Inlogscript wordt HELEMAAL niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 19:05:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een site online staan, en ik heb een paar bestandjes er gehost, en een database.
Het punt is: de homepage+plaatje werken prima, evenals het registreren verloopt vlekkeloos.

Maar als ik dan ga inloggen, komt er niks van terecht, en word ik alsmaar naar de homepage gestuurd, wat ik ook doe of invoer.

Ik kan geldige invoer invoeren, een verkeerd wachtwoord, een leeg veld, beide velden leeg, ik word alleen maar naar de homepage gestuurd. Dus heb ik er iets in gehardcode dat ik een tekst te zien krijg (wat niet zou moeten, omdat inlog een puur php script is, maar nu dus wel), als het script aangeroepen wordt.

Config.php is een verzameling van een paar variabelen zoals de URL van de homepage ( http://www.dating.url.ph/), de naam van de site, en de phpMyAdmin inlogcodes enzo. Daar zit de fout zeker weten niet.

code login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
session_start();
include('config.php');

echo "<html><body>HALLO</body></html>"; //dit is er dus bijgekomen, wat "hallo" zou moeten schrijven maar wordt ook niet gedaan.

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "register.php"); }

mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");
IF($sql_inlog === false)
    {
header("Location: ".$homepage ); }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo 'Error: ' . mysql_error(); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>


Code Index.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
include('config.php');
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title><?php echo $sitename; ?> - Home</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="favicon.ico" />
<style>
    #bottom_table{
    position: absolute;
    right: 0px;
    bottom: 0px; }
</style>
</head>
<body bgcolor="#00BFFF">
<center> <a href=""><img border="0" src="logo.png" alt="<?php echo $sitename; ?>" width="435" height="264"></a></center> <br />

<div style="text-align: center;"><big style="font-weight;">
Welcome to our Main Page!<br />
You can log in or register below:
</big> <br /> <br />

<table align="center">
<form action="login.php" method="post">
    <tr><td width="114">
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Username:</td>
    <td width="200"><input type="text" size="30" name="username" value="">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td>
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Password:</td><td> <input type="password" size="30" name="password" value="">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td></td> <td align="left"><input type="submit" value="Log In!">
</form></td></tr>
</table><br />

<table align="center">
<tr><td>You don't have an account yet?</td></tr>
<form action="register.php" method="post">
<input type="hidden" name="controle" value="FALSE">
<tr><td><input type="submit" value="Register!"></td></tr>
</form>
</div></table>

<div id="bottom_table">
<table align="right"> <tr> <td>
<small><small><a href="mailto: <?php echo $mailto; ?>">&copy Kevin Nauta 2012-2013 </a>    </small></small>
</div> </td> </tr> </table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:04:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 19:10:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");
IF($sql_inlog === false)
    { header("Location: ".$homepage ); }

Ik zou op zijn minst een error verwachten als een query stuk loopt. Met een redirect kan je niks debuggen.

Houd ook in je hoofd dat de MySQL-functies gedateerd zijn, en dat je het beste MySQLi kan gebruiken.

Die echo op lijn 5 kan ook botsen met je headers, als er iets in je script fout loopt.
Gewijzigd op 14/11/2013 19:12:00 door - Ariën -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 19:32:07
Quote Anchor link
- Aar -
Zelfs als ik de admin probeer (user=Admin, pass=root) dan gebeurt er niks.

En die botsingen met headers, weet ik. Dan krijg ik een error van: cannot send because (er staat al iets op het scherm oid). Maar dat komt er ook niet...

Hoeveel werk zou het zijn om alles van mysql naar mysqli om te zetten?
En ik weet ook niet of dat werkt met mijn hosting company achtig iets (http://www.hostinger.nl)

EDIT:
ik heb nu een hele smerige hack in config gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
session_start();
$_SESSION['username']="Admin";

zodat ik wel door kan gaan met controleren van andere scripts...
Op die manier kan ik wel zien dat alle andere query's het wel doen, na een kleine wijziging die ook nodig was. (query's om bijv. info naar database te sturen of te halen op het profiel)
Gewijzigd op 14/11/2013 19:37:36 door Kevin Zegikniet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 19:42:42
Quote Anchor link
Zet eerst maar eens even de error_reporting aan tijdens het ontwikkelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Zorg dan even voor goede foutafhandeling met mysql_error().
De ombouw van mysql_*()-functies naar mysql_*()-functies is vaak het toevoegen van de (i). Bij sommige functies moet je ook een parameter meegeven van de connectie-variabele welke je gebruikt.
Zie ook: http://php.net/mysqli_query en de vergelijkbare URL's die naar andere functienamen verwijzen.
Gewijzigd op 14/11/2013 19:44:50 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 19:43:38
Quote Anchor link
Check nogmaals de post van Aar, want zijn eerst opmerking zie je nu over het hoofd volgens mij.
De query levert altijd een resultaat op (met een record, of geen record), of false als de query mislukt. Uit het feit dat de redirect wordt uitgevoerd blijkt dat de query dus gewoon mislukt. Niet dat de inlog klopt of niet klopt, maar simpel dat er een fout in de query zit. Omdat je verder geen enkele foutafhandeling erop toepast valt er verder weinig te zeggen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/11/2013 19:44:06
Quote Anchor link
Oplossing: debuggen...
Controleer telkens of elke variabele bevat wat je verwacht.
Echo bijvoorbeeld eens de query en met name $_SESSION['username'] van regel 14.
Waar komt $_SESSION['username'] vandaan?
Ik zie wel dat op regel 19 de waarde wordt toegekend. Dat is echter _na_ je query.

md5 is volgens mij niet de meest veilige manier om een wachtwoord te beveiligen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:03:20
Quote Anchor link
- Aar -
ik zal dat eens aanzetten, en die site eens bekijken.

