Inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 12:33:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben weer net met PHP begonnen. Ik wil een site maken om in te loggen maar krijg de volgende foutmelding:


Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in C:\USB WebServer\root\login.php on line 8
Connection error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

$host
= "localhost" ;
$user = "root";
$password ="";
$db = "user";

$data = mysql_connect($host, $user, $password, $db);

if($data==false)
{

    die ("Connection error");
}


?>




<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <title>Inloggen</title>
   </head>

   <body>
            <center>
                <br>
                <h1>Inloggen</h1>
                <br>
                <div style= "background-color: grey; width: 1000px">
                    <br>
                    <br>
                    <form action =# method="POST">
                        <div>
                                <label>Wachtwoord</label>
                                <input type="text" name="username" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>
                        
                        <div>
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <input type="submit" value="Login">
                        </div>
                    </form>
                    <br>
                </div>
            </center>



Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:26:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 12:45:38
Quote Anchor link
Ik vermoed dat je inlog-gegevens niet kloppen, je password mis waarschijnlijk.

Los van de fout gebruik je ook de oude mysql_xxxxx() functies. In PHP 7 zijn deze verwijderd, dus op veel hostings zal dit script niet meer werken. Je kan het beste de MySQLi functies gebruiken.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 12:52:15
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Kan niet eens een wachtwoord of gebruikersnaam invoeren. Krijg menteen de foutmelding. Van MySQL heb ik MySQLi gemaakt!

Dus de vraag blijft nog steeds waarom werkt het niet?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 12:58:56
Quote Anchor link
Op lijn 4 en 5 moet je een username en password invullen.

Bij USB Webserver is de username: root, en het wachtwoord standaard usbw.

Ik ben benieuwd op welke PHP-versie dit draait, want ik vind het frappant dat de oude functies nog werken.
Zelf vind ik XAMPP een beter up-to-date alternatief.

De versie kan je bekijken met dit script, en noem dit phpinfo.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Bij uitvoer via je browser zie je bovenaan het versienummer.
Gewijzigd op 04/11/2021 13:00:51 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 13:07:58
Quote Anchor link
Ik geloof dat ik in het stenen tijdperk leef! 2008!!!


PHP Logo
PHP Version 5.4.17

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 13:11:29
Quote Anchor link
Ja, behoorlijk oud! Inmiddels zitten we al bij de versies: 8.0.12 en 7.4.25. (versie 6 is overgeslagen)

Neemt niet weg dat het onbruikbaar is, maar je zal wel snel tegen drempels aanlopen als je intensief PHP gaat gebruiken. Ik raad aan om XAMPP te kiezen.
Gewijzigd op 04/11/2021 13:12:07 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 19:52:56
Quote Anchor link
Als ik verder werk krijg ik de volgende fotmelding:

https://freeimage.host/i/5cyATG

Wie kan me helpen?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 20:29:34
Quote Anchor link
Hoe ziet je relevante code er nu uit?
Kan je die hier ook delen tussen code-tags voordat de afbeelding opeens verdwijnt?
Gewijzigd op 04/11/2021 20:32:49 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 21:55:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if($data==false)
{

    die ("Connection error");
}


if($_SERVER ["REQUEST_METHOD"]=="POST")
{

    $username = $_POST["username"];
    $password = $_POST["password"];

    $sql = "SELECT  * FROM login WHERE username= ' ".$username. "' AND  password= ' ".$password. " '";

    $result = mysqli_query($data,$sql);

    $row = mysqli_fetch_array($result);

    if($row["usertype"]=="user")
    {

        echo "user";
    }


    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {

        echo "admin";
    }

    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
    
}


?>


<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <title>Inloggen</title>
   </head>

   <body>
            <center>
                <br>
                <h1>Inloggen</h1>
                <br>
                <div style= "background-color: grey; width: 1000px">
                    <br>
                    <br>
                    <form action =# method="POST">
                        <div>
                                <label>Wachtwoord</label>
                                <input type="text" name="username" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <input type="submit" value="Login">
                        </div>
                    </form>
                    <br>
                </div>
            </center>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 21:57:47
Quote Anchor link
Kijk eens naar mysqli_error en kijk dan eens naar wat je mysqli_query doet.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 22:33:22
Quote Anchor link
Hoi Arien,

IK snap hem niet. WAt ik begrijp is dat er 0 of 1 uit moet komen. En dat komt er niet. Kun je iets uit de doek den doen?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 22:36:46
Quote Anchor link
Je mysqli_query() lijkt ergens op stuk te lopen. Maar je vraagt dus niet aan mysqli WAT er mis is.

Dus gebruik eens mysqli_error($data).
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2021 22:47:12
Quote Anchor link
Regel 22 moet gecontroleerd worden op resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($result = mysqli_query($con, "SELECT * FROM Persons")) {
  echo "Returned rows are: " . mysqli_num_rows($result);
}


https://www.w3schools.com/php/func_mysqli_query.asp
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 22:56:19
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Het blijft voor mij een raadseltje. Weet jij het antwoord?

Groetjes
Ed
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2021 23:04:32
Quote Anchor link
Kijk eens of je hier meer verder komt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if( $result = mysqli_query($data,$sql) )
{
    $row = mysqli_fetch_array($result);
    if( $row["usertype"]=="user" )
    {
        echo "user";
    }

    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {
        echo "admin";
    }
    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 23:25:54
Quote Anchor link
Als we dit even uitbouwen met een controle of de query gelukt is/;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
if( $result = mysqli_query($data,$sql) )
{
    $row = mysqli_fetch_array($result);
    if( $row["usertype"]=="user" )
    {
        echo "user";
    }

    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {
        echo "admin";
    }
    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
} else {
echo "De query is niet gelukt: ".mysqli_error($data);
}


Kort gezegd kijk je hier of de query uitgevoerd kan worden, en in dat geval toon je de data. En als dat niet lukt (else), dan toon je een nette foutmelding vanuit MySQL.
 
Jan R

Jan R

05/11/2021 06:36:29
Quote Anchor link
Als ik de foto juist zie gebruik je database 'login' en tabel 'user'
user is een gereserveerd woord dacht ik maar los daarvan je gebruikt wel de juiste database maar je tabel is niet de juiste. Je hebt geen tabel login. Je tabel is user! lijn 20.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2021 09:46:14
Quote Anchor link
Met mysqli_error zou je dit dus kunnen zien.

Zorg altijd voor foutafhandeling in queries.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/11/2021 12:25:47
Quote Anchor link
Ed Jeurissen op 04/11/2021 21:55:18:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$username
= $_POST["username"];
$password = $_POST["password"];

$sql = "SELECT  * FROM login WHERE username= ' ".$username. "' AND  password= ' ".$password. " '";
?>

... OR 1=1
 
Ivo P

Ivo P

05/11/2021 12:52:30
Quote Anchor link
wel apart dat de query controleert of de username begint met een spatie, gevolgd door de opgegeven naam
En of het password in de database een spatie voor en achteraan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE username=' ed' AND password=' abc ';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2021 12:59:15
Quote Anchor link
En daarnaast is het wel zo netjes om dit uiteindelijk veilig te hashen met password_hash().
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.