Inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 12:33:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben weer net met PHP begonnen. Ik wil een site maken om in te loggen maar krijg de volgende foutmelding:


Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in C:\USB WebServer\root\login.php on line 8
Connection error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

$host
= "localhost" ;
$user = "root";
$password ="";
$db = "user";

$data = mysql_connect($host, $user, $password, $db);

if($data==false)
{

    die ("Connection error");
}


?>




<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <title>Inloggen</title>
   </head>

   <body>
            <center>
                <br>
                <h1>Inloggen</h1>
                <br>
                <div style= "background-color: grey; width: 1000px">
                    <br>
                    <br>
                    <form action =# method="POST">
                        <div>
                                <label>Wachtwoord</label>
                                <input type="text" name="username" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>
                        
                        <div>
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <input type="submit" value="Login">
                        </div>
                    </form>
                    <br>
                </div>
            </center>



Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 22:27:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 12:45:38
Quote Anchor link
Ik vermoed dat je inlog-gegevens niet kloppen, je password mis waarschijnlijk.

Los van de fout gebruik je ook de oude mysql_xxxxx() functies. In PHP 7 zijn deze verwijderd, dus op veel hostings zal dit script niet meer werken. Je kan het beste de MySQLi functies gebruiken.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 12:52:15
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Kan niet eens een wachtwoord of gebruikersnaam invoeren. Krijg menteen de foutmelding. Van MySQL heb ik MySQLi gemaakt!

Dus de vraag blijft nog steeds waarom werkt het niet?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 12:58:56
Quote Anchor link
Op lijn 4 en 5 moet je een username en password invullen.

Bij USB Webserver is de username: root, en het wachtwoord standaard usbw.

Ik ben benieuwd op welke PHP-versie dit draait, want ik vind het frappant dat de oude functies nog werken.
Zelf vind ik XAMPP een beter up-to-date alternatief.

De versie kan je bekijken met dit script, en noem dit phpinfo.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Bij uitvoer via je browser zie je bovenaan het versienummer.
Gewijzigd op 04/11/2021 13:00:51 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 13:07:58
Quote Anchor link
Ik geloof dat ik in het stenen tijdperk leef! 2008!!!


PHP Logo
PHP Version 5.4.17

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 13:11:29
Quote Anchor link
Ja, behoorlijk oud! Inmiddels zitten we al bij de versies: 8.0.12 en 7.4.25. (versie 6 is overgeslagen)

Neemt niet weg dat het onbruikbaar is, maar je zal wel snel tegen drempels aanlopen als je intensief PHP gaat gebruiken. Ik raad aan om XAMPP te kiezen.
Gewijzigd op 04/11/2021 13:12:07 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 19:52:56
Quote Anchor link
Als ik verder werk krijg ik de volgende fotmelding:

https://freeimage.host/i/5cyATG

Wie kan me helpen?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 20:29:34
Quote Anchor link
Hoe ziet je relevante code er nu uit?
Kan je die hier ook delen tussen code-tags voordat de afbeelding opeens verdwijnt?
Gewijzigd op 04/11/2021 20:32:49 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 21:55:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if($data==false)
{

    die ("Connection error");
}


if($_SERVER ["REQUEST_METHOD"]=="POST")
{

    $username = $_POST["username"];
    $password = $_POST["password"];

    $sql = "SELECT  * FROM login WHERE username= ' ".$username. "' AND  password= ' ".$password. " '";

    $result = mysqli_query($data,$sql);

    $row = mysqli_fetch_array($result);

    if($row["usertype"]=="user")
    {

        echo "user";
    }


    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {

        echo "admin";
    }

    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
    
}


?>


<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <title>Inloggen</title>
   </head>

   <body>
            <center>
                <br>
                <h1>Inloggen</h1>
                <br>
                <div style= "background-color: grey; width: 1000px">
                    <br>
                    <br>
                    <form action =# method="POST">
                        <div>
                                <label>Wachtwoord</label>
                                <input type="text" name="username" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <label>Password</label>
                                <input type="password" name="password" required>
                        </div>
                        <br>
                        <br>

                        <div>
                                <input type="submit" value="Login">
                        </div>
                    </form>
                    <br>
                </div>
            </center>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 21:57:47
Quote Anchor link
Kijk eens naar mysqli_error en kijk dan eens naar wat je mysqli_query doet.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 22:33:22
Quote Anchor link
Hoi Arien,

IK snap hem niet. WAt ik begrijp is dat er 0 of 1 uit moet komen. En dat komt er niet. Kun je iets uit de doek den doen?

Groetjes
Ed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 22:36:46
Quote Anchor link
Je mysqli_query() lijkt ergens op stuk te lopen. Maar je vraagt dus niet aan mysqli WAT er mis is.

Dus gebruik eens mysqli_error($data).
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2021 22:47:12
Quote Anchor link
Regel 22 moet gecontroleerd worden op resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($result = mysqli_query($con, "SELECT * FROM Persons")) {
  echo "Returned rows are: " . mysqli_num_rows($result);
}


https://www.w3schools.com/php/func_mysqli_query.asp
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

04/11/2021 22:56:19
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Het blijft voor mij een raadseltje. Weet jij het antwoord?

Groetjes
Ed
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/11/2021 23:04:32
Quote Anchor link
Kijk eens of je hier meer verder komt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if( $result = mysqli_query($data,$sql) )
{
    $row = mysqli_fetch_array($result);
    if( $row["usertype"]=="user" )
    {
        echo "user";
    }

    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {
        echo "admin";
    }
    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2021 23:25:54
Quote Anchor link
Als we dit even uitbouwen met een controle of de query gelukt is/;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
if( $result = mysqli_query($data,$sql) )
{
    $row = mysqli_fetch_array($result);
    if( $row["usertype"]=="user" )
    {
        echo "user";
    }

    elseif($row["usertype"]=="admin")
    {
        echo "admin";
    }
    else
    {
        echo "username or password incorrect";
    }
} else {
echo "De query is niet gelukt: ".mysqli_error($data);
}


Kort gezegd kijk je hier of de query uitgevoerd kan worden, en in dat geval toon je de data. En als dat niet lukt (else), dan toon je een nette foutmelding vanuit MySQL.
 
Jan R

Jan R

05/11/2021 06:36:29
Quote Anchor link
Als ik de foto juist zie gebruik je database 'login' en tabel 'user'
user is een gereserveerd woord dacht ik maar los daarvan je gebruikt wel de juiste database maar je tabel is niet de juiste. Je hebt geen tabel login. Je tabel is user! lijn 20.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2021 09:46:14
Quote Anchor link
Met mysqli_error zou je dit dus kunnen zien.

Zorg altijd voor foutafhandeling in queries.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/11/2021 12:25:47
Quote Anchor link
Ed Jeurissen op 04/11/2021 21:55:18:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$username
= $_POST["username"];
$password = $_POST["password"];

$sql = "SELECT  * FROM login WHERE username= ' ".$username. "' AND  password= ' ".$password. " '";
?>

... OR 1=1
 
Ivo P

Ivo P

05/11/2021 12:52:30
Quote Anchor link
wel apart dat de query controleert of de username begint met een spatie, gevolgd door de opgegeven naam
En of het password in de database een spatie voor en achteraan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE username=' ed' AND password=' abc ';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/11/2021 12:59:15
Quote Anchor link
En daarnaast is het wel zo netjes om dit uiteindelijk veilig te hashen met password_hash().
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.