inloggen werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:47:29
Quote Anchor link
hallo, ik probeer voor een schoolopdracht een register en login systeem te maken. ik kan al een user aan maken die dan ook in de database wordt opgeslagen, maar wanneer ik probeer in te loggen met datzelfde ww en username, doet ie het niet. hieronder staat de code waarin in de foutmelding krijg, dit is van het login gedeelte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if($stmt->rowCount() == 1){
                        if($row = $stmt->fetch()){
                            $UserID = $row["UserID"];
                            $username = $row["Username"];
                            $hashed_password = $row["Password"];
                            if(password_verify($password, $hashed_password)){
                                // password is correct, so start new session
                                session_start();

                                //store data in session variables
                                $_SESSION["loggedin"] = true;
                                $_SESSION["UserID"] = $UserID;
                                $_SESSION["username"] = $username;

                                //redirect user to welcome page
                                header("location: welcome.php");
                            }
                            else{
                                //invalid password, display error message
                                $login_err = "Invalid username or password.";
                            }


ik krijg dus de 'Invalid username or password' error die ik heb ingesteld. ik kom hier zelf niet uit, kan iemand hier mij asap helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:16:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 14:50:18
Quote Anchor link
Waar komt $password vandaan?
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:54:08
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 14:50:18:
Waar komt $password vandaan?


die komt uit de functie waar ie checked of de password niet empty is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
// Check if password is empty
    if(empty(trim($_POST["password"]))){
        $password_err = "Please enter your password.";
    }
    else{
        $password = trim($_POST["password"]);
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 14:58:05
Quote Anchor link
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is. Check ook met password_hash() of de boel overeenkomt.
Gewijzigd op 13/04/2021 14:59:10 door - Ariën -
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:59:38
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 14:58:05:
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is.


welke 2 variabelen? de varchar waardes in mijn database staan op 255.

Toevoeging op 13/04/2021 14:59:51:

- Ariën - op 13/04/2021 14:58:05:
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is.


welke 2 variabelen? de varchar waardes in mijn database staan op 255.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:04:48
Quote Anchor link
Haal je wachtwoord eens door password_hash(), en controleer of deze overeenkomt met de inhoud in je database.
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:09:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:04:48:
Haal je wachtwoord eens door password_hash(), en controleer of deze overeenkomt met de inhoud in je database.


Hoe bedoel je een wachtwoord door password_hash() halen? (ik ben nog vrij nieuw op het gebied van php dus weet nog niet super veel)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:14:24
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je de wachtwoorden met deze functie toch gehashed in de database opslaat bij de registratie?

Zie ook: www.php.net/password_hash
Gewijzigd op 13/04/2021 15:14:55 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/04/2021 15:22:35
Quote Anchor link
Is het deze tutorial? De code komt aardig overeen.

https://www.webslesson.info/2016/06/php-login-script-using-pdo-with-session.html

En password hash werd in je vorige topic genoemd.

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-sessie-met-php-en-database-probleem/103963/#753186

Tijd zat om te oefenen.
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:27:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:14:24:
Ik neem aan dat je de wachtwoorden met deze functie toch gehashed in de database opslaat bij de registratie?

Zie ook: www.php.net/password_hash


ik heb nog geen hash op de wachtwoorden staan in het registratie formulier. ik heb deze login van een tutorial en de registratie werkte toen eerst niet, dus die heb ik inmiddels werkend gekregen, maar de login dus nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:41:59
Quote Anchor link
Hoe staat je wachtwoord in je database?
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:43:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?


de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/04/2021 15:46:02
Quote Anchor link
Kan je beredeneren dat als je wachtwoorden niet hash, je ook geen password verify kan doen?

Dan is de uitslag namelijk altijd FALSE.

Toevoeging op 13/04/2021 15:48:44:

Dit is de hash van 000.
Sla die direct op in de database van de betreffende gebruiker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$2y$10$wIHd7bASOvUWB.esdApC4.eKfGpWwMqet/eTq/4CoYgf2dU3EGGyO
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:56:10
Quote Anchor link
Martin Boersma op 13/04/2021 15:43:05:
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?


de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000

Ik had dit juist vorige keer al uitgelegd.
Passwoorden moet je altijd omzetten naar een niet-terugkerende hash. Niemand hoeft te weten wat je wachtwoord is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

14/04/2021 10:20:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:56:10:
Martin Boersma op 13/04/2021 15:43:05:
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?
de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000

Ik had dit juist vorige keer al uitgelegd.
Passwoorden moet je altijd omzetten naar een niet-terugkerende hash. Niemand hoeft te weten wat je wachtwoord is.

Eens. Wanneer iemand anders jouw systeem gebruikt bega je een strafbaar feit als je wachtwoorden opslaat in de database(!)
Dat is volgens artikel 32, lid 1 van europese AVG wetgeving. Er zijn al vaker boetes voor uitgedeeld. En er wordt uitgebreid gewaarschuwd, en de hele wereld wordt bekend gemaakt met hoe je het dan wel moet doen.

Met andere woorden, iedereen die denkt dat-ie wachtwoorden van anderen mag opslaan is een regelrechte idioot. Zeg niet dat we niet gewaarschuwd hebben.
Gewijzigd op 14/04/2021 10:38:12 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.