Inloggen met Facebook/Twitter/Google+

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Albert de Wit

Albert de Wit

28/05/2013 13:17:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vind het inloggen en registreren voor een website altijd zo vervelend omdat ik dan weer een nieuw account aanmaak en weer een nieuw wachtwoord moet maken en onthouden. Ik heb wel eens vaker gezien dat er op bepaalde websites mogelijk is om met je gmail/facebook/twitter account in te loggen. Ik heb het een en ander bij facebook gezocht maar kwam daar telkens uit bij een app maken, was ik dus niet van plan. Heeft iemand hier ervaring mee en kan diegene mij een beetje op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/01/2021 15:03:19
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 13:22:27
Quote Anchor link
Ja, is niet eenvoudig. Om te beginnen zal je eens naar Oauth moeten kijken. Dit is een open protocol voor het authenticeren op een systeem van derden (in jouw geval Facebook etc): http://oauth.net/
Het compleet afhandelen van een authorisatie is redelijk bewerkelijk. Er zijn wel een aantal standaard scripts voor die kunnen helpen. Zelf ben ik er afgelopen maand mee aan het stoeien geweest en inmiddels een OOP systeem gebouwd waarmee ik in elk geval alles kan doen wat ik wilde. Mijn idee is om dit binnenkort ook met de wereld te gaan delen, maar op dit moment is het nog niet gereed daarvoor (nog niet genoeg getest).
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2013 15:30:29
Quote Anchor link
Maar het kan eenvoudiger.

http://www.react.com heeft alles te bieden wat je nodig hebt. Ziet er pittig uit, maar als je goed kijkt, en even wat dingen tussendoor test gaat het zeker lukken.
 
Johan M

Johan M

28/05/2013 16:51:52
Quote Anchor link
Ik ben zelf bezig met Opauth (zie http://opauth.org/ ) en heb ook gekeken naar het alternatief HybridAuth (zie http://hybridauth.sourceforge.net/ ).

Deze systemen bieden beide een class waarmee je inderdaad de verschillende app's van bijvoorbeeld Facebook of Twitter kunt gebruiken. Door het gebruik van deze classes hoef je je niet specifiek te verdiepen in alle verschillende api's van de verschillende social media.

Heeft iemand ervaringen met een van deze 2? Ze zouden in principe allebei moeten doen wat je zoekt!
Gewijzigd op 28/05/2013 16:56:31 door Johan M
 
Joey Drieling

Joey Drieling

28/05/2013 21:40:40
Quote Anchor link
Ik gebruik voor mijn projecten janrain.com
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.