inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »
Karim karim

karim karim

21/08/2010 19:44:33
Quote Anchor link
Hallo dag allemaal,

Ik heb twee vragen:

1) Hoe stel ik het beste in dat er een foutmelding komt als de combinatie gebruikersnaam/paswoord niet correct is ?

2) Als een gebruiker in een pagina (één van de velen) wil geraken waar hij eerst voor moet inloggen krijgt hij onmiddelijk een inlogformulier om in te vullen. Hoe stel je in dat hij na ingelogd te zijn onmiddelijk naar de gewenste pagina wordt doorgeschakeld ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:46:24
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

21/08/2010 20:16:46
Quote Anchor link
hmm, dat hangt er volgens mij helemaal van af hoe je script in elkaar zit. Of je sessies gebruikt of cookies en wat voor beveiliging? En hoe je script is opgebouwd.
Gewijzigd op 21/08/2010 20:17:02 door Bas IJzelendoorn
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 00:39:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
session_start();
$Verkeerd="Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{


$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
$paswoord = $_POST["paswoord"];

// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
// foutmelding als ie niet klopt
// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


$db=mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
$sql = "SELECT * FROM gegevens WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
$result=mysql_query("$sql");

if(mysql_num_rows($result) ==1)
    {


while ($rij=mysql_fetch_assoc($result))
        {

if(($gebruikersnaam==$rij["Gebruikersnaam"]) AND ($paswoord==$rij["Paswoord"]))

            {

$_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
$_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
header("Location:ingelogd.php");

            }



else{echo $Verkeerd;}


 
            
        }
    }
}

?>

<html>
<head>
     <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
<table><tr><td>

<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post">
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width:150px" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width:150px" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</form>

<br /><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width:150px" border="1" onclick="location='aanmelden.php';" />

</td></tr></table>

<center>
Welcome to inloggen.php.
</center>

</body>
</html>


Toevoeging op 22/08/2010 00:39:29:

dit was het inlogformulier

Toevoeging op 22/08/2010 00:41:45:

als ik ingelogd ben ga ik naar een apart bestand 'ingelogd.php'

nu wil ik automatisch doorgeschakeld worden naar het (één van de vele) gewenste bestand
Gewijzigd op 22/08/2010 17:17:29 door Bas IJzelendoorn
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 12:34:23
Quote Anchor link
Er klopt niet veel van wat je gecodeerd hebt:
1. controles en validaties
2. op het gebruik van die() staat de doodstraf
3. je slaat geen privacy gevoelige info op in sessions / coookies
4. script logica klopt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
session_start();

if ($db=mysql_connect('*****','*****','*****')) {

    if (!mysql_select_db('afhaalpizz_klanten',$db))
       unset($db);
    }
}


if ($db) {
    $Verkeerd = 'Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.';
    $bError = false;
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        
        if (   isset($_POST['gebruikersnaam']) && trim($_POST['gebruikersnaam']) != ''
            && isset($_POST['passwoord']) && trim($_POST['paswoord']) != '')
        
            // wachtwoord sla je op met md5 of sha1 of andere manier van hash
            $sql = "SELECT *
                    FROM   gegevens
                    WHERE  gebruikersnaam = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']."'
                    AND    password = '"
.md5($_POST['paswoord'])."'";  
                    
                    
            if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
               // schrijf mysql_error() en $sql naar een error file
               $bError = true;
            }

            else {
               if (mysql_num_rows($result) == 1) { // als het aantal opgehaalde record > 1 is dan klopt er iets niet gebruikersnaam dient uniek te zijn!
                  $row = mysql_fetch_assoc($result];
                  $_SESSION['ingelogd'] = 1;
                  unset($row['paswoord']); // wactwoorden en pricicy gegevens sla je niet op in $_COOKIE / $_SESSION
                  $_SESSION['gid'] = $row;                              
               }

               else {
                  $bError = true;
               }
            }
        }

        else {
           $bError = true;
        }

        
        if ($bError) {
           echo $Verkeerd;
        }

        else {
            header('Location: ingeloged.php');
        }        
    }
}

else {
   // schrijf mysql_error() naar een error file
   echo 'Op dit moment is het niet mogelijk in te loggen';
}

?>



<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['ingelogd']) === false) {
   header('Location: inloggen.php');
}

?>



<form action="inloggen.php" method="post">
   <input name="gebruikersnaam" type="text" />
   <input name="gebruikersnaam" type="password" />
   <input name="verzenden" type="submit" value="inloggen" />
</form>  
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 15:38:55
Quote Anchor link
Dit is voor te oefenen, geen commerciële website of iets dergelijks.
Ik leer stap voor stap. Het script dat je hebt gepost is te moeilijk voor me. Ik hou het bij het mijne tot het werkt en dan zie ik wel naar de andere zaken (privacy,die,logica,enz).

Ik ben momenteel bezig met twee dingen die niet willen lukken: direct doorschakelen naar de gewenste pagina na ingelogd te zijn en een foutmelding krijgen op dezelfde inlogpagina als de inloggegevens fout zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 15:42:12
Quote Anchor link
Direct doorsturen na succesvolle poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: volgende_pagina.php');
?>

Wat betreft de foutmelding, die kun je gewoon vanuit hetzelfde script echoën...

Wellicht ook handig: PHP Beginnershandleiding
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 16:47:28
Quote Anchor link
deze header methode ken ik al

ik zal het anders uitleggen:

ik zit op de voorpagina van de website, ik wil naar het bestelformulier dus klik ik op 'bestellen' maar aangezien ik niet ingelogd ben wordt ik doorgestuurd naar het inlogformulier en na ingelogd te zijn moet ik onmiddelijk doorgeschakeld worden naar het bestelformulier.

mijn vraag:

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bestelformulier na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bestellen' ?