Obelix en Idefix
Ik zal eens wat echo's plaatsen, en naar die regel kijken. Dat zou best een instinker kunnen zijn.
(enige uitzondering is het nu: in config.php staat ie ook al toegekend als "Admin")

Toevoeging op 14/11/2013 20:08:38:

Ik heb nu de 'hack' in config uitgezet (dwz: is nu commentaar).

Code veranderd in dit, geen verandering.
Ik klik op inloggen en kom nog steeds bij homepage uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

echo "<html><body>HALLO</body></html>";

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "/register.php"); }

$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

echo $sql_inlog;

IF($sql_inlog === false)
    {
header("Location: ".$homepage ); }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo 'Error: ' . mysql_error(); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/11/2013 20:09:23
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 14/11/2013 20:03:20:
(enige uitzondering is het nu: in config.php staat ie ook al toegekend als "Admin")

Dan verwijder je het daar toch (tijdelijk) weer?!

En wat zit er in de variabelen?
Wat is de query die wordt uitgevoerd?
Wat is de uitkomst van $sql_inlog;
Gewijzigd op 14/11/2013 20:11:43 door Obelix Idefix
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:09:38
Quote Anchor link
Trouwens, toen ik de $con bij mysql_connect was vergeten, kreeg ik wel een paar errors. (namelijk dat ik die con was vergeten)

Toevoeging op 14/11/2013 20:10:44:

Heb ik dus uitgezet ;)
En ja, md5 is niet erg veilig. Maar beter als niks, en als dit straks werkt, ga ik daarna wel bezig met SDHA of hoehetookalweerheet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:11:13
Quote Anchor link
Waar is je foutafhandeling op je query?
Het echoén ervan maakt niks uit.
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:12:26
Quote Anchor link
Erwin H op 14/11/2013 19:43:38:
Omdat je verder geen enkele foutafhandeling erop toepast valt er verder weinig te zeggen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:16:03
Quote Anchor link
Ehh... oeps.

Wat verstaan jullie trouwens onder foutafhandeling?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:17:27
Quote Anchor link
Een controle of de query gelukt is of juist niet, en in het geval dat het fout is aan de rechthebbende tonen wat er fout is.

Enfin... lees dit maar eens
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:28:14
Quote Anchor link
Ik ben bezig met dat erin gooien, en ik was toevallig een '}' vergeten.
Gevolg: error -> } vergeten

Gefixt: weer zelfde probleem.

EDIT: afgemaakt, nog steeds niks.
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLerror($sql,$error,$text='Error') {
    if (DEBUG_MODE) {
        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }
else {
    return $text;
    }
}
  

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "/register.php"); }

$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

echo $sql_inlog;

IF($sql_inlog === false)
    {
echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in");
    //header("Location: ".$homepage );
    }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo showSQLerror($sql_l1, mysql_error(), "Error while checking Primary goal."); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo showSQLerror($sql_l2, mysql_error(), "Error while checking Secondary goal."); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo showSQLerror($sql_l3, mysql_error(), "Error while checking Tertiary goal."); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>
Gewijzigd op 14/11/2013 20:31:32 door Kevin Zegikniet
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:29:40
Quote Anchor link
Dan heb je het niet goed erin staan, want bij een foute query zou je alleen de foutmelding moeten zien en geen redirect. Laat eens alleen de query met de foutafhandeling zien. Zou zo'n 5 regels moeten zijn.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:36:10
Quote Anchor link
Het probleem ten eerste is al: als ik de velden op de homepage leeg laat, dan zou die naar registreren moeten.
WAT OOK NIET GEBEURT.

Ik zal eens alleen regels
1 t/m 16
en
21 t/m 24
en
29+30+32
in een script gooien en uitvoeren.
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:39:55
Quote Anchor link
Nee, zolang je de blijkbare fout niet uit je query gaat halen gaat het ook nooit werken ook!
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:40:55
Quote Anchor link
dus dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLerror($sql,$error,$text='Error') {
    if (DEBUG_MODE) {
        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }
else {
    return $text;
    }
}


$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

IF($sql_inlog === false)
    {
echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in"); }
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);    

header('Location: profile.php');
}

?>


werkt ook niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:45:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE', true);

function
showSQLerror($sql, $error, $text = 'Error'){
    if(DEBUG_MODE){
        return '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }

    else{
        return $text;
    }
}


$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: " . mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

if($sql_inlog === false){
    echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in");
}
else{
    $_SESSION['username'] = mysql_result(mysql_query("SELECT Username FROM user WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' "), 0);
    $_SESSION['background'] = mysql_result(mysql_query("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' "), 0);
    header('Location: profile.php');
}

?>

Zo, even de boel gefatsoeneerd met betere inspringing. Verder ben ik benieuwd welke error je krijgt, en wat er nou exact gebeurt?

Tevens is er een gevaar voor SQL-injection, omdat $_POST['username'] open en bloot ligt om aangepast te kunnen worden
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:51:33
Quote Anchor link
- Aar -
Dat is het probleem dus: ik krijg geen error.

SQL-injection zag ik ook net, maar dat kan het probleem niet zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:53:49
Quote Anchor link
Wat gebeurt er dan wel? Je wordt doorgestuurd? Of niet?
Zeg a.u.b. even concreet stap voor stap wat je doet.
Gewijzigd op 14/11/2013 20:54:17 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.