inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Karim karim

karim karim

21/08/2010 19:44:33
Quote Anchor link
Hallo dag allemaal,

Ik heb twee vragen:

1) Hoe stel ik het beste in dat er een foutmelding komt als de combinatie gebruikersnaam/paswoord niet correct is ?

2) Als een gebruiker in een pagina (één van de velen) wil geraken waar hij eerst voor moet inloggen krijgt hij onmiddelijk een inlogformulier om in te vullen. Hoe stel je in dat hij na ingelogd te zijn onmiddelijk naar de gewenste pagina wordt doorgeschakeld ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:38:49
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

21/08/2010 20:16:46
Quote Anchor link
hmm, dat hangt er volgens mij helemaal van af hoe je script in elkaar zit. Of je sessies gebruikt of cookies en wat voor beveiliging? En hoe je script is opgebouwd.
Gewijzigd op 21/08/2010 20:17:02 door Bas IJzelendoorn
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 00:39:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
session_start();
$Verkeerd="Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{


$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
$paswoord = $_POST["paswoord"];

// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
// foutmelding als ie niet klopt
// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


$db=mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
$sql = "SELECT * FROM gegevens WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
$result=mysql_query("$sql");

if(mysql_num_rows($result) ==1)
    {


while ($rij=mysql_fetch_assoc($result))
        {

if(($gebruikersnaam==$rij["Gebruikersnaam"]) AND ($paswoord==$rij["Paswoord"]))

            {

$_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
$_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
header("Location:ingelogd.php");

            }



else{echo $Verkeerd;}


 
            
        }
    }
}

?>

<html>
<head>
     <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
<table><tr><td>

<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post">
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width:150px" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width:150px" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</form>

<br /><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width:150px" border="1" onclick="location='aanmelden.php';" />

</td></tr></table>

<center>
Welcome to inloggen.php.
</center>

</body>
</html>


Toevoeging op 22/08/2010 00:39:29:

dit was het inlogformulier

Toevoeging op 22/08/2010 00:41:45:

als ik ingelogd ben ga ik naar een apart bestand 'ingelogd.php'

nu wil ik automatisch doorgeschakeld worden naar het (één van de vele) gewenste bestand
Gewijzigd op 22/08/2010 17:17:29 door Bas IJzelendoorn
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 12:34:23
Quote Anchor link
Er klopt niet veel van wat je gecodeerd hebt:
1. controles en validaties
2. op het gebruik van die() staat de doodstraf
3. je slaat geen privacy gevoelige info op in sessions / coookies
4. script logica klopt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
session_start();

if ($db=mysql_connect('*****','*****','*****')) {

    if (!mysql_select_db('afhaalpizz_klanten',$db))
       unset($db);
    }
}


if ($db) {
    $Verkeerd = 'Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.';
    $bError = false;
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        
        if (   isset($_POST['gebruikersnaam']) && trim($_POST['gebruikersnaam']) != ''
            && isset($_POST['passwoord']) && trim($_POST['paswoord']) != '')
        
            // wachtwoord sla je op met md5 of sha1 of andere manier van hash
            $sql = "SELECT *
                    FROM   gegevens
                    WHERE  gebruikersnaam = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']."'
                    AND    password = '"
.md5($_POST['paswoord'])."'";  
                    
                    
            if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
               // schrijf mysql_error() en $sql naar een error file
               $bError = true;
            }

            else {
               if (mysql_num_rows($result) == 1) { // als het aantal opgehaalde record > 1 is dan klopt er iets niet gebruikersnaam dient uniek te zijn!
                  $row = mysql_fetch_assoc($result];
                  $_SESSION['ingelogd'] = 1;
                  unset($row['paswoord']); // wactwoorden en pricicy gegevens sla je niet op in $_COOKIE / $_SESSION
                  $_SESSION['gid'] = $row;                              
               }

               else {
                  $bError = true;
               }
            }
        }

        else {
           $bError = true;
        }

        
        if ($bError) {
           echo $Verkeerd;
        }

        else {
            header('Location: ingeloged.php');
        }        
    }
}

else {
   // schrijf mysql_error() naar een error file
   echo 'Op dit moment is het niet mogelijk in te loggen';
}

?>



<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['ingelogd']) === false) {
   header('Location: inloggen.php');
}

?>



<form action="inloggen.php" method="post">
   <input name="gebruikersnaam" type="text" />
   <input name="gebruikersnaam" type="password" />
   <input name="verzenden" type="submit" value="inloggen" />
</form>  
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 15:38:55
Quote Anchor link
Dit is voor te oefenen, geen commerciële website of iets dergelijks.
Ik leer stap voor stap. Het script dat je hebt gepost is te moeilijk voor me. Ik hou het bij het mijne tot het werkt en dan zie ik wel naar de andere zaken (privacy,die,logica,enz).

Ik ben momenteel bezig met twee dingen die niet willen lukken: direct doorschakelen naar de gewenste pagina na ingelogd te zijn en een foutmelding krijgen op dezelfde inlogpagina als de inloggegevens fout zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 15:42:12
Quote Anchor link
Direct doorsturen na succesvolle poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: volgende_pagina.php');
?>

Wat betreft de foutmelding, die kun je gewoon vanuit hetzelfde script echoën...

Wellicht ook handig: PHP Beginnershandleiding
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 16:47:28
Quote Anchor link
deze header methode ken ik al

ik zal het anders uitleggen:

ik zit op de voorpagina van de website, ik wil naar het bestelformulier dus klik ik op 'bestellen' maar aangezien ik niet ingelogd ben wordt ik doorgestuurd naar het inlogformulier en na ingelogd te zijn moet ik onmiddelijk doorgeschakeld worden naar het bestelformulier.

mijn vraag:

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bestelformulier na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bestellen' ?

