruiker selecteren?

Wat er nu namelijk gebeurt is dat de hele lijst met alle wachtwoorden in de database opgehaald wordt en als een ingevoerd wachtwoord in die lijst voorkomt wordt je ingelogd. Ongeacht of het wachtwoord wel bij die gebruiker hoort.

Daarnaast klopt het ook dat de pagina eerst naar adminlogin.php gaat. Daar zouden de gegevens namelijk gecontroleerd moeten worden. Maar omdat dat niet goed gebeurt zal het script inderdaad vastlopen...

Nog een fout: session_start() roep je in een while loop aan. Dit kan nooit, dit hoort aan het begin van je script voordat er output is geweest naar de browser. Dit zal dus sowieso ook problemen opleveren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.