inloggen werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:47:29
Quote Anchor link
hallo, ik probeer voor een schoolopdracht een register en login systeem te maken. ik kan al een user aan maken die dan ook in de database wordt opgeslagen, maar wanneer ik probeer in te loggen met datzelfde ww en username, doet ie het niet. hieronder staat de code waarin in de foutmelding krijg, dit is van het login gedeelte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if($stmt->rowCount() == 1){
                        if($row = $stmt->fetch()){
                            $UserID = $row["UserID"];
                            $username = $row["Username"];
                            $hashed_password = $row["Password"];
                            if(password_verify($password, $hashed_password)){
                                // password is correct, so start new session
                                session_start();

                                //store data in session variables
                                $_SESSION["loggedin"] = true;
                                $_SESSION["UserID"] = $UserID;
                                $_SESSION["username"] = $username;

                                //redirect user to welcome page
                                header("location: welcome.php");
                            }
                            else{
                                //invalid password, display error message
                                $login_err = "Invalid username or password.";
                            }


ik krijg dus de 'Invalid username or password' error die ik heb ingesteld. ik kom hier zelf niet uit, kan iemand hier mij asap helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:09:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 14:50:18
Quote Anchor link
Waar komt $password vandaan?
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:54:08
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 14:50:18:
Waar komt $password vandaan?


die komt uit de functie waar ie checked of de password niet empty is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
// Check if password is empty
    if(empty(trim($_POST["password"]))){
        $password_err = "Please enter your password.";
    }
    else{
        $password = trim($_POST["password"]);
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 14:58:05
Quote Anchor link
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is. Check ook met password_hash() of de boel overeenkomt.
Gewijzigd op 13/04/2021 14:59:10 door - Ariën -
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:59:38
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 14:58:05:
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is.


welke 2 variabelen? de varchar waardes in mijn database staan op 255.

Toevoeging op 13/04/2021 14:59:51:

- Ariën - op 13/04/2021 14:58:05:
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is.


welke 2 variabelen? de varchar waardes in mijn database staan op 255.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:04:48
Quote Anchor link
Haal je wachtwoord eens door password_hash(), en controleer of deze overeenkomt met de inhoud in je database.
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:09:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:04:48:
Haal je wachtwoord eens door password_hash(), en controleer of deze overeenkomt met de inhoud in je database.


Hoe bedoel je een wachtwoord door password_hash() halen? (ik ben nog vrij nieuw op het gebied van php dus weet nog niet super veel)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:14:24
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je de wachtwoorden met deze functie toch gehashed in de database opslaat bij de registratie?

Zie ook: www.php.net/password_hash
Gewijzigd op 13/04/2021 15:14:55 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/04/2021 15:22:35
Quote Anchor link
Is het deze tutorial? De code komt aardig overeen.

https://www.webslesson.info/2016/06/php-login-script-using-pdo-with-session.html

En password hash werd in je vorige topic genoemd.

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-sessie-met-php-en-database-probleem/103963/#753186

Tijd zat om te oefenen.
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:27:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:14:24:
Ik neem aan dat je de wachtwoorden met deze functie toch gehashed in de database opslaat bij de registratie?

Zie ook: www.php.net/password_hash


ik heb nog geen hash op de wachtwoorden staan in het registratie formulier. ik heb deze login van een tutorial en de registratie werkte toen eerst niet, dus die heb ik inmiddels werkend gekregen, maar de login dus nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:41:59
Quote Anchor link
Hoe staat je wachtwoord in je database?
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:43:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?


de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/04/2021 15:46:02
Quote Anchor link
Kan je beredeneren dat als je wachtwoorden niet hash, je ook geen password verify kan doen?

Dan is de uitslag namelijk altijd FALSE.

Toevoeging op 13/04/2021 15:48:44:

Dit is de hash van 000.
Sla die direct op in de database van de betreffende gebruiker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$2y$10$wIHd7bASOvUWB.esdApC4.eKfGpWwMqet/eTq/4CoYgf2dU3EGGyO
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:56:10
Quote Anchor link
Martin Boersma op 13/04/2021 15:43:05:
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?


de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000

Ik had dit juist vorige keer al uitgelegd.
Passwoorden moet je altijd omzetten naar een niet-terugkerende hash. Niemand hoeft te weten wat je wachtwoord is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

14/04/2021 10:20:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:56:10:
Martin Boersma op 13/04/2021 15:43:05:
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?
de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000

Ik had dit juist vorige keer al uitgelegd.
Passwoorden moet je altijd omzetten naar een niet-terugkerende hash. Niemand hoeft te weten wat je wachtwoord is.

Eens. Wanneer iemand anders jouw systeem gebruikt bega je een strafbaar feit als je wachtwoorden opslaat in de database(!)
Dat is volgens artikel 32, lid 1 van europese AVG wetgeving. Er zijn al vaker boetes voor uitgedeeld. En er wordt uitgebreid gewaarschuwd, en de hele wereld wordt bekend gemaakt met hoe je het dan wel moet doen.

Met andere woorden, iedereen die denkt dat-ie wachtwoorden van anderen mag opslaan is een regelrechte idioot. Zeg niet dat we niet gewaarschuwd hebben.
Gewijzigd op 14/04/2021 10:38:12 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.