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bloggedeelte na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bloggen' ?

alvast bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 16:52:49
Quote Anchor link
Dan zul je dus op een of andere manier moeten registreren vanaf welke pagina de bezoeker naar de login pagina verwezen is. Dat kan wellicht met de waarde in $_SERVER['HTTP_REFERER'], dus daar zou je eens naar kunnen kijken.
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 17:21:55
Quote Anchor link
In de inlogpagina (tussen php-tags):

$VorigePagina=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
header('Location:'.$VorigePagina);

lukt niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 17:33:23
Quote Anchor link
Echo de waarde van $_SERVER['HTTP_REFERER'] eerst eens en kijk of die waarde klopt...
 
Ferry d

ferry d

17/09/2010 19:58:25
Quote Anchor link
Ik heb even zijn code gekopieert en het aangepast om het mogelijk te maken. Hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Oude locatie opvragen die is
//  opgestuurt door middel van
//  header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);

$oudelocatie = $_REQUEST['oudeLocatie'];



session_start();
$Verkeerd = "Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{
    $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
    $paswoord = $_POST["paswoord"];

    /// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
    /// foutmelding als ie niet klopt
    /// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


    $db = mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

    
    // Veiligheids maatregel
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
    $paswoord       = mysql_real_escape_string($paswoord);
    // Deze maatregel heeft een verbinding met MYSQL nodig;
    
    
    
    mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
    $sql = "SELECT * FROM `gegevens` WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
      // Tabel naam tussen `` gezet.
      
      
      
    $result = mysql_query($sql); // $sql uit de "" gehaald.
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
     {
    // Aangezien je alleen resultaten kan hebben
         //  Waar de gebruikersnaam en wachtwoord klopt,
         //  hoef je het dus niet dubbel te controleren.

         
         $_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
         $_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
         
         
         
         
         // We willen de oude loctie in een url gebruiken:
         //  Voorkom slechte URL's

         $oudelocatie = urlencode($oudelocatie);
         
         
         
         header("Location: ingelogd.php?oudeLocatie=" . $oudelocatie);
         // Geef de oude loctie door aan ingelogd.php;
         exit();  
         // Na een header('location: '); een exit(); gebruiken om het script te stoppen
    }
    else
     {    // Er is niks gevonden waar de ingevoerde gebruikersnaam
         //  en wachtwoord mee overeen komen:
         //  Gebruiker bestaat niet.

         echo $Verkeerd;
     }

     mysql_close($db); // Sluit de verbinding met mysql.
}


?>

<html>
<head>
         <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
         <table>
         <tr>
         <td>
<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post"><p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width: 150px;" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width: 150px;" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<!-- Geef de oude locatie door aan het volgende document. -->
<input type="hidden" name="oudeLocatie" value="<?PHP echo $oudelocatie; ?>"/>


<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</p></form>

<p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<br/><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width: 150px;" border="1" onclick="location = 'aanmelden.php';" />
</p>

</td></tr></table>

<center>
<p>Welcome to inloggen.php.</p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
</center>

</body>
</html>


Als iemand naar inloggen.php moet worden gestuurt moet je dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]); ?>


Ik ben zelf een PHP-exper dus ik heb het gebrobeer makkelijk begrijpbare code te maken, het is dus NIET 100% hack-proef!

Bij ingelocht.php moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo('<a href="' . $_REQUEST['oudeLocatie'] . '">' . "Link text" . '</a>'); ?>
zetten als je een link naar de oude pagina wilt.
Gewijzigd op 17/09/2010 20:03:17 door ferry d
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 20:25:30
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben zelf een PHP-exper


LOL je hebt er anders best nog wel wat foutjes in zitten.

- Je echoed content boven je html gedeelte.
- "$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];" is nergens voor nodig.
- Het wachtwoord in een sessie opslaan? Helemaal nergens voor nodig.
- Het wachtwoord word zonder te coderen opgeslagen.
- Je hebt nul comma nul fout afhandeling.
- mysql_close() is nergens voor nodig.
- die() is ook niet echt mooi.
- backtics uit je sql slopen.
- als je enkele quotes had gebruikt had je je dubble quotes niet hoeven te escapen in je sql.

Het enige plus punt is meer en beter commentaar in je script. Al is het al bijna een maand te laat ben ik bang.
 
Mar cel

Mar cel

18/09/2010 00:05:35
Quote Anchor link
Verder zal naar mijn inziens $_SERVER['http_referer'] niet werken omdat je van het inlog formulier komt, er zit dus nog een pagina tussen. (geblokkeerde pagina/inlogpagina/verwerk) Wat mij beter lijkt is om bij de melding dat iemand ingelogd moet zijn, een sessie aanmaken met de URL oid als waarde. Later na het inloggen check je of die sessie aanwezig is, stuur je door en verwijder je evt nog die sessie.

Weet dat het al beetje laat is maar misschien handig voor de andere gebruikers.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:10:15
Quote Anchor link
Zonder de laatste 5 posts gelezen te hebben...

Wat ik altijd deed (deed!!), was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( inlogtroep ) {
  if ( foute inlog ) {
    header('Location: login.php?msg=Verkeerde shit ingevuld, trol!');
    exit;
  }
  ..
goeie inlog dus doe je ding
  header('Location: intranet.php?msg=Goedzo, je hebt je wachtwoord onthouden.');
  exit;
}
...
formulier hier ...
?>


Toevoeging op 18/09/2010 00:11:06:

HTTP_REFERER hoeft trouwens nooit te bestaan. Ga daar dus niet van uit! En in Safari kan je m spoofen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.