inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »
Karim karim

karim karim

21/08/2010 19:44:33
Quote Anchor link
Hallo dag allemaal,

Ik heb twee vragen:

1) Hoe stel ik het beste in dat er een foutmelding komt als de combinatie gebruikersnaam/paswoord niet correct is ?

2) Als een gebruiker in een pagina (één van de velen) wil geraken waar hij eerst voor moet inloggen krijgt hij onmiddelijk een inlogformulier om in te vullen. Hoe stel je in dat hij na ingelogd te zijn onmiddelijk naar de gewenste pagina wordt doorgeschakeld ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:53:02
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

21/08/2010 20:16:46
Quote Anchor link
hmm, dat hangt er volgens mij helemaal van af hoe je script in elkaar zit. Of je sessies gebruikt of cookies en wat voor beveiliging? En hoe je script is opgebouwd.
Gewijzigd op 21/08/2010 20:17:02 door Bas IJzelendoorn
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 00:39:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
session_start();
$Verkeerd="Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{


$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
$paswoord = $_POST["paswoord"];

// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
// foutmelding als ie niet klopt
// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


$db=mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
$sql = "SELECT * FROM gegevens WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
$result=mysql_query("$sql");

if(mysql_num_rows($result) ==1)
    {


while ($rij=mysql_fetch_assoc($result))
        {

if(($gebruikersnaam==$rij["Gebruikersnaam"]) AND ($paswoord==$rij["Paswoord"]))

            {

$_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
$_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
header("Location:ingelogd.php");

            }



else{echo $Verkeerd;}


 
            
        }
    }
}

?>

<html>
<head>
     <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
<table><tr><td>

<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post">
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width:150px" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width:150px" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</form>

<br /><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width:150px" border="1" onclick="location='aanmelden.php';" />

</td></tr></table>

<center>
Welcome to inloggen.php.
</center>

</body>
</html>


Toevoeging op 22/08/2010 00:39:29:

dit was het inlogformulier

Toevoeging op 22/08/2010 00:41:45:

als ik ingelogd ben ga ik naar een apart bestand 'ingelogd.php'

nu wil ik automatisch doorgeschakeld worden naar het (één van de vele) gewenste bestand
Gewijzigd op 22/08/2010 17:17:29 door Bas IJzelendoorn
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 12:34:23
Quote Anchor link
Er klopt niet veel van wat je gecodeerd hebt:
1. controles en validaties
2. op het gebruik van die() staat de doodstraf
3. je slaat geen privacy gevoelige info op in sessions / coookies
4. script logica klopt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
session_start();

if ($db=mysql_connect('*****','*****','*****')) {

    if (!mysql_select_db('afhaalpizz_klanten',$db))
       unset($db);
    }
}


if ($db) {
    $Verkeerd = 'Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.';
    $bError = false;
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        
        if (   isset($_POST['gebruikersnaam']) && trim($_POST['gebruikersnaam']) != ''
            && isset($_POST['passwoord']) && trim($_POST['paswoord']) != '')
        
            // wachtwoord sla je op met md5 of sha1 of andere manier van hash
            $sql = "SELECT *
                    FROM   gegevens
                    WHERE  gebruikersnaam = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']."'
                    AND    password = '"
.md5($_POST['paswoord'])."'";  
                    
                    
            if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
               // schrijf mysql_error() en $sql naar een error file
               $bError = true;
            }

            else {
               if (mysql_num_rows($result) == 1) { // als het aantal opgehaalde record > 1 is dan klopt er iets niet gebruikersnaam dient uniek te zijn!
                  $row = mysql_fetch_assoc($result];
                  $_SESSION['ingelogd'] = 1;
                  unset($row['paswoord']); // wactwoorden en pricicy gegevens sla je niet op in $_COOKIE / $_SESSION
                  $_SESSION['gid'] = $row;                              
               }

               else {
                  $bError = true;
               }
            }
        }

        else {
           $bError = true;
        }

        
        if ($bError) {
           echo $Verkeerd;
        }

        else {
            header('Location: ingeloged.php');
        }        
    }
}

else {
   // schrijf mysql_error() naar een error file
   echo 'Op dit moment is het niet mogelijk in te loggen';
}

?>



<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['ingelogd']) === false) {
   header('Location: inloggen.php');
}

?>



<form action="inloggen.php" method="post">
   <input name="gebruikersnaam" type="text" />
   <input name="gebruikersnaam" type="password" />
   <input name="verzenden" type="submit" value="inloggen" />
</form>  
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 15:38:55
Quote Anchor link
Dit is voor te oefenen, geen commerciële website of iets dergelijks.
Ik leer stap voor stap. Het script dat je hebt gepost is te moeilijk voor me. Ik hou het bij het mijne tot het werkt en dan zie ik wel naar de andere zaken (privacy,die,logica,enz).

