Inlogscript check vanuit cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 11:23:49
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik heb een simpel systeem die checkt of een cookie bestaat. Zoja dan word die al ingelogd, zo nee dan moet er eerst ingelogd worden.
Nu wil ik dat er ook gecheckt word vanuit de database of het wachtwoord nog overeen komt met die uit de cookie (Beide md5). Alleen krijg ik het niet voor elkaar.

Wie kan mij helpen? Zoals je vast aan het script kunt zien ben ik beginnend en ben ik op deze manier alles aan het testen wat de mogelijkheden zijn :).

De cookie Magazijnapp3 moet overeenkomen met het wachtwoord uit DB_users onder password. De username kan uit de cookie gehaald worden..


Alvast bedankt! :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:57:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:06:02
Quote Anchor link
- De ene keer gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp2'] en dan gebruik je $_COOKIE['Magazijnapp3'], dat lijkt mij niet juist?

- Met welke reden sla je een wachtwoord op in een sessie? Dat lijkt mij nergens voor nodig. Het wachtwoord gebruik je enkel bij het inloggen, en daarna niet meer.

- md5() voor het hashen van een wachtwoord wordt al jaren lang afgeraden vanwege veiligheid. Gebruik liever password_hash() en verify_password().
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

13/08/2022 12:12:49
Quote Anchor link
Thnx! Daar ga ik allemaal even na kijken!

Weet jij dan wel een manier hoe ik kan checken of een password overeenkomt met een password uit een cookie? Gewoon uit nieuwsgierigheid.

Ik had bijv wel onderstaande maar krijg het niet werkend.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?

  $usercookie
= $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];


if (isset($_COOKIE['Magazijnapp'])) {


$sql = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM users WHERE `username`='" . $usercookie . "'");
  while($print_data = mysqli_fetch_array($sql)){

    if ($print_data["password"] == "$passwordcookie")
        


  // Store data in session variables
  session_start();
  $_SESSION["loggedin"] = true;
  $_SESSION["id"] = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $_SESSION["username"] = $_COOKIE['Magazijnapp2'];
  $_SESSION["password"] = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $idcookie = $_COOKIE['Magazijnapp'];
  $passwordcookie = $_COOKIE['Magazijnapp3'];
  $id2 = $_GET['url'];



}
else {


session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}
}


 

            else

        session_start();
$id = $_GET['DB_id'];
// Check if the user is logged in, if not then redirect him to login page
if(!isset($_SESSION["loggedin"]) || $_SESSION["loggedin"] !== true){
    header("location: login.php?url=$websiteurl/index.php");
    exit;



}

         }




?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2022 12:15:17
Quote Anchor link
Waarom zou je een wachtwoord opslaan in een cookie? Ik denk dat je jouw inlogsysteem beter kan herzien.
Ik moet er niet aan denken als iemand met een beetje XSS (Cross Site Scripting) mijn wachtwoord erop zou opduiken.

Je gebruikt je wachtwoord enkel bij het inloggen, en controleert deze alleen met wat er in de database staat.
Gewijzigd op 13/08/2022 12:16:04 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/08/2022 20:41:20
Quote Anchor link
Wachtwoorden opslaan (in de database of in een cookie) is contra wet- en regelgeving. Niet doen dus!

Hoe dan wel? Je slaat in een cookie het sessie ID op dat je uitgeeft nadat je eenmalig het wachtwoord hebt gecontroleerd. Controleren doe je ook niet met een opgeslagen wachtwoord, maar met een hash van het wachtwoord. PHP heeft daar twee functies voor: password_hash() en password_verify(). Gebruik dat. MD5 is zwaar antiek en niet veilig.

Je moet erg zuinig zijn met cookies die sessie ID's bevatten. De regel is dat je alleen inlogt en cookies instelt wanneer de verbinding met TLS is beveiligd (= HTTPS). Cookies stuur je vervolgens met het Same-Site attribuut, zodat alleen het domein dat de cookie heeft verstuurd er bij kan. En alleen met het HTTP Only attribuut, zodat JavaScript er juist niet bij kan. Dat is met opzet, voor de beveiliging.

Zoals je nu bezig bent is het inlogsysteem in hobby-stadium en onveilig. Open voor SQL-injectie en zonder HTTP-headers die XSS aan banden leggen, zonder CSRF-token, etc. Maar je kunt deze dingen wel allemaal stap voor stap gaan inbouwen. Een onmisbare bron hierbij is de OWASP-Cheat Sheet series. Begin bij voorkeur hier. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, en kan je er toch je eigen draai aan geven (ook belangrijk!). Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.