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bloggedeelte na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bloggen' ?

alvast bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 16:52:49
Quote Anchor link
Dan zul je dus op een of andere manier moeten registreren vanaf welke pagina de bezoeker naar de login pagina verwezen is. Dat kan wellicht met de waarde in $_SERVER['HTTP_REFERER'], dus daar zou je eens naar kunnen kijken.
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 17:21:55
Quote Anchor link
In de inlogpagina (tussen php-tags):

$VorigePagina=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
header('Location:'.$VorigePagina);

lukt niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 17:33:23
Quote Anchor link
Echo de waarde van $_SERVER['HTTP_REFERER'] eerst eens en kijk of die waarde klopt...
 
Ferry d

ferry d

17/09/2010 19:58:25
Quote Anchor link
Ik heb even zijn code gekopieert en het aangepast om het mogelijk te maken. Hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Oude locatie opvragen die is
//  opgestuurt door middel van
//  header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);

$oudelocatie = $_REQUEST['oudeLocatie'];



session_start();
$Verkeerd = "Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{
    $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
    $paswoord = $_POST["paswoord"];

    /// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
    /// foutmelding als ie niet klopt
    /// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


    $db = mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

    
    // Veiligheids maatregel
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
    $paswoord       = mysql_real_escape_string($paswoord);
    // Deze maatregel heeft een verbinding met MYSQL nodig;
    
    
    
    mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
    $sql = "SELECT * FROM `gegevens` WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
      // Tabel naam tussen `` gezet.
      
      
      
    $result = mysql_query($sql); // $sql uit de "" gehaald.
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
     {
    // Aangezien je alleen resultaten kan hebben
         //  Waar de gebruikersnaam en wachtwoord klopt,
         //  hoef je het dus niet dubbel te controleren.

         
         $_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
         $_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
         
         
         
         
         // We willen de oude loctie in een url gebruiken:
         //  Voorkom slechte URL's

         $oudelocatie = urlencode($oudelocatie);
         
         
         
         header("Location: ingelogd.php?oudeLocatie=" . $oudelocatie);
         // Geef de oude loctie door aan ingelogd.php;
         exit();  
         // Na een header('location: '); een exit(); gebruiken om het script te stoppen
    }
    else
     {    // Er is niks gevonden waar de ingevoerde gebruikersnaam
         //  en wachtwoord mee overeen komen:
         //  Gebruiker bestaat niet.

         echo $Verkeerd;
     }

     mysql_close($db); // Sluit de verbinding met mysql.
}


?>

<html>
<head>
         <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
         <table>
         <tr>
         <td>
<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post"><p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width: 150px;" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width: 150px;" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<!-- Geef de oude locatie door aan het volgende document. -->
<input type="hidden" name="oudeLocatie" value="<?PHP echo $oudelocatie; ?>"/>


<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</p></form>

<p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<br/><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width: 150px;" border="1" onclick="location = 'aanmelden.php';" />
</p>

</td></tr></table>

<center>
<p>Welcome to inloggen.php.</p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
</center>

</body>
</html>


Als iemand naar inloggen.php moet worden gestuurt moet je dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]); ?>


Ik ben zelf een PHP-exper dus ik heb het gebrobeer makkelijk begrijpbare code te maken, het is dus NIET 100% hack-proef!

Bij ingelocht.php moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo('<a href="' . $_REQUEST['oudeLocatie'] . '">' . "Link text" . '</a>'); ?>
zetten als je een link naar de oude pagina wilt.
Gewijzigd op 17/09/2010 20:03:17 door ferry d
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 20:25:30
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben zelf een PHP-exper


LOL je hebt er anders best nog wel wat foutjes in zitten.

- Je echoed content boven je html gedeelte.
- "$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];" is nergens voor nodig.
- Het wachtwoord in een sessie opslaan? Helemaal nergens voor nodig.
- Het wachtwoord word zonder te coderen opgeslagen.
- Je hebt nul comma nul fout afhandeling.
- mysql_close() is nergens voor nodig.
- die() is ook niet echt mooi.
- backtics uit je sql slopen.
- als je enkele quotes had gebruikt had je je dubble quotes niet hoeven te escapen in je sql.

Het enige plus punt is meer en beter commentaar in je script. Al is het al bijna een maand te laat ben ik bang.
 
Mar cel

Mar cel

18/09/2010 00:05:35
Quote Anchor link
Verder zal naar mijn inziens $_SERVER['http_referer'] niet werken omdat je van het inlog formulier komt, er zit dus nog een pagina tussen. (geblokkeerde pagina/inlogpagina/verwerk) Wat mij beter lijkt is om bij de melding dat iemand ingelogd moet zijn, een sessie aanmaken met de URL oid als waarde. Later na het inloggen check je of die sessie aanwezig is, stuur je door en verwijder je evt nog die sessie.

Weet dat het al beetje laat is maar misschien handig voor de andere gebruikers.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:10:15
Quote Anchor link
Zonder de laatste 5 posts gelezen te hebben...

Wat ik altijd deed (deed!!), was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( inlogtroep ) {
  if ( foute inlog ) {
    header('Location: login.php?msg=Verkeerde shit ingevuld, trol!');
    exit;
  }
  ..
goeie inlog dus doe je ding
  header('Location: intranet.php?msg=Goedzo, je hebt je wachtwoord onthouden.');
  exit;
}
...
formulier hier ...
?>


Toevoeging op 18/09/2010 00:11:06:

HTTP_REFERER hoeft trouwens nooit te bestaan. Ga daar dus niet van uit! En in Safari kan je m spoofen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.