Inlogscript check vanuit cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 11:23:49
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik heb een simpel systeem die checkt of een cookie bestaat. Zoja dan word die al ingelogd, zo nee dan moet er eerst ingelogd worden.
Nu wil ik dat er ook gecheckt word vanuit de database of het wachtwoord nog overeen komt met die uit de cookie (Beide md5). Alleen krijg ik het niet voor elkaar.

Wie kan mij helpen? Zoals je vast aan het script kunt zien ben ik beginnend en ben ik op deze manier alles aan het testen wat de mogelijkheden zijn :).

De cookie Magazijnapp3 moet overeenkomen met het wachtwoord uit DB_users onder password. De username kan uit de cookie gehaald worden..


Alvast bedankt! :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:04:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:06:02
Quote Anchor link
- De ene keer gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp2'] en dan gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp3'], dat lijkt mij niet juist?

- Met welke reden sla je een wachtwoord op in een sessie? Dat lijkt mij nergens voor nodig. Het wachtwoord gebruik je enkel bij het inloggen, en daarna niet meer.

- md5() voor het hashen van een wachtwoord wordt al jaren lang afgeraden vanwege veiligheid. Gebruik liever password_hash() en verify_password().
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 12:12:49
Quote Anchor link
Thnx! Daar ga ik allemaal even na kijken!

Weet jij dan wel een manier hoe ik kan checken of een password overeenkomt met een password uit een cookie? Gewoon uit nieuwsgierigheid.

Ik had bijv wel onderstaande maar krijg het niet werkend.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?

  $usercookie
= $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


$sql = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM users WHERE `username`='" . $usercookie . "'");
  while($print_data = mysqli_fetch_array($sql)){

    if ($print_data["password"] == "$passwordcookie")
        


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}


 

            else

        session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}

         }




?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:15:17
Quote Anchor link
Waarom zou je een wachtwoord opslaan in een cookie? Ik denk dat je jouw inlogsysteem beter kan herzien.
Ik moet er niet aan denken als iemand met een beetje XSS (Cross Site Scripting) mijn wachtwoord erop zou opduiken.

Je gebruikt je wachtwoord enkel bij het inloggen, en controleert deze alleen met wat er in de database staat.
Gewijzigd op 13/08/2022 12:16:04 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/08/2022 20:41:20
Quote Anchor link
Wachtwoorden opslaan (in de database of in een cookie) is contra wet- en regelgeving. Niet doen dus!

Hoe dan wel? Je slaat in een cookie het sessie ID op dat je uitgeeft nadat je eenmalig het wachtwoord hebt gecontroleerd. Controleren doe je ook niet met een opgeslagen wachtwoord, maar met een hash van het wachtwoord. PHP heeft daar twee functies voor: password_hash() en password_verify(). Gebruik dat. MD5 is zwaar antiek en niet veilig.

Je moet erg zuinig zijn met cookies die sessie ID's bevatten. De regel is dat je alleen inlogt en cookies instelt wanneer de verbinding met TLS is beveiligd (= HTTPS). Cookies stuur je vervolgens met het Same-Site attribuut, zodat alleen het domein dat de cookie heeft verstuurd er bij kan. En alleen met het HTTP Only attribuut, zodat JavaScript er juist niet bij kan. Dat is met opzet, voor de beveiliging.

Zoals je nu bezig bent is het inlogsysteem in hobby-stadium en onveilig. Open voor SQL-injectie en zonder HTTP-headers die XSS aan banden leggen, zonder CSRF-token, etc. Maar je kunt deze dingen wel allemaal stap voor stap gaan inbouwen. Een onmisbare bron hierbij is de OWASP-Cheat Sheet series. Begin bij voorkeur hier. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, en kan je er toch je eigen draai aan geven (ook belangrijk!). Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.