Ik ben momenteel bezig met twee dingen die niet willen lukken: direct doorschakelen naar de gewenste pagina na ingelogd te zijn en een foutmelding krijgen op dezelfde inlogpagina als de inloggegevens fout zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 15:42:12
Quote Anchor link
Direct doorsturen na succesvolle poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Location: volgende_pagina.php');
?>

Wat betreft de foutmelding, die kun je gewoon vanuit hetzelfde script echoën...

Wellicht ook handig: PHP Beginnershandleiding
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 16:47:28
Quote Anchor link
deze header methode ken ik al

ik zal het anders uitleggen:

ik zit op de voorpagina van de website, ik wil naar het bestelformulier dus klik ik op 'bestellen' maar aangezien ik niet ingelogd ben wordt ik doorgestuurd naar het inlogformulier en na ingelogd te zijn moet ik onmiddelijk doorgeschakeld worden naar het bestelformulier.

mijn vraag:

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bestelformulier na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bestellen' ?

hoe kan ik zo instellen dat de website mij onmiddelijk doorschakelt naar het bloggedeelte na ingelogd te zijn enkel omdat ik voor dat ik ingelogd was heb geklikt op de link 'bloggen' ?

alvast bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 16:52:49
Quote Anchor link
Dan zul je dus op een of andere manier moeten registreren vanaf welke pagina de bezoeker naar de login pagina verwezen is. Dat kan wellicht met de waarde in $_SERVER['HTTP_REFERER'], dus daar zou je eens naar kunnen kijken.
 
Karim karim

karim karim

22/08/2010 17:21:55
Quote Anchor link
In de inlogpagina (tussen php-tags):

$VorigePagina=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
header('Location:'.$VorigePagina);

lukt niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/08/2010 17:33:23
Quote Anchor link
Echo de waarde van $_SERVER['HTTP_REFERER'] eerst eens en kijk of die waarde klopt...
 
Ferry d

ferry d

17/09/2010 19:58:25
Quote Anchor link
Ik heb even zijn code gekopieert en het aangepast om het mogelijk te maken. Hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Oude locatie opvragen die is
//  opgestuurt door middel van
//  header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);

$oudelocatie = $_REQUEST['oudeLocatie'];



session_start();
$Verkeerd = "Uw gebruikersnaam en/of paswoord zijn verkeerd of niet ingevuld.";
if (isset($_POST['verzenden']))
{
    $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
    $paswoord = $_POST["paswoord"];

    /// controleren of naam en paswoord in database voorkomen
    /// foutmelding als ie niet klopt
    /// als het klopt dan sessievariabelen aanmaken


    $db = mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

    
    // Veiligheids maatregel
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
    $paswoord       = mysql_real_escape_string($paswoord);
    // Deze maatregel heeft een verbinding met MYSQL nodig;
    
    
    
    mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("Fout: openen database mislukt");
    $sql = "SELECT * FROM `gegevens` WHERE Gebruikersnaam = \"" . $gebruikersnaam . "\" AND Paswoord = \"" . $paswoord . "\" ";
      // Tabel naam tussen `` gezet.
      
      
      
    $result = mysql_query($sql); // $sql uit de "" gehaald.
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
     {
    // Aangezien je alleen resultaten kan hebben
         //  Waar de gebruikersnaam en wachtwoord klopt,
         //  hoef je het dus niet dubbel te controleren.

         
         $_SESSION["gebruikersnaam"] = $gebruikersnaam;
         $_SESSION["paswoord"] = $paswoord;
         
         
         
         
         // We willen de oude loctie in een url gebruiken:
         //  Voorkom slechte URL's

         $oudelocatie = urlencode($oudelocatie);
         
         
         
         header("Location: ingelogd.php?oudeLocatie=" . $oudelocatie);
         // Geef de oude loctie door aan ingelogd.php;
         exit();  
         // Na een header('location: '); een exit(); gebruiken om het script te stoppen
    }
    else
     {    // Er is niks gevonden waar de ingevoerde gebruikersnaam
         //  en wachtwoord mee overeen komen:
         //  Gebruiker bestaat niet.

         echo $Verkeerd;
     }

     mysql_close($db); // Sluit de verbinding met mysql.
}


?>

<html>
<head>
         <title>inloggen.php</title>
</head>
<body>
         <table>
         <tr>
         <td>
<?php
include ("includes/hoofdmenu.php");
?>


</td><td>

<form action="inloggen.php" method="post"><p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<input type="button" value="Gebruikersnaam" style="width: 150px;" />
<input type="text" name="gebruikersnaam" /><br />
<input type="button" value="Paswoord" style="width: 150px;" />
<input type="password" name="paswoord" />
<br />
<!-- Geef de oude locatie door aan het volgende document. -->
<input type="hidden" name="oudeLocatie" value="<?PHP echo $oudelocatie; ?>"/>


<input type="submit" name="verzenden" value="Inloggen" />

</p></form>

<p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
<br/><img src="afbeeldingen/aanmelden.jpg" style="width: 150px;" border="1" onclick="location = 'aanmelden.php';" />
</p>

</td></tr></table>

<center>
<p>Welcome to inloggen.php.</p><!-- <p> toegevoegt om goede HTML te maken -->
</center>

</body>
</html>


Als iemand naar inloggen.php moet worden gestuurt moet je dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP header("Location: inloggen.php?oudeLocatie=" . $_SERVER["REQUEST_URI"]); ?>


Ik ben zelf een PHP-exper dus ik heb het gebrobeer makkelijk begrijpbare code te maken, het is dus NIET 100% hack-proef!

Bij ingelocht.php moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo('<a href="' . $_REQUEST['oudeLocatie'] . '">' . "Link text" . '</a>'); ?>
zetten als je een link naar de oude pagina wilt.
Gewijzigd op 17/09/2010 20:03:17 door ferry d
 
- Mark -

- Mark -

17/09/2010 20:25:30
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben zelf een PHP-exper


LOL je hebt er anders best nog wel wat foutjes in zitten.

- Je echoed content boven je html gedeelte.
- "$gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];" is nergens voor nodig.
- Het wachtwoord in een sessie opslaan? Helemaal nergens voor nodig.
- Het wachtwoord word zonder te coderen opgeslagen.
- Je hebt nul comma nul fout afhandeling.
- mysql_close() is nergens voor nodig.
- die() is ook niet echt mooi.
- backtics uit je sql slopen.
- als je enkele quotes had gebruikt had je je dubble quotes niet hoeven te escapen in je sql.

Het enige plus punt is meer en beter commentaar in je script. Al is het al bijna een maand te laat ben ik bang.
 
Mar cel

Mar cel

18/09/2010 00:05:35
Quote Anchor link
Verder zal naar mijn inziens $_SERVER['http_referer'] niet werken omdat je van het inlog formulier komt, er zit dus nog een pagina tussen. (geblokkeerde pagina/inlogpagina/verwerk) Wat mij beter lijkt is om bij de melding dat iemand ingelogd moet zijn, een sessie aanmaken met de URL oid als waarde. Later na het inloggen check je of die sessie aanwezig is, stuur je door en verwijder je evt nog die sessie.

Weet dat het al beetje laat is maar misschien handig voor de andere gebruikers.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:10:15
Quote Anchor link
Zonder de laatste 5 posts gelezen te hebben...

Wat ik altijd deed (deed!!), was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( inlogtroep ) {
  if ( foute inlog ) {
    header('Location: login.php?msg=Verkeerde shit ingevuld, trol!');
    exit;
  }
  ..
goeie inlog dus doe je ding
  header('Location: intranet.php?msg=Goedzo, je hebt je wachtwoord onthouden.');
  exit;
}
...
formulier hier ...
?>


Toevoeging op 18/09/2010 00:11:06:

HTTP_REFERER hoeft trouwens nooit te bestaan. Ga daar dus niet van uit! En in Safari kan je m spoofen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.