Inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 12:33:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben weer net met PHP begonnen. Ik wil een site maken om in te loggen maar krijg de volgende foutmelding:


Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in C:\USB WebServer\root\login.php on line 8
Connection error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

$host
= "localhost" ;
$user = "root";
$password ="";
$db = "user";

$data = mysql_connect($host, $user, $password, $db);

if($data==false)
{

    die ("Connection error");
}


?>




<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <title>Inloggen</title>
   </head>

   <body>
            <center>
                <br>
                <h1>Inloggen</h1>
                <br>
                <div style= "background-color: grey; width: 1000px">
                    <br>
                    <br>
                    <form action =# method="POST">
                        <div>
                                <label>Wachtwoord</label>
                                <input type="text" name="username" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>
                        
                        <div>
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <input type="submit" value="Login">
                        </div>
                    </form>
                    <br>
                </div>
            </center>



Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:30:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 12:45:38
Quote Anchor link
Ik vermoed dat je inlog-gegevens niet kloppen, je password mis waarschijnlijk.

Los van de fout gebruik je ook de oude mysql_xxxxx() functies. In PHP 7 zijn deze verwijderd, dus op veel hostings zal dit script niet meer werken. Je kan het beste de MySQLi functies gebruiken.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 12:52:15
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Kan niet eens een wachtwoord of gebruikersnaam invoeren. Krijg menteen de foutmelding. Van MySQL heb ik MySQLi gemaakt!

Dus de vraag blijft nog steeds waarom werkt het niet?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 12:58:56
Quote Anchor link
Op lijn 4 en 5 moet je een username en password invullen.

Bij USB Webserver is de username: root, en het wachtwoord standaard usbw.

Ik ben benieuwd op welke PHP-versie dit draait, want ik vind het frappant dat de oude functies nog werken.
Zelf vind ik XAMPP een beter up-to-date alternatief.

De versie kan je bekijken met dit script, en noem dit phpinfo.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Bij uitvoer via je browser zie je bovenaan het versienummer.
Gewijzigd op 04/11/2021 13:00:51 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 13:07:58
Quote Anchor link
Ik geloof dat ik in het stenen tijdperk leef! 2008!!!


PHP Logo
PHP Version 5.4.17

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 13:11:29
Quote Anchor link
Ja, behoorlijk oud! Inmiddels zitten we al bij de versies: 8.0.12 en 7.4.25. (versie 6 is overgeslagen)

Neemt niet weg dat het onbruikbaar is, maar je zal wel snel tegen drempels aanlopen als je intensief PHP gaat gebruiken. Ik raad aan om XAMPP te kiezen.
Gewijzigd op 04/11/2021 13:12:07 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 19:52:56
Quote Anchor link
Als ik verder werk krijg ik de volgende fotmelding:

https://freeimage.host/i/5cyATG

Wie kan me helpen?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 20:29:34
Quote Anchor link
Hoe ziet je relevante code er nu uit?
Kan je die hier ook delen tussen code-tags voordat de afbeelding opeens verdwijnt?
Gewijzigd op 04/11/2021 20:32:49 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 21:55:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if($data==false)
{

    die ("Connection error");
}


if($_SERVER ["REQUEST_METHOD"]=="POST")
{

    $username = $_POST["username"];
    $password = $_POST["password"];

    $sql = "SELECT  * FROM login WHERE username= ' ".$username. "' AND  password= ' ".$password. " '";

    $result = mysqli_query($data,$sql);

    $row = mysqli_fetch_array($result);

    if($row["usertype"]=="user")
    {

        echo "user";
    }


    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {

        echo "admin";
    }

    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
    
}


?>


<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <title>Inloggen</title>
   </head>

   <body>
            <center>
                <br>
                <h1>Inloggen</h1>
                <br>
                <div style= "background-color: grey; width: 1000px">
                    <br>
                    <br>
                    <form action =# method="POST">
                        <div>
                                <label>Wachtwoord</label>
                                <input type="text" name="username" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <input type="submit" value="Login">
                        </div>
                    </form>
                    <br>
                </div>
            </center>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 21:57:47
Quote Anchor link
Kijk eens naar mysqli_error en kijk dan eens naar wat je mysqli_query doet.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 22:33:22
Quote Anchor link
Hoi Arien,

IK snap hem niet. WAt ik begrijp is dat er 0 of 1 uit moet komen. En dat komt er niet. Kun je iets uit de doek den doen?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 22:36:46
Quote Anchor link
Je mysqli_query() lijkt ergens op stuk te lopen. Maar je vraagt dus niet aan mysqli WAT er mis is.

Dus gebruik eens mysqli_error($data).
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2021 22:47:12
Quote Anchor link
Regel 22 moet gecontroleerd worden op resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($result = mysqli_query($con, "SELECT * FROM Persons")) {
  echo "Returned rows are: " . mysqli_num_rows($result);
}


https://www.w3schools.com/php/func_mysqli_query.asp
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 22:56:19
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Het blijft voor mij een raadseltje. Weet jij het antwoord?

Groetjes
Ed
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2021 23:04:32
Quote Anchor link
Kijk eens of je hier meer verder komt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if( $result = mysqli_query($data,$sql) )
{
    $row = mysqli_fetch_array($result);
    if( $row["usertype"]=="user" )
    {
        echo "user";
    }

    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {
        echo "admin";
    }
    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 23:25:54
Quote Anchor link
Als we dit even uitbouwen met een controle of de query gelukt is/;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
if( $result = mysqli_query($data,$sql) )
{
    $row = mysqli_fetch_array($result);
    if( $row["usertype"]=="user" )
    {
        echo "user";
    }

    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {
        echo "admin";
    }
    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
} else {
echo "De query is niet gelukt: ".mysqli_error($data);
}


Kort gezegd kijk je hier of de query uitgevoerd kan worden, en in dat geval toon je de data. En als dat niet lukt (else), dan toon je een nette foutmelding vanuit MySQL.
 
Jan R

Jan R

05/11/2021 06:36:29
Quote Anchor link
Als ik de foto juist zie gebruik je database 'login' en tabel 'user'
user is een gereserveerd woord dacht ik maar los daarvan je gebruikt wel de juiste database maar je tabel is niet de juiste. Je hebt geen tabel login. Je tabel is user! lijn 20.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2021 09:46:14
Quote Anchor link
Met mysqli_error zou je dit dus kunnen zien.

Zorg altijd voor foutafhandeling in queries.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/11/2021 12:25:47
Quote Anchor link
Ed Jeurissen op 04/11/2021 21:55:18:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$username
= $_POST["username"];
$password = $_POST["password"];

$sql = "SELECT  * FROM login WHERE username= ' ".$username. "' AND  password= ' ".$password. " '";
?>

... OR 1=1
 
Ivo P

Ivo P

05/11/2021 12:52:30
Quote Anchor link
wel apart dat de query controleert of de username begint met een spatie, gevolgd door de opgegeven naam
En of het password in de database een spatie voor en achteraan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE username=' ed' AND password=' abc ';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2021 12:59:15
Quote Anchor link
En daarnaast is het wel zo netjes om dit uiteindelijk veilig te hashen met password_hash().